Βιβλίο – πρόταση: “Ανέβα επίπεδο”

Το βιβλίο “Ανέβα επίπεδο” του συγγραφέα Αντώνη Παπαθεοδούλου με εξέπληξε ευχάριστα! Πρόκειται για ένα σύγχρονο βιβλίο που αγγίζει το παλμό των σημερινών παιδιών που μεγαλώνουν μέσα στην τεχνολογία. Τα παιδιά μας είναι η γενιά της τεχνολογίας και τα θεωρούν όλα αυτά δεδομένα. Τάμπλετ, κινητά, internet, κονσόλες, κ.α. είναι γνωστά στα παιδιά από αρκετά μικρή ηλικία. Εκτός από τον εθισμό που προκαλούν τα ηλεκτρονικά παιχνίδια (και που εύχομαι ποτέ να μην το πάθουν τα παιδιά μας), στην πλειοψηφία τους είναι αρκετά βίαια. Ουσιαστικά προάγουν μόνο τον ανταγωνισμό και την επικράτηση του ενός έναντι του άλλου!

Βιβλίο-ανέβα-επίπεδο

Υπόθεση

Στο βιβλίο “Ανέβα επίπεδο” ο συγγραφέας μας παρουσιάζει μια πρωτότυπη ιστορία κατά της βίας, που διαδραματίζεται εξ ολοκλήρου μέσα σε ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι. Ο μικρός Νίκος παίζει το διάσημο παιχνίδι για κινητά και τάμπλετ “ΣΟΥΠΕΡ-ΙΠΠΟΤΟΜΑΧΙΕΣ”. Στο παιχνίδι αυτό έχει δημιουργήσει τον ήρωα παίχτη του που λέγεται Σερ-Νικ-Ανίκητος-Υπέρ-Σούπερ-Ιππότης! Ο παίχτης του είναι πράγματι ανίκητος. Ξεκινώντας από το επίπεδο 1, πέρασε το Δάσος των σκιών και κέρδισε σπαθί και πανοπλία. Σκαρφάλωσε στους πανύψηλους πύργους και πέρασε μέσα από τις φλόγες των δράκων. Έλυσε δύσκολους γρίφους και μετά από τόση δράση και περιπέτειες έφτασε στο πολύ υψηλό επίπεδο 99!

Βιβλίο-ανέβα-επίπεδο

Επόμενο στάδιο του παιχνιδιού είναι το επίπεδο 100 όπου για να φτάσει ο σούπερ ήρωας του μικρού Νίκου, πρέπει να πολεμήσει με έναν άλλο Ιπποτομαχητή. Και τότε εμφανίζεται στο παιχνίδι του ένας αντίπαλος παίχτης, ο Φόβος-και-Τρόμος-Σούπερ-Μαχητής-Τζον, ένας μαχητής επιπέδου… 1! Τώρα τι θα κάνει ο Σερ-Νικ-Ανίκητος-Υπέρ-Σούπερ-Ιππότης? Θα πολεμήσει με έναν αντίπαλο τόσο μικρού επιπέδου όταν εκείνος βρίσκεται τόσο ψηλά?

Στο βιβλίο “Ανέβα επίπεδο” θα γεννηθεί μία ξεχωριστή ιστορία φιλίας, με ισχυρά μηνύματα κατά της βίας, υπέρ της ισότητας κι αντικειμενικότητας των παιχτών. Η μοναδική εικονογράφηση του βιβλίου από την αγαπημένη Ίριδα Σαμαρτζή το κάνει να μοιάζει με έντυπο ηλεκτρονικό παιχνίδι! Όλες οι σελίδες του βιβλίου έχουν έντονα χρώματα και εικονοστοιχεία (pixels) που μεταφέρουν την τεχνολογία στο χαρτί κι αποτυπώνουν στο μέγιστο την ιστορία του!

Βιβλίο-ανέβα-επίπεδο

Για να είμαστε σε επαφή, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ), ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).

“Ανέβα επίπεδο”

Εκδότης: Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Συγγραφέας: Αντώνης Παπαθεοδούλου

Εικονογράφηση: Ίριδα Σαμαρτζή

Σελίδες: 48

Ηλικία: 4+

Διαβάστε τις πρώτες σελίδες του βιβλίου εδώ.

Καλό διάβασμα!

Δείτε επίσης

My Little World

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης και της Έλλης και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί σας μοιράζομαι στιγμές, σκέψεις, δημιουργίες! Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το blog μου. Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link