Βιβλίο-πρόταση: Το βιβλίο των Αν

Μόλις μεγαλώνουν λίγο τα παιδιά και σταματούν τα “Γιατί μαμά…?” τότε αρχίζουν τα “Αν γινόταν αυτό, κι αν γινόταν το άλλο, κι αν, αν, αν….”, δηλαδή ένα σωρό απορίες και ανησυχίες, υπαρκτές ή φανταστικές, που έχουν τα παιδιά και οι γονείς καλούμαστε να απαντήσουμε! Εγώ πάντως βρήκα τη λύση με Το βιβλίο των Αν”, των εκδόσεων Μίνωας ένα βιβλίο που απαντά σε όλα αυτά τα απίθανα “αν” που ακούω συνήθως από την Ελένη αλλά και την Έλλη που η φαντασία της δεν έχει όρια!

Τι θα γινόταν αν το Διάστημα δεν ήταν άπειρο; Ή αν δεν είχαμε ηλεκτρικό ρεύμα;

Τι θα γινόταν αν ο Κολόμβος δεν είχε ανακαλύψει την Αμερική; Ή αν δεν υπήρχε πια ούτε το τηλέφωνο ούτε το διαδίκτυο;

Πώς θα μας φαινόταν αν γιορτάζαμε τα γενέθλια μόνο κάθε δέκα χρόνια; Ή τι θα γινόταν αν μπορούσαμε να περάσουμε μέσα από τους τοίχους;

Τι θα έκανες αν είχες τις υπερφυσικές δυνάμεις ενός υπερήρωα; Ή τι θα γινόταν αν δεν υπήρχε πια τηλεόραση;

Κι αν οι Αρειανοί έρχονταν στ΄ αλήθεια στη Γη; (Αυτή την ερώτηση μου την κάνουν συνέχεια)!!!!!

Είναι ένα έξυπνο και διασκεδαστικό βιβλίο που απαντά σε πιθανές κι απίθανες υποθετικές σκέψεις των παιδιών που σχετίζονται με θέματα των επιστημών, των τεχνών, της γενετικής, των μεγάλων αινιγμάτων, των ανακαλύψεων, των εφευρέσεων, κ.α. Οι απαντήσεις του βιβλίου είναι άλλοτε σοβαρές κι άλλοτε χιουