Η σχολή των Ροβινσώνων ή πώς να τα έχεις όλα

Η σχολή των Ροβινσώνων

Το βιβλίο “Η σχολή των Ροβινσώνων ή πώς να τα έχεις όλα” είναι βασισμένο σε ένα από τα πιο γνωστά έργα του Ιουλίου Βερν, δηλαδή τη Σχολή των Ροβινσώνων. Το παραμύθι είναι γραμμένο με λόγια απλά, κατανοητά και πολύ ελκυστικά! Για να καταλάβετε, ενθουσιάστηκα εγώ και ήθελα να διαβάσω παρακάτω, πόσο μάλλον οι κόρες μου!

Η σχολή των Ροβινσώνων

Ο νεαρός Γκόντφρεϊ ζει με τον πάμπλουτο θείο του, Γουίλιαμ Γκόλντεροπ σε ένα πολυτελέστατο σπίτι. Ο Γκόντφρεϊ είναι μεγαλωμένος μέσα σε αμύθητα πλούτη και μαθημένος να τα έχει όλα στα πόδια του.

Όταν αποφασίζει να ταξιδέψει για να γνωρίσει ολόκληρο τον κόσμο, ο θείος του ετοιμάζει αμέσως ένα πλοίο. Μαζί με τον Γκόντφρεϊ θα ταξιδέψει και ο δάσκαλός του Ο. Μελέτα (ή Ομελέτα όπως τον φωνάζουν).

Η σχολή των Ροβινσώνων

Όμως το πλοίο θα βουλιάξει και ο Γκόντφρεϊ μαζί με τον δάσκαλό του θα καταλήξουν σε ένα έρημο νησί. Εκεί θα βρεθούν χωρίς νερό, χωρίς τροφή, χωρίς να έχουν ούτε τα στοιχειώδη για την επιβίωσή τους. Το νησί θα μεταμορφωθεί σε σχολή κι ο Γκόντφρεϊ σε μαθητή. Στη σχολή αυτή, μαζί με τον δάσκαλό του, τον Ομελέτα, ο Γκόντφρεϊ θα ζήσει μια φανταστική περιπέτεια και θα πάρει τα πιο χρήσιμα αλλά και τα πιο σπουδαία μαθήματα του κόσμου.

Ιούλιος Βερν

Το βιβλίο “Η σχολή των Ροβινσώνων ή πώς να τα έχεις όλα” μας άρεσε πολύ και μας ταξίδεψε. Σε αυτό βέβαια συνέβαλλε και η εξαιρετική εικονογράφηση της Ίριδας Σαμαρτζή. Είναι πραγματικά ευρηματική η εικονογράφηση του βιβλίου και εντυπωσίασε τις κόρες μου. Ειδικά εκεί που ενώ κρατούσαν το βιβλίο οριζόντια για να δουν τις εικόνες, σε κάποιες σελίδες έπρεπε να το κρατούν κάθετα!

Η σχολή των Ροβινσώνων

Η σχολή των Ροβινσώνων ή πως να τα έχεις όλα

Συγγραφέας: Αντώνης Παπαθεοδούλου

Σειρά: Μικρά ταξίδια με τη φαντασία του Ιουλίου Βερν

Σελίδες: 36

Ηλικία: 6+

Για να είμαστε σε επαφή, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ), ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).

Καλό διάβασμα!

Δείτε επίσης

Fingerprint activities: Βιβλίο Δραστηριοτήτων

-Το κουτί της νύχτας: βιβλίο – πρόταση

-Το κάστρο της Ωριάς: Βιβλίο-πρόταση

-Η κουκουβάγια η τετραγωνομάτα: Βιβλίο – πρόταση

My Little World

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης και της Έλλης και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί σας μοιράζομαι στιγμές, σκέψεις, δημιουργίες! Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το blog μου. Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link