Στην κιβωτό στις 8: Θέατρο-πρόταση

Την παράσταση αυτή την απολαύσαμε όσο δε φαντάζεστε για πολλούς λόγους, αλλά κυρίως για τρεις! Πρώτον γιατί είναι βασισμένη σε ένα εξαιρετικό βιβλίο που κάθε παιδική βιβλιοθήκη πρέπει να έχει (θα σας μιλήσει σε επόμενο post για το βιβλίο), δεύτερον γιατί ο θίασος του Ηλία Καρελλά με 20 χρόνια πορείας στο θέατρο για παιδιά αποτελεί θα έλεγα εγγύηση διασκέδασης και τρίτον γιατί αγαπάμε πολύ τους Burger Project (τους είχαμε δει πέρσι στο “Μια συναυλία στο γαλαξία”)!

wp_ss_20170207_0012 (2)

Στο έργο αυτό πρωταγωνιστές είναι τρεις πιγκουίνοι (από εκεί ήρθε η έμπνευση για τη χειροτεχνία με τους πιγκουίνους), φίλοι καλοί κι αγαπημένοι που πότε περνάνε όμορφα, πότε μαλώνουν μεταξύ τους και πότε βαριούνται που γύρω τους υπάρχει όλο πάγος και χιόνι.  Όταν όμως μαθαίνουν ότι θα συμβεί ο βιβλικός κατακλυσμός του Νώε και ότι μόνο δυο ζώα από κάθε είδος θα επιβιβαστούν στη κιβωτό για να επιβιώσουν, προσπαθούν να βρουν τρόπο για να σωθούν και οι τρεις. Συμπρωταγωνίστρια είναι και μια χαριτωμένη περιστέρα, κάτι σαν αγγελιοφόρος του Νώε, και όλοι μαζί μας παρασύρουν στην περιπέτεια τους που κατά κύριο λόγο αναδεικνύει  τη φιλία, τη διαφορετικότητα και την ελευθερία.

wp_ss_20170207_0011 (3)

Τα σκηνικά της παράστασης είναι πολύ εντυπωσιακά καθώς συνδυάζουν κούκλες, σκιές, ειδικές κατασκευές και πολυμέσα, ηθοποιούς και μουσικούς! Όσο για τους μουσικούς που παίζουν ζωντανά επί σκηνής, έχω να πω ότι οι Burger Projects είναι από τα πιο αγαπημένα παιδικά συγκροτήματα της σύγχρονης ελληνικής σκηνής που ξεχωρίζει για τη θεατρικότητα,  τη διαδραστικότητα, το κέφι και τη θετική τους ενέργεια σε κάθε ζωντανή εμφάνιση!

Η παράσταση βασίζεται στο ομώνυμο παιδικό βιβλίο του συγγραφέα Ulrich Hub το οποίο έχει μεταφραστεί σε 24 γλώσσες σε όλο τον κόσμο και στα ελληνικά κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη. Επίσης, έχει αποσπάσει το βραβείο καλύτερου ραδιοφωνικού και θεατρικού έργου για παιδιά στη Γερμανία, το βραβείο Ταμ-Ταμ και το βραβείο των Μαγισσών στη Γαλλία, το βραβείο Άντερσεν στην Ιταλία και το βραβείο Vlam & Wimpel στην Ολλανδία.

Εμείς διασκεδάσαμε οικογενειακώς στην παράσταση αυτή, είχα και τη μικρή μου κόρη μαζί, σχεδόν 4 ετών, που γενικά είναι εξοικειωμένη με το θέατρο και για αυτό παρακολούθησε όλο το έργο, το οποίο είναι για παιδιά από 5 ετών και πάνω. Στο τέλος βγάλαμε και την καθιερωμένη φωτογραφία με τους ηθοποιούς στα παρασκήνια που ήταν πολύ φιλικοί με τα παιδιά!

Θα έλεγα ότι είναι μια παράσταση που πρέπει οπωσδήποτε να δείτε!

theatro stin kivoto stis 8

Για να είμαστε σε επαφή, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ), ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).

Σας φιλώ!

 

Πληροφορίες παράστασης:

Παίζουν: Κληματσάκη Ζαχαρούλα, Παυλόπουλος Φάνης, Τουρνάκης Νίκος και Φραγκιουδάκης Νικόλας

Μουσικοί: Al Malapolas Kalanokis, Professor Cosmic και Mr Finger απο τους Burger Project

Θέατρο Κάππα-Παιδική σκηνή Ηλία Καρελλά

Κυψέλης 2 (Πεδίον του Άρεως)

τηλ 2107777104, 2107777124

Κάθε Κυριακή στις 11.30 έως 09/04/2017

Τιμή εισιτηρίων: €8 (παιδικό, ανέργων, τριτεκνων), €12(ενηλίκων)

Για παιδιά από 5 ετών

Πηγή πληροφοριών: www.thiasoskarella.weebly.com

My Little World

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης και της Έλλης και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί σας μοιράζομαι στιγμές, σκέψεις, δημιουργίες! Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το blog μου. Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link