Γίναμε μουσειολόγοι στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών!

Το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών βρίσκεται στη Νέα Κηφισιά και οργανώνει δωρεάν οικογενειακές δράσεις με στόχο την ψυχαγωγία, την γνώση και τη βιωματική δράση. Τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να μπουν σε πρωτόγνωρους για εκείνα ρόλους και να ανακαλύψουν με τις αισθήσεις τους τα όσα σημαντικά έχουν να τους αφηγηθούν οι Συλλογές του Μουσείου.

Εμείς πρόσφατα παρακολουθήσαμε το εργαστήρι “Εργάζομαι για μία μέρα στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών” και πραγματικά περάσαμε υπέροχα! Για την ακρίβεια τα παιδιά έμαθαν βιωματικά τι ακριβώς κάνει ένας μουσειολόγος και πως λειτουργεί ένα Μουσείο, ανακάλυψαν τα μυστικά που κρύβονται πίσω από κάθε έκθεμα μέσα από παιχνίδια ρόλων και έγιναν ιστορικοί ερευνητές!

%ce%bc%ce%bf%cf%85%cf%83%ce%b5%ce%b9%ce%bf-%ce%bf%cf%84%ce%b5
Σας θυμίζει κάτι το κόκκινο τηλέφωνο με το καντράν και τη σχισμή που ρίχναμε 10 δραχμές???

Αρχικά μας ξενάγησαν στους χώρους του Μουσείου και μας μίλησαν για τις διάφορες μορφές επικοινωνίας.

%ce%bc%ce%bf%cf%85%cf%83%ce%b5%ce%b9%ce%bf-%ce%bf%cf%84%ce%b5-1

Μετά τα παιδιά φόρεσαν ειδικές ποδιές, γάντια και μάσκες, πήραν τα εργαλεία τους και ξεκίνησαν!

%ce%bc%ce%bf%cf%85%cf%83%ce%b5%ce%b9%ce%bf-%ce%bf%cf%84%ce%b5-2

Με πινέλα, μπατονέτες και φακούς προσπάθησαν να καθαρίσουν και να αποκαταστήσουν από τις φθορές που προκαλεί το ζουζούνι της σκόνης στα διάφορα εκθέματα του Μουσείου. Μπορώ να πω ότι ενθουσιάστηκαν πολύ με τους ρόλους τους!

%ce%bc%ce%bf%cf%85%cf%83%ce%b5%ce%b9%ce%bf-%cf%84%ce%b7%ce%bb%ce%b5%cf%80%ce%b9%ce%ba%ce%bf%ce%b9%ce%bd%cf%89%ce%bd%ce%b9%cf%89%ce%bd

Όταν τελείωσε το εργαστήρι είδαμε παιδικά έργα από εργαστήρια λίγο μεγαλύτερων παιδιών, όπως χάρτινες κατασκευές τηλεφώνων αλλά και τηλεφωνικών θαλάμων (τους θυμάστε άραγε???).

mouseio-ote

Και φτάσαμε στα σημερινά δεδομένα της τηλεπικοινωνίας! Οι γονείς θυμηθήκαμε τα πρώτα κινητά τηλέφωνα που ήταν τεράστια όλοι έλεγαν “καλά πως χρησιμοποιούσαμε τόσο μεγάλες συσκευές”!

%ce%bc%ce%bf%cf%85%cf%83%ce%b5%ce%b9%ce%bf-%ce%bf%cf%84%ce%b5-3

Το επόμενο εργαστήρι του Μουσείο είναι στις 10 και 11 Δεκεμβρίου με θέμα: “Μυστηριώδες δέμα φτάνει στο Μουσείο Τηλ/νιών λίγο πριν τα Χριστούγεννα” και δεύτερο εργαστήρι με θέμα “Χριστουγεννιάτικες πινελιές σε τηλεγραφικό καμβά” . Εμείς θα παρακολουθήσουμε το δεύτερο.

Τα εργαστήρια του Μουσείου θα συνεχιστούν μέχρι τον Μάιο κι αν θέλετε κι εσείς να παρακολουθήσετε κάποιο από αυτά θα πρέπει να κλείσετε θέση στα τηλέφωνα του Μουσείου.

Περισσότερες πληροφορίες για τα εργαστήρια του Μουσείου θα βρείτε παρακάτω:

ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΟΤΕ

Πρωτέως 25, 14564 Νέα Κηφισιά

Τηλ 210 6201999, 210 6201899

www.otegroupmuseum.gr

Για να είμαστε σε επαφή, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ), ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).

Σας φιλώ…

My Little World

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης και της Έλλης και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί σας μοιράζομαι στιγμές, σκέψεις, δημιουργίες! Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το blog μου. Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

14 Comments
    1. Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι πολύ γνωστό μουσείο και για αυτό σκέφτηκα να κάνω σχετική ανάρτηση για να το μάθει και άλλος κόσμος! Πολλά φιλιάαα

    1. Ήταν πολύ πρωτότυπο και διαφορετικό από τις συνηθισμένες δραστηριότητες (ζωγραφική, κολάζ, κτλ) και οι μικρές μου ενθουσιάστηκαν! Φιλιάαα

  1. Φαίνεται πολύ ενδιαφέρον Σωτηρία μου!!!!Εγώ δεν ήξερα καν ότι υπάρχει το μουσείο αυτό και μάλιστα τόσο κοντά μας!!!Θα πάμε οπωσδήποτε!Φιλάκια!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link