Σολωμός με μανταρίνι και άνηθο

Καλημέρα και καλή εβδομάδα! Οι γιορτές πέρασαν και αφού φάγαμε και ήπιαμε και γέμισε η κοιλίτσα μας, τι λέτε να δούμε μια ελαφριά συνταγή που αγαπάει πολύ η οικογένεια μας?

Αρχικά θα σας πω ότι η μεγάλη μου κόρη γύρω στα τρία της χρόνια “έκοψε μαχαίρι” να τρώει ψάρι! Μέχρι που ανακαλύψαμε το σολομό! Στα κορίτσια αρέσει πολύ αυτή η συνταγή γιατί όπως λέει και η μεγάλη μου ζουζούνα, δεν μυρίζει πολύ ψαρίλα! Έτσι, κι εγώ είμαι ευχαριστημένη που οι μικρές τρώνε το ψάρι τους χωρίς να δίνουμε μάχη!
Για τα οφέλη του ψαριού αυτού δε θα πω πολλά αφού είναι ήδη γνωστά! Πρόκειται για τροφή με υψηλή θρεπτική αξία και πηγή “καλών” λιπαρών, συγκεκριμένα πλούσια σε ω-3 λιπαρά οξέα, βιταμίνες, σελήνιο και φωσφόρο και επιπλέον χαμηλή σε θερμίδες και κορεσμένα λιπαρά.
Ας δούμε και τα υλικά μας!
Φρέσκο φιλέτο σολωμού
Άνηθος ψιλοκομμένος
Αλάτι, πιπέρι
Χυμό από ένα μανταρίνι
Πλένω τις φέτες σολωμού και σκουπίζω με χαρτί κουζίνας και αλατίζω. Σε αντικολλητικό τηγάνι, χωρίς να προσθέσω κάποια λιπαρή ουσία αφού βγάζει το δικό του λαδάκι, ψήνω τον σολομό μέχρι να ροδίσει.
Λίγο πριν κλείσω το μάτι της κουζίνας, σβήνω με τον χυμό μανταρινιού. Φυσικά μπορείτε να αντικαταστήσετε το μανταρίνι με πορτοκάλι ή λεμόνι, εγώ προτιμώ το μανταρίνι γιατί είναι της εποχής και δίνει ιδιαίτερη γεύση.
Πασπαλίζω με άνηθο, τρίβω πιπέρι και σερβίρω. Εγώ το συνοδεύω με ρύζι συνήθως που αρέσει στις μικρές μου και σαλάτα παντζάρι.

Καλή όρεξη!

Για να είμαστε σε επαφή, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ), ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).

Σας φιλώ!

 

Δείτε επίσης

40 Σχόλια
  1. Αν και θαλασσινά δεν τρώω ( δια ροπάλου) σολωμό και τόνο τρώω!
    Κοίτα να δεις το μανταρίνι… Δεν του το'χα για τη μαγειρική!
    Φιλάκια πολλά και καλή εβδομάδα να έχεις 🙂

  2. Είδα από χθες την φωτογραφία και το έχω λιγουρευτεί αυτό το φαγάκι πρέπει να σου πω. Και επειδή ο σολομός είναι αγαπημένος των παιδιών νομίζω πως θα το ετοιμάσουμε άμεσα. Ευχαριστούμε!

  3. Τέλεια συνταγή! Ειδικά τώρα που λέω να ξεκινήσω να τρώω πιο ελαφριά! Θα το δοκιμάσω με μανταρίνι γιατί μου έκανε ένα κλικ!!!

  4. Πολύ ωραία δείχνει η συνταγή σου, ο σολωμός είναι το ψάρι με την μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε Ω3 και είναι το μοναδικό ψάρι που έτρωγε το παιδί μου για πολύ καιρό καθώς δεν μπορούσαμε να βρούμε κάτι άλλο στην Γερμανία. Φιλιά πολλά!

  5. Σωτηρία λατρεύω το σολομό και η προσθήκη μανταρινιού με ενθουσίασε. Αύριο το μενού μας θα περιλαμβάνει σολωμό!Καλή μας όρεξη!

  6. Ωραία και εύκολη συνταγή! Αγαπάμε σολωμό και έψαχνα να δώ πώς αλλιώς μπορώ να το κάνω…το δοκιμάζω μέσα στο σκ άμεσα!

  7. Δέσποινα να το δοκιμασεις γιατί είναι πεντανοστιμο φαγακι! Ούτε εγω είμαι του τηγανιου αλλά στο συγκεκριμένο ταιριάζει πολύ! Πιστεύω ότι και με κατεψυγμένο σολωμό μια χαρά θα είναι! Τα φιλια μου!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link