Μουσεία εικονικής περιήγησης για παιδιά

mouseia_eikonikis_periigisis_gia_paidia_mylittleworldgr

Μουσεία εικονικής περιήγησης για παιδιά! Όσο μένουμε στο σπίτι μας αρκετά Μουσεία ανά τον κόσμο προσφέρουν εικονική περιήγηση για το κοινό. Αυτό σημαίνει ότι από τον υπολογιστή του σπιτιού μας μπορούμε να περιηγηθούμε σε διάφορες πτέρυγες των Μουσείων, να θαυμάσουμε τα πολύτιμα εκθέματά τους ή να απασχοληθούμε με τις online δραστηριότητες για παιδιά που παρέχουν.

μουσεία_εικονικής_περιήγησης_για_παιδιά_mylittleworldgr

Παρακάτω θα βρείτε τα Μουσεία που ξεχώρισα θεωρώντας ότι θα έχουν ενδιαφέρον για τα παιδιά (κυρίως από 5 ετών κι άνω αλλά και για τα πιο μεγάλα παιδιά).

Μουσεία εικονικής περιήγησης για παιδιά

Το Μουσείο της Ακρόπολης

Δράσεις-για-παιδιά-στο-Μουσείο-της-Ακρόπολης

Φυσικά ξεκινάω και σου προτείνω το αγαπημένο μας Μουσείο της Ακρόπολης που το έχουμε επισκεφτεί κάμποσες φορές με τα κορίτσια μου (δες εδώ). Μπορείτε να επισκεφτείτε το Μουσείο της Ακρόπολης διαδικτυακά εδώ και να βρείτε εκπαιδευτικό υλικό και δραστηριότητες του Μουσείου εδώ.

Το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης

Ένα τμήμα της ιστοσελίδας του Μητροπολιτικού Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης είναι αφιερωμένο στα παιδιά. Ονομάζεται MetKids και διαθέτει μια μηχανή αναζήτησης όπου τα παιδιά μπορούν να αναζητήσουν πληροφορίες ανά χρονική περίοδο ή τοποθεσία και να ανακαλύψουν αντικείμενα και έργα τέχνης από τα διάφορα δωμάτια του Μουσείου.

Για να περιηγηθείτε στο Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης κάνετε κλικ εδώ.

Το Μουσείο του Λούβρου

Μπορεί μέχρι τώρα να μην έχουμε καταφέρει με τα κορίτσια μου να το επισκεφτούμε, όμως έχουμε την ευκαιρία να δούμε διαδικτυακά τους πολυάριθμους και πολύτιμους θησαυρούς του και τα μοναδικά εκθέματά του.

Για να περιηγηθείτε εικονικά στο Μουσείου του Λούβρου κάνετε κλικ εδώ.

Το Βρετανικό Μουσείο

Βρετανικό-μουσείο

Είχαμε την τύχη να το επισκεφτούμε με τα κορίτσια μου πριν από μερικούς μήνες (δες εδώ την εμπειρία μας). Ωστόσο, σίγουρα δεν λέμε όχι σε μια διαδικτυακή περιήγηση σε ένα από τα διασημότερα Μουσεία του κόσμου για να θαυμάσουμε τα γλυπτά του Παρθενώνα αλλά και τη μεγαλύτερη συλλογή αιγυπτιακών αρχαιοτήτων.

Για να περιηγηθείτε εικονικά κάνετε κλικ εδώ.

Το Μουσείο Van Gogh στο Άμστερνταμ

Αν αγαπάτε τη ζωγραφική και ιδιαιτέρως τον Van Gogh τότε πρέπει οπωσδήποτε να περιηγηθείτε παρέα με τα πιτσιρίκια σας στο ομώνυμο Μουσείο. Σχεδόν όλα τα έργα του διάσημου ζωγράφου συγκεντρωμένα σε ένα χώρο! Η μόνιμη συλλογή περιλαμβάνει πάνω από 200 έργα ζωγραφικής του διάσημου ζωγράφου, 500 σχέδια και πάνω από 750 γράμματα.

Μπορείτε να περιηγηθείτε στο Μουσείο Van Gogh εδώ και μέσω του καναλιού του Μουσείου στο YouTube εδώ.

Το Monterrey Bay Aquarium στην Καλιφόρνια

Αν και δεν είναι Μουσείο αλλά ενυδρείο, είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον για τα παιδιά καθώς μπορούν να παρακολουθήσουν video με θαλάσσιες χελώνες, μέδουσες, καρχαρίες, σπάνια είδη ψαριών, κτλ στο φυσικό τους περιβάλλον. Ακόμα και όταν οι live cameras δεν λειτουργούν μπορείτε να δείτε προ-εγγεγραμμένα βίντεο.

Κάνετε την εικονική περιήγηση εδώ.

Το Παιδικό Μουσείο της Βοστώνης.

Ένα πολύ γνωστό Μουσείο για παιδιά που μετρά πάνω από 100 χρόνια λειτουργίας του και κύριος στόχος του είναι η έκφραση της δημιουργικότητας των παιδιών.

Κάνετε κλικ εδώ για να περιηγηθείτε εικονικά στο Μουσείο και δείτε εδώ ένα υπέροχο άρθρο που προτείνει “100 τρόπους για να παίξουμε”!

Η Galleria degli Uffizi στη Φλωρεντία

Ένα από τα διασημότερα Μουσεία – Πινακοθήκες του κόσμου με σπουδαία συλλογή της αναγεννησιακής τέχνης! Στεγάζεται στο ανάκτορο Uffici της Φλωρεντίας και είναι ίσως το ωραιότερο Μουσείο που έχω επισκεφτεί! Αν και δεν κάνει ακριβώς διαδικτυακό tour μέσα στο Μουσείο, ωστόσο μπορείτε να θαυμάσετε τα έργα του Μουσείου μέσα από εικόνες.

Για να επισκεφθείτε ηλεκτρονικά το Μουσείο-Πινακοθήκη Galleria degli Uffici κάνετε κλικ εδώ.

Το Μουσείο Ερμιτάζ στην Αγία Πετρούπολη

Είναι ένα από τα μεγαλύτερα, παλαιότερα και διασημότερα Μουσεία στον κόσμο. Ανάμεσα σε άλλα φιλοξενούνται στο Μουσείο σημαντικά εκθέματα από την αρχαία Ελλάδα, την Αίγυπτο και τη Ρώμη. Επίσης το Μουσείο φημίζεται για τη συλλογή έργων των Κλωντ Μονέ, Πωλ Γκωγκέν, Πάμπλο Πικάσσο, Λεονάρντο ντα Βίντσι και άλλων.

Μπορείτε να περιηγηθείτε διαδικτυακά στο Μουσείο Ερμιτάζ εδώ.

Αν σας άρεσε το παραπάνω άρθρο κοινοποιήστε το για να το διαβάσουν κι άλλοι!

μουσεία_εικονικής_περιήγησης_για_παιδιά_mylittleworldgr

Για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ), ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).

Σας φιλώ….

Δείτε επίσης

Μουσείο Ψευδαισθήσεων (Museum of Illusions): Οι εντυπώσεις μας

Μουσείο Ψευδαισθήσεων Museum of Illusions

.

Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας με τα παιδιά

Μουσείο Αρχαίας Ολυμπίας

.

Στο Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος με τα παιδιά

Μουσείο-Καλαβρυτινού-ολοκαυτώματος


My Little World

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης και της Έλλης και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί σας μοιράζομαι στιγμές, σκέψεις, δημιουργίες! Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το blog μου. Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link