Η κυρία Σιντορέ και η μουσική ορθογραφία

” Αχ, αυτοί οι κανόνες της ορθογραφίας…. πόσα και πόσα παιδιά δεν έχουν ταλαιπωρήσει…. τώρα όμως βρέθηκε η λύση!”

Αλήθεια έχετε σκεφτεί ποτέ πόσο όμορφη είναι η γλώσσα μας αλλά και πόσες δύσκολη ορθογραφία έχει! Εμενα με απασχολεί πολύ φέτος που η μεγάλη μου κόρη πηγαίνει στην Α΄ Δημοτικού και δυσκολεύεται και συχνά με ρωτάει αν μια λέξη γράφεται με  ι,η,ει,οι ή υ και αν ένα ρήμα θέλει στο τέλος ο ή ω! Η γλώσσα μας είναι πλούσια και ποικιλόμορφη και ταυτόχρονα πλούσιοι είναι και οι κανόνες της ορθογραφίας της που ένα παιδάκι πρέπει να χωρέσει στο μυαλό του. Ευτυχώς, μια καλή μου φίλη και δασκάλα στο επάγγελμα μου πρότεινε να πάρω το βιβλίο της κας Σιντορέ, το οποίο είχε προτείνει παλιότερα και η Μαρία από το Parentslandgr, εκπαιδευτικός κι αυτή στο επάγγελμα.

WP_20170210_11_04_43_Rich (2)

“Η κυρία Σιντορέ, μια δασκάλα αλλιώτικη απ΄τις άλλες, ήρθε με όπλο μια κιθάρα για να καταπολεμήσει την ανορθογραφία αλλά και τη μαθητική ανία! Διαβάστε τις ιστορίες και ακούστε τα τραγούδια αυτού του βιβλίου για να μάθετε διασκεδάζοντας και να διασκεδάσετε μαθαίνοντας!”

WP_20170210_11_05_22_Rich (2)

Πρόκειται για ένα έξυπνο βιβλίο που με πολύ ωραίο τρόπο έχει κάνει ιστορία και τραγούδι αρκετούς από τους κανόνες της ορθογραφίας. Αφορά σε παιδιά του δημοτικού που είτε έρχονται για πρώτη φορά σε επαφή με τους κανόνες της ορθογραφίας είτε χρειάζονται έναν εναλλακτικό τρόπο να τους μάθουν.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Εμείς το διαβάζουμε συχνά αλλά ακόμα πιο συχνά ακούμε το cd που συνοδεύει το βιβλίο. Τα τραγούδια του τα έχουμε μάθει απέξω (τόσες φορές που τα έχουμε ακούσει!) έτσι όταν η κόρη μου μου λέει “μαμά πως γράφεται αυτή η λέξη” της σιγοψιθυρίζω το αντίστοιχο τραγούδι!

Η σύνθεση-ενορχήστρωση έχει γίνει από τον Δημήτρη Βασμαρή και τραγουδούν οι:

Γιάννης Ζουγανέλης, Γιάννης Σαββιδάκης, Ιωάννα Καρανίκα, Μάνος Παπαδάκης, Πάνος Τσίγκος, Μαρία Λουκά και η Παιδική Χορωδία Δήμου Ηρακλείου.

Τίτλος: Η κυρία Σιντορέ και η μουσική ορθογραφία

Συγγραφέας: Μαρία Καριωτάκη

Εκδόσεις: ΙΤΑΝΟΣ

Σελίδες: 40

Ηλικία: Για παιδιά δημοτικού

Μπορείτε να το παραγγείλετε εδώ:


Εσείς με ποιο διασκεδαστικό τρόπο βοηθάτε τα παιδια σας να μάθουν τους τόσους κανόνες της ορθογραφίας;

Σας φιλώ…

 

Δείτε επίσης

My Little World

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης και της Έλλης και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί σας μοιράζομαι στιγμές, σκέψεις, δημιουργίες! Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το blog μου. Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

8 Comments
  1. Αυτό είναι το βιβλίο που μου έλεγες προχθές Σωτηρία μου? Ακούγεται υπέροχο και σκέφτομαι σοβαρά να το αγοράσω, αφού κάνει δουλειά με τα μικρά μας πρωτάκια!!! Ευχαριστούμε που το μοιράστηκες!!! Πιστεύω θα βοηθήσει πολλά παιδάκια αλλά και τις μανούλες τους μαζί…χεχεχε Φιλάκια και καλό μήνα!

    1. Ναι Μαρια μου γι αυτό το βιβλίο σου έλεγα! Εμάς μας έχει βοηθήσει, κυρίως το cd που το ακούμε πολυ στο αυτοκίνητο! Φιλιααα και καλο μήνα και σε εσένα! ?

    1. Αυτό πιστεύω κι εγώ Αλεξανδρα μου, τα παιδια μαθαίνουν ευκολότερα όταν δεν πιέζονται αλλα διασκεδάζουν! Καλο μήνα και σε εσένα! Φιλάκιααααα

  2. Καλή επιτυχία στο πρωτάκι σου Σωτηρία μου και καλές περιπλανήσεις στο μαγικό κόσμο της ελληνικής γλώσσας. Με βιβλία σαν κι αυτά, η ορθογραφία γίνεται ένα μελωδικό παιχνίδι. Μπράβο στη συγγραφέα και σε σένα που το αναδεικνύεις.
    Καλό μήνα να έχεις!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link