Σούπα κίτρινης κολοκύθας με τσιπς από μπεικον

Καλημέρα και καλή τελευταία εβδομάδα του χρόνου! Ελπίζω να περάσατε πολύ πολύ όμορφα και ξεκούραστα! Σήμερα σας έχω μία συνταγή που λάτρεψα! Τα τελευταία χρόνια μου αρέσουν ολοένα και περισσότερο οι σούπες. Αν και στη χώρα μας δεν είναι τόσο διαδεδομένες όσο στην κεντρική Ευρώπη, που λόγω κρύου μια σουπίτσα είναι απαραίτητη, τώρα τελευταία βρίσκω όλο και πιο ενδιαφέρουσες σχετικές συνταγές, όπως η παρακάτω που σας την προτείνω για πρώτο πιάτο στο γιορτινό τραπέζι ή απλά για ένα ελαφρύ βραδινό μπροστά στο τζάκι.

Πάμε να δούμε τα υλικά για 4-6 άτομα, 
-1 1/2 κιλό κολοκύθα κίτρινη, κομμένη σε κομμάτια με τη φλούδα
-1 1/2 λίτρο νερό
-1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
-1 πατάτα μεγάλη κομμένη σε φέτες
-1 καρότο μεγάλο κομμένο σε ροδέλες
-1 κρεμμύδι τριμμένο
-1 κ. σούπας τζίντζερ σε σκόνη
-1/2 κ. γλυκού κύμινο σε σκόνη
-αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-λίγο μπέικον, λίγα κρουτόν και λίγη κρέμα γάλακτος για γαρνιτούρα
Αρχικά βάζουμε τα κομμένα κομμάτια της κολοκύθας σε ένα ταψί με τη φλούδα προς τα επάνω και τα ψήνουμε στο grill για 20-25 λεπτά στους 160c. Τα γυρίζουμε με τη φλούδα προς τα επάνω, ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 180c και τα ψήνουμε για 15-20 λεπτά ακόμη. Δεν μας ανησυχεί εάν καεί η φλούδα γιατί θα την αφαιρέσουμε. Αφήνουμε τα κομμάτια της κολοκύθας να κρυώσουν και αφαιρούμε τη φλούδα.
Ταυτόχρονα, έχουμε βάλει τις φέτες πατάτας και το καρότο με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το τζίντζερ, το κρεμμύδι και το κύμινο και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν (για περίπου 30 λεπτά). Όταν κρυώσουν τα μεταφέρουμε στο μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν ομοιογενής πολτός.
Προσθέτουμε και την ψημένη κολοκύθα και την χτυπάμε μαζί με τα υπόλοιπα λαχανικά. Μεταφέρουμε τη σούπα στην κατσαρόλα και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι όπως μας αρέσει. Ελέγχουμε την υφή της σούπας και αν βγαίνει σφιχτή σαν πουρές, προσθέτουμε λίγο νερό.
Τέλος, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το μπέικον κομμένο σε μικρά κομματάκια μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό. Σερβίρουμε τη σούπα μας σε μικρά μπολ και γαρνίρουμε με λίγες σταγόνες κρέμα γάλακτος, τσιπς από μπέικον και λίγα κρουτόν.

Καλή μας όρεξη!

Για να είμαστε σε επαφή, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ), ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).

Σας φιλώ!

Δείτε επίσης

18 Σχόλια
  1. Επεσας στην περιπτωση Σωτηρία μου τωρα τελευταία κανω και εγω πολύ τχτικα αυτη την σουπα απλα εχω απλοποιησει την τεχνική… αν σε ενδιαφερει ΄κοβω τα λαχανικα σε κοματια και την κολοκυθα.. και κολοκυθακι συν τα αλλα και τα σωταρω με λιγο λαδι όλα και λιγο πρασινο κρεμμυδακι βαζω οπως και εσύ το νερακι να ψυθουν αλλα δεν τα πολτοποιω..κανω τα κρουτον και αντι για κρεμα γαλακτος βαζω γιαουρτακι μεσα στο πατο μαζι με τα κρουτόν……. ειναι αλλη μια συνταγή σουπας με παραλαγες ε; καλη μας όρεξη φιλη μου ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ με υγει και αγαπη να εέχεις .. φιλκιαααα!!

  2. Χρόνια Πολλά Σωτηρία, όμορφα και γεμάτα χαρές!!

    Πολύ ωραία η σούπα (το bacon θα το αποφύγω) αλλά τα υπόλοιπα είναι ένα και ένα 🙂

  3. Καλημέρα Σωτηρία μου και Χρόνια Πολλά!!! Είναι από την αγαπημένες μου σούπες!!! Την λατρεύω! Μου άρεσε πολύ η προσθήκη τζίντζερ στην δική σου εκδοχή! Πολλά φιλιά!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link