Φτιάχνουμε κλόουν από χάρτινα πιάτα

κλόουν-από-χάρτινα-πιάτα-χειροτεχνία
Αυτές τις ημέρες φτιάξαμε κλόουν από χάρτινα πιάτα και πολύ μας άρεσε! Εξάλλου, οι αποκριάτικες γιορτές, το κέφι και το ξεφάντωμα “καλά κρατούν” και εμείς συνεχίζουμε να διασκεδάζουμε με όποιο τρόπο μπορούμε! Άλλωστε, δεν θυμάμαι αν το έχω ξαναγράψει, είμαι από την Πάτρα. Έτσι, το καρναβάλι και οι απόκριες υπάρχουν στο dna μου και φυσικά και στων κοριτσιών μου

Ο κλόουν από χάρτινα πιάτα είναι μια εύκολη και διασκεδαστική χειροτεχνία που την προτείνω ακόμα και για πολύ μικρά χεράκια.

κλόουν από χάρτινα πιάτα

Υλικά για να φτιάξουμε κλόουν από χάρτινα πιάτα:

-Πολύχρωμα πομ πομ
-Λευκά χάρτινα πιάτα
-Χαρτόνι πορτοκαλί και κόκκινο
-Ματάκια χειροτεχνίας
-Κόλλα χειροτεχνίας
-Ψαλίδι
-Συρραπτικό
Βάλαμε τα υλικά μας πάνω σε ένα τραπέζι και ξεκινήσαμε! Η Ελένη σχεδίασε και έκοψε από το κόκκινο χαρτόνι δύο γελαστά στόματα, όπως φαίνονται στη φωτογραφία.

κλόουν από χάρτινα πιάτα

Εγώ έκοψα από το πορτοκαλί χαρτόνι δύο τρίγωνα για τα καπέλα των κλόουν μας και τα σύρραψα πάνω στα πιατάκια.

Μετά, τα κορίτσια κόλλησαν τα ματάκια και ύστερα τα πομ πομ για μαλλιά του κλόουν. Τα μαλλιά του κλόουν από πομ πομ τους άρεσαν πάρα πολύ και κόλλησαν όσο περισσότερα μπορούσαν!κλόουν από χάρτινα πιάτα

κλόουν από χάρτινα πιάτα
Τόσο εύκολα και διασκεδαστικά οι κλόουν από χάρτινα πιάτα ήταν έτοιμη! Και τα κορίτσια μου πολύ περήφανα για τις δημιουργίες τους!
κλόουν από χάρτινα πιάτα
Νομίζω ότι είναι μια αρκετά απλή κατασκευή που μπορούν να καταπιαστούν ακόμα και όσοι δεν τα πολυκαταφέρνουν με τις χειροτεχνίες!
Πραγματικά αξίζει να το δοκιμάσετε με τα παιδιά σας μόνο και μόνο για να δείτε τη χαρά της δημιουργίας στα μάτια τους. Αλλά και το πόσο περήφανα θα είναι το έργο τους!

Για να είμαστε σε επαφή, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ). Ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).

Σας φιλώ…

Κι αν θέλετε να μάθετε πως θα φτιάξετε το αποκριάτικο καπέλο που φοράει η μικρή ζουζούνα μου ρίξτε μια ματιά εδώ!
κλόουν από χάρτινα πιάτα
34 Comments
  1. Λοιπόν καταρχήν είμαστε γειτόνισσες και πρέπει να πιούμε έναν καφέ!!! Κατά δεύτερον η κατασκευή σου είναι πολύ όμορφη και εύκολη, ακόμη και για τη μικρή πεταλουδίτσα μου!! Θα τη φτιάξουμε και θα επανέλθω!!

  2. Αλήθεια? Τέλεια! Για πες λεπτομέρειες! Ευχαριστώ για την κατασκευή, είναι όντως πολύ εύκολη και διασκεδαστική και αξίζει να τη δοκιμάσεις με την πεταλουδίτσα σου! Φιλιααα…

  3. Σωτηρία μου, ήμουν σίγουρη ότι θα μεγαλουργούσες και τις απόκριες!
    Τι πιο όμορφο από τα χειροποίητα μασκαρέματα ;
    Πολλά μπράβο!
    Φιλιά και καλή εβδομάδα :)))

    (είμαι χαμένο τελευταία, αλλά έχω μπλέξει με πολλά ☺)

  4. Πολύ μου αρέσουν αυτές οι κατασκευές! Είναι απλές και θυμίζουν τις δικές μας εποχές που δεν είχαμε κατακλιστεί από πληροφορίες και ευφάνταστες κατασκευές με άπειρα υλικά!
    Απλά και πολύ όμορφα!

  5. Νομίζω η περίοδος των Αποκριών, είναι κατάλληλη για άπειρες κατασκευές με τα παιδιά μας! Χθες στον παιδικό του μικρού μου, έφτιαξαν σομπρέρο και μαράκες με πολύ απλά υλικά! Ελπίζω να βρω λίγο χρόνο να σας τα δείξω!!! φιλιά

    1. Τι ωραία ιδέα, σομπρέρο και μαράκες, να μας τα δείξεις μόλις μπορέσεις! Αγαπώ πολύ τις απόκριες και χαίρομαι πολύ όταν κάνουμε διασκεδαστικές κατασκευές! Τα φιλιά μου!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link