Πασχαλινό κυνήγι αβγών + Δωρεάν Εκτυπώσιμο με γρίφους

Το Πασχαλινό κυνήγι αβγών το περιμένουν οι κόρες μου κάθε χρόνο με ανυπομονησία. Έχει γίνει κάτι σαν έθιμο πια για εμάς και συντροφεύει τις αναμνήσεις τους. Σας έχω λοιπόν οδηγίες για να οργανώσετε κι εσείς ένα Πασχαλινό κυνήγι αβγών για μικρά ή για μεγαλύτερα παιδιά και μαζί εκτυπώσιμα μηνύματα με γρίφους (για τα μεγαλύτερα παιδιά).

Πασχαλινό κυνήγι αβγών για μικρά παιδιά: Τι θα χρειαστείτε

Μικρά σοκολατένια αβγά με περιτύλιγμα για να μπορείτε να τα ακουμπήσετε οπουδήποτε. Επίσης, θα βοηθήσει να έχουν διαφορετικό χρώμα. Φυσικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε άλλη λιχουδιά θέλετε (γλυφιτζούρια, καραμέλες, κτλ).

Κυνήγι θησαυρού

Μικρά καλαθάκια για να συλλέξουν οι επίδοξοι κυνηγοί τα αβγά. Εμείς συνήθως χρησιμοποιούμε ποτηράκια μιας χρήσης που τους κάνουμε μια τρύπα και για χερούλι βάζουμε συρματάκια πίπας. Είναι η πιο εύκολη και γρήγορη κατασκευή (δες την παραπάνω φωτογραφία).

Αν βέβαια έχετε λίγο χρόνο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το δωρεάν εκτυπώσιμο πατρόν που θα βρείτε εδώ και να φτιάξετε παρέα με τα παιδιά σας πολύ όμορφα καλαθάκια!

pashalino_kalathaki_mylittleworldgr

Extra: Εμείς φτιάχνουμε και μετάλλια σε σχήμα αβγών κι έτσι όλοι οι αβγουλοκυνηγοί μας στέφονται νικητές! Πάνω στα αβγουλομετάλλια μας τα κορίτσια μου γράφουν ευχές για τους φίλους τους (Καλό Πάσχα, Καλή Ανάσταση, κτλ).

Αν έχετε κέφι βέβαια μπορείτε να φτιάξετε αβγουλομετάλλια από αλατοζύμη (δείτε εδώ).

Πασχαλινό κυνήγι αβγών

Το πρώτο που θα σας πω είναι ότι την ημέρα που θα οργανώσετε το Πασχαλινό κυνήγι αβγών να είστε σίγουροι ότι τα παιδιά θα φάνε όλες τις λιχουδιές που θα συλλέξουν. Αν και προτιμώ να δίνω στα παιδιά μου γλυκά με μέτρο, πραγματικά για αυτή την ημέρα και μόνο δεν τους χαλάω το χατήρι γιατί έτσι θα χαλάσω το μισό παιχνίδι! Εμείς συνήθως οργανώνουμε το κυνήγι απογευματάκι όπου τα παιδιά έχουν φάει ήδη μεσημεριανό φαγητό ή και απογευματινό κολατσιό κι έτσι δεν ανησυχώ μήπως τους κοπεί η όρεξη ή μήπως δεν φάνε καλά.

Εναλλακτικά, προτιμήστε ψεύτικα διακοσμητικά αβγά που δεν έχουν καθόλου ζάχαρη ή αναζητήστε αβγά πχ κιμωλίες που θα μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν και μετά.

Κυνήγι αβγών

Πως παίζεται το παιχνίδι

Κρύβουμε τα σοκολατένια αβγά (ή οποιοδήποτε άλλη λιχουδιά έχουμε επιλέξει) σε διάφορα σημεία του σπιτιού ή του κήπου. Για παράδειγμα, κάτω από το τραπέζι, πάνω στην καρέκλα, πίσω από την κουρτίνα, μέσα στα παπούτσια του παιδιού, κτλ. Αν γίνεται στον κήπο τότε τα κρύβουμε μέσα σε γλάστρες, σε θάμνους, σε μικρές λακκούβες στο χώμα (αλλά να φαίνονται) ή και σε πιο εμφανή σημεία. Όσο πιο μικρά είναι τα παιδιά φροντίζουμε να τα έχουμε κρύψει έτσι ώστε να τα βρουν εύκολα.

Κάθε παιδί παίρνει από ένα καλαθάκι και του λέμε τι χρώμα αβγά πρέπει να αναζητήσει. Αυτός είναι ο κανόνας μας. Είναι σημαντικό τα αβγά να έχουν διαφορετικό χρώμα περιτυλίγματος, ειδάλλως τα μικρότερα παιδιά σίγουρα θα κάνουν ζαβολιές ή θα τσακωθούν.

Αφήνουμε τα μικράκια μας να τρέξουν, να ψάξουν και να χαρούν. Αν το κυνήγι γίνεται στον κήπο τα αφήνουμε και να κυληθούν στο χορτάρι και να το διασκεδάσουν όσο θέλουν. Τους εξηγούμε ότι δεν έχει σημασία ποιος θα γεμίσει πρώτος το καλάθι του, αλλά να τα βρουν όλοι και όλα!

Εγώ κρύβω περίπου 6 αβγουλάκια για κάθε παιδί. Μόλις λοιπόν βρουν και τα 6 αβγά τότε είναι όλα τα παιδιά νικητές κι έχουμε απονομή μεταλλίων! Δηλαδή σε κάθε παιδί απονέμουμε ένα αβγουλομετάλλιο και το συγχαίρουμε! Να είστε σίγουρες ότι η χαρά θα ζωγραφιστεί στα μάτια τους!

Αβγουλομετάλλια για το Πασχαλινό κυνήγι αβγού

Πασχαλινό κυνήγι αβγών

Για να φτιάξετε αβγουλομετάλλια θα χρειαστείτε:

-Πολύχρωμα χαρτόνια

-Κορδέλα

-Ψαλίδι, συρραπτικό

-Μαρκαδόρο για να γράψουμε πάνω μία ευχή

-Το σχέδιο ενός αβγού. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το παρακάτω εκτυπώσιμο:

Πασχαλινό κυνήγι αβγών για μεγαλύτερα παιδιά: Τι θα χρειαστείτε

Φέτος το Πασχαλινό κυνήγι αβγών που οργανώσαμε ήταν λίγο διαφορετικό. Για την ακρίβεια κάναμε ένα όπως το παραπάνω για τη μικρότερη κόρη μου και τις φίλες της κι ένα πιο δύσκολο για τη μεγάλη μου κόρη και τις φίλες της. Κι αυτό γιατί η μεγάλη μου κόρη που πηγαίνει Γ΄δημοτικού και ήθελε ένα κυνήγι αβγών με μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Ήθελε λίγο παραπάνω challenge (που λένε) για να παίξει το κυνήγι με τις φίλες της. Έτσι χρειαστήκαμε όλα όσα ανάφερα παραπάνω, δηλαδή:

Μικρά σοκολατένια αβγά με περιτύλιγμα για να μπορείτε να τα ακουμπήσετε οπουδήποτε.

Μικρά καλαθάκια για να συλλέξουν οι επίδοξοι κυνηγοί τα αβγά.

Αβγουλομετάλλια με αστεία μηνύματα πάνω αλλά και ευχές για καλό Πάσχα. Η Ελένη είχε γράψει πάνω στα αβγουλομετάλλια:

“Συγχαρητήρια! Είσαι φοβερή αβγουλοκυνηγός! Αξίζεις τα αβγά που βρήκες!”

Ενώ από την πίσω πλευρά έγραψε:

“Καλό Πάσχα”.

Πασχαλινό κυνήγι αβγών

.

Σημειώματα με μηνύματα, αινίγματα και κουίζ. Τα σημειώματα αυτά είχαν πολύ πλάκα κι άρεσαν πολύ σε όλα τα παιδιά! Για παράδειγμα ένα σημείωμα έγραφε:

“Έχει γλώσσα αλλά δεν έχει στόμα κι δεν αλλάζεις συχνά κάλτσες, μυρίζει σαν ψόφιο ποντίκι! Εκεί θα βρεις το επόμενο σημείωμα και μερικά αβγά”.                                                                 

Κι ένα ακόμα έγραφε:

«Συννεφούλα, συννεφούλα να γυρίσεις σου ζητώ….» κι εγώ θα έχω ομπρέλα για να μη βραχώ. Ψάξε εκεί για το επόμενο σημείωμα και ίσως και για κάποια αβγά.     

