Στη Λίμνη Δόξα για εκδρομή με τα παιδιά

Limni_doxa_mylittleworldgr

Αααχ αυτή η Λίμνη Δόξα, μας μάγεψε με την ομορφιά της! Και αν όταν εμείς κάναμε σχέδια (σύμφωνα με τη γνωστή παροιμία) κάποιος δεν γελούσε μαζί μας, τότε σίγουρα θα ήταν μια από τις καλύτερες εκδρομές μας! Αλλά ας τα πάρουμε από την αρχή!

Στη Λίμνη Δόξα αποφασίσαμε να πάμε έπειτα από προτροπή της Δάφνης, της γλυκιάς ιδιοκτήτριας του Daphne’s Club κατά τη διαμονή μας εκεί κι αφού μας μίλησε για τις ομορφιές της. Αυτό όμως που μας κίνησε περισσότερο το ενδιαφέρον είναι οι δραστηριότητες που μπορεί να κάνει κάποιος στη Λίμνη Δόξα. Θα σου πω αναλυτικά παρακάτω.

Limni_doxa_mylittleworldgr

Λίμνη Δόξα

Η Λίμνη Δόξα βρίσκεται στην Αρχαία Φενεό Κορινθίας. Eίναι μία τεχνητή λίμνη σε υψόμετρο περίπου 900 μέτρων, της οποίας η κατασκευή ολοκληρώθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1990, και στηρίχτηκε στον χείμαρρο Δόξα που ρέει σε εκείνη την περιοχή.

Η ομορφιά της απαράμιλλη, σου κόβει την ανάσα από την πρώτη ματιά. Κατάφυτη, με γαλαζοπράσινα νερά και 3 βουνά της Πελοποννήσου να την αγκαλιάζουν. Συγκεκριμένα, η Ζήρεια με υψόμετρο 2374 μέτρα, ο Χελμός με υψόμετρο τα 2355 μέτρα και η Ντουρντουβάνα στα 2109 μέτρα. Πραγματικά δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα πανέμορφα Αλπικά τοπία!

Το μέγεθός της σχετικά μικρό, πράγμα που σημαίνει ότι είναι ιδανική για πεζοπορία ή ποδηλασία περιμετρικά της. Εμείς επισκεφτήκαμε τη Λίμνη Δόξα αρχές Ιουλίου, όμως είναι ιδανικός προορισμός και για τον χειμώνα.

Γενικώς το οροπέδιο του Φενεού με τα όμορφα χωριά του θεωρείται από τους πιο φυσιολατρικούς προορισμούς. Τριγύρω υπάρχουν μονοπάτια για πεζοπορία, ενώ ιδανική για οικογένειες θεωρείται και η ποδηλασία βουνού. Επίσης, είναι πολύ οι λάτρεις του camping που κατασκηνώνουν στις όχθες τις λίμνης κι απολαμβάνουν την ηρεμία της φύσης.

Η εμπειρία μας

Limni_doxa_mylittleworldgr

Στην εκδρομή μας λοιπόν στη Λίμνη Δόξα θέλαμε να κάνουμε υδροποδήλατο, κι αν το νερό ήταν καλό και κολύμπι. Για αυτό πρώτα επικοινωνήσαμε με την ομάδα της Explore Ziria όπου μας επιβεβαίωσαν ότι τα υδροποδήλατα θα ήταν εκεί και θα μας περίμεναν. Μας έδωσαν μάλιστα και πληροφορίες για το που ακριβώς θα στρίψουμε λίγο πριν τη λίμνη, για να αποφύγουμε τον χωματόδρομο.

Βλέπεις στην παρακάτω φωτογραφία που λέει Τεχν. Λίμνη Δόξα προς τα δεξιά; Ο υπεύθυνος της ομάδας Explore Ziria μας προέτρεψε να πάρουμε την κατεύθυνση προς το χωριό Γκούρα όπου ήταν λίγο μεγαλύτερη η απόσταση αλλά ο δρόμος ασφαλτοστρωμένος, κι αυτό κάναμε.

Limni_doxa_mylittleworldgr

Φτάνοντας λοιπόν στη Λίμνη Δόξα το τοπίο ήταν μαγευτικό! Αφού κάναμε τον γύρο της λίμνης με το αυτοκίνητο, σταματήσαμε, κατεβήκαμε και βαλθήκαμε να περπατάμε στο υπέροχο αυτό τοπίο και να το εξερευνούμε.

Limni_doxa_mylittleworldgr

Συναντήσαμε μόνιμους “κατοίκους” της περιοχής, όπως η παραπάνω χελωνίτσα αλλά και όμορφα άλογα σε ένα χωράφι παραδίπλα στη λίμνη.

Limni_doxa_mylittleworldgr

Συναντήσαμε κι άλλους, λιγοστούς, επισκέπτες της λίμνης, κυρίως κατασκηνωτές που απολάμβαναν το μεγαλείο της φύσης!

Στη Λίμνη Δόξα για εκδρομή με τα παιδιά

Κι όταν αποφασίσαμε ότι είχε έρθει η ώρα να πάμε για το υδροποδήλατο κι ετοιμαζόμουν να τραβήξω μερικές φωτογραφίες με τα παιδιά, ξαφνικά ο ουρανός άρχισε να μαυρίζει και μέσα σε ελάχιστα λεπτά έπιασε καταρρακτώδης βροχή! Τρέξαμε στο αυτοκίνητο να προφυλαχτούμε, αφού ήταν πολύ δυνατή βροχή, κι ευχόμασταν να είναι απλά μία μπόρα.

Limni_doxa_mylittleworldgr

Εδώ έρχεται η παροιμία “όταν οι άνθρωποι κάνουν σχέδια, ο Θεός γελάει”. Γιατί δεν ήταν απλά μία καλοκαιρινή μπόρα! Η βροχή είχε διάρκεια αρκετών ωρών. Τα υδροποδήλατα μαζεύτηκαν, οι επισκέπτες έφυγαν άρων άρων για τα γειτονικά χωριά, τα κορίτσια μας στενοχωρήθηκαν γιατί όπως καταλαβαίνετε φύγαμε κι εμείς!

Για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ), ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).

Ευτυχώς η εκδρομή μας συνεχίστηκε προς τη λίμνη Στυμφαλία και καταλήξαμε στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας (δες εδώ) το οποίο ήταν υπέροχο!

mouseio_perivallontos_stimfalias_mylittleworldgr

Σίγουρα θα επισκεφτούμε πάλι τη Λίμνη Δόξα και την επόμενη φορά ελπίζω να είμαστε πιο τυχεροί και να κάνουμε υδροποδήλατο, πεζοπορία και ίσως βόλτα με τα άλογα!

Limni_doxa_mylittleworldgr

Δείτε επίσης

Στον καταρράκτη της Ραπεντώσας με τα παιδιά

Katarraktis_rapentosas_mylittleworldgr

.

Στη λίμνη Μπελέτσι για πικ νικ με τα παιδιά

Sti_limni_mpeletsi_me_ta_paidia_mylittleworldgr

.

Στο σπήλαιο Κάψια για εκδρομή με τα παιδιά

Spilaio_kapsia_mylittleworldgr
My Little World

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης και της Έλλης και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί σας μοιράζομαι στιγμές, σκέψεις, δημιουργίες! Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το blog μου. Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link