Φτιάχνουμε τροπικό ψάρι-καπέλο + Εκτυπώσιμο

Κάθε απογευματάκι που γυρίζω από τη δουλειά μου έχει τόση ζέστη που κλεινόμαστε στο σπίτι αγκαλιά με το aircodition τουλάχιστον μέχρι τις 7 και μετά ξεχυνόμαστε στο πάρκο της γειτονιάς. Σε αυτό το διάστημα μου αρέσει να κάνουμε πράγματα μαζί με τα κορίτσια μου και συνήθως διαβάζουμε βιβλία, παίζουμε ή κάνουμε χειροτεχνίες, όπως αυτά τα τροπικά ψαράκια που τα κάναμε καπέλα!

Είναι μια χειροτεχνία με λίγα υλικά που συνδυάζει ζωγραφική, κόψιμο και διασκέδαση! Για είναι ακόμα πιο εύκολο να τα φτιάξετε κι εσείς, σας ετοίμασα δύο δωρεάν εκτυπώσιμα!

Για να εκτυπώσετε το σώμα του ψαριού κάντε κλικ παρακάτω:

.

Για να εκτυπώστε τα πτερύγια του ψαριού κάντε κλικ παρακάτω:

Τα υλικά που θα χρειαστείτε για να φτιάξετε τροπικά ψάρια – καπέλο είναι:

-Τα δωρεάν εκτυπώσιμα (καλύτερα να τα εκτυπώσετε σε χαρτόνι Α4 για να είναι πιο σταθερά αλλά και σε απλό χαρτί είναι οκ)

-Ψαλίδι, σελοτέιπ

-Μαρκαδόρους

-Ματάκια χειροτεχνίας (προαιρετικά)

Αφού εκτυπώσετε το σώμα του ψαριού (και κόψετε το ορθογώνιο με τις διακεκομμένες γραμμές που δεν το χρειαζόμαστε) το δίνετε στο παιδί να το ζωγραφίσει όπως του αρέσει. Εμείς, πριν ξεκινήσουμε τη χειροτεχνία μας, είδαμε στον υπολογιστή λίγες εικόνες με τροπικά ψάρια κι έτσι πήραμε ιδέες για το πως να ζωγραφίσουμε τα δικά μας ψάρια.

Μετά ζωγραφίζετε και τα πτερύγια του ψαριού που έχετε εκτυπώσει και τα κόβετε. Αν θέλετε κολλάτε και ματάκια χειροτεχνίας στα ψαράκια σας. Παρακάτω είναι τα ψάρια που ζωγράφισαν η Έλλη και η Ελένη (η οποία επέλεξε να μην κολλήσει ματάκια χειροτεχνίας και έγιναν μια χαρά ψαρίσια τα ματάκια που ζωγράφισε).

Πιάνετε τις δύο άκρες χαρτί στο σώμα του ψαριού και τις κολλάτε με σελοτέιπ όπως στην παρακάτω φωτογραφία, έτσι ώστε να μοιάζει με στόμα ψαριού.

Τσακίζετε τις άκρες στα πτερύγια και τα κολλάτε με σελοτέιπ δεξιά, αριστερά και στο πάνω μέρος στο σώμα του ψαριού.

Και τα τροπικά ψάρια-καπέλα είναι έτοιμα να σκεπάσουν τα παιδικά κεφαλάκια και το παιχνίδι να ξεκινήσει!

Συχνά με ρωτάνε πως κάθονται τα κορίτσια μου και κάνουμε τόσες χειροτεχνίες, δηλαδή τώρα που μεγαλώνουν δεν βαριούνται? Η απάντηση είναι όχι, γιατί κάθε φορά που κάνουμε μία χειροτεχνία, κάθομαι κι εγώ μαζί τους και κάνω το ίδιο, δηλαδή δεν τους δίνω απλά οδηγίες ή τις κατευθύνω και τις αφήνω να το κάνουν μόνες τους, αλλά συμμετέχω ενεργά κι έτσι η χειροτεχνία μας είναι κάτι που μοιραζόμαστε, είναι κοινός χρόνος, είναι μια εμπειρία που αποκτούμε μαζί.

Και για του λόγου του αληθές, να παρακάτω και το δικό μου τροπικό ψάρι-καπέλο (photo credit: Ελένη)!

Κάνετε like στη σελίδα του My Little World  ή συμπληρώστε το e-mail σας στην αρχική σελίδα του blog ή ακολουθείστε με στο instagram

Σας φιλώ!

Δείτε επίσης

-Μαθαίνω να μετρώ με μπάλες παγωτού

-Φτιάχνουμε ρακέτες από χάρτινα πιάτα

-Φτιάχνουμε νεραιδόσουπα (sensory play)

-Φτιάχνουμε φωτογραφική μηχανή από κουτί τοματοχυμού και γινόμαστε paparazzi!

My Little World

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης και της Έλλης και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί σας μοιράζομαι στιγμές, σκέψεις, δημιουργίες! Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το blog μου. Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link