Πασχαλινό-κυνήγι-αβγών-mylittleworldgr

Σημειώματα για εκτύπωση

Μπορείτε να εκτυπώσετε παρακάτω το Πασχαλινό κυνήγι αβγών με τα μηνύματα που παίξαμε εμείς.

.

Πασχαλινό κυνήγι αβγών
Οι αβγουλοκυνηγοί επί τω έργω!!!

Για να το κάνω ακόμα πιο ενδιαφέρον το παιχνίδι, χρησιμοποίησα κι ένα στυλό για κρυφά μηνύματα. Δηλαδή αυτό το στυλό που γράφει αλλά δεν φαίνεται το μελάνι του. Στο πίσω μέρος του στυλό υπάρχει ένα μικρός φακός. Μόλις το παιδί ρίχνει το φως στο χαρτί τότε μπορεί να διαβάσει τι έχουμε γράψει! Αυτό ήταν το πιο μυστηριώδες και υπέροχο Πασχαλινό κυνήγι αβγών που έχουμε κάνει! Τα κορίτσια ενθουσιάστηκαν πάααααρα πολύ!

Κυνήγι θησαυρού

Πασχαλινό Escape room

Αν έχετε παίξει αρκετές φορές Πασχαλινό κυνήγι αβγών με γρίφους, τότε μπορείτε να το διαφοροποιήσετε λίγο και να το παίξετε σαν escape room στο σπίτι με τα παιδιά.

Escape_room_sto_spiti_me_ta_paidia_mylittleworldgr

Γενικώς, το παιχνίδι αυτό μπορείτε να το παίξετε είτε ανήμερα του Πάσχα είτε λίγες ημέρες πριν. Εμείς το οργανώνουμε ανάλογα με το χρόνο μας κάθε φορά! Σε κάθε περίπτωση σας εύχομαι:

Καλό Πασχαλινό κυνήγι αβγών και Καλό Πάσχα!

Παρακάτω θα βρείτε διάφορες Πασχαλινές χειροτεχνίες που έχουμε κάνει κατά καιρούς:

Διάφορες Πασχαλινές χειροτεχνίες

Για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ), ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).

Περιμένω τις εντυπώσεις σας!

Σας φιλώ…

Δείτε επίσης

-Παιχνίδι κατασκόπων με ταινίες

παιχνίδι_κατασκόπων_με_ταινίες_mylittleworldgr

.

-3 δραστηριότητες για παιδικό πάρτυ

δραστηριότητες-για-παιδικό-πάρτυ

.

Το ηλιακό μας σύστημα 3D – πως θα το φτιάξουμε

ηλιακό-σύστημα

My Little World

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης και της Έλλης και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί σας μοιράζομαι στιγμές, σκέψεις, δημιουργίες! Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το blog μου. Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

4 Comments
  1. Δεν το έχουμε παίξει ποτέ αυτό το παιχνίδι αλλά ο τρόπος που το παρουσιάζεις Σωτηρία μου είναι πολύ παιχνιδιάρικος κι διασκεδαστικός για τα παιδιά!!! Θα το δοκιμάσουμε σίγουρα στον κήπο του σπιτιού μας στο χωριό…εκεί υπάρχουν άπειρες κρυψώνες, θα γίνει χαμός!!!! χεχεχε φιλάκια

    1. Μαρία μου εμείς το παίζουμε αυτό το παιχνίδι από όταν τα κορίτσια μου ήταν πολύ μικρά (σε πιο απλή μορφή τότε). Τώρα που η μεγάλη μου κόρη έχει ξεπεταχτεί ήθελε να το κάνουμε πιο “μυστηριώδες”, ίσως επειδή έχουμε πάει και σε escape rooms και ξετρελάθηκε. Έτσι προσπάθησα να θυμίζει λίγο τα παιχνίδια στα escape rooms. Στην μεγάλη μου κόρη και στις φίλες της άρεσε πάαααρα πολύ! Δοκίμασε το και περιμένω εντυπώσεις!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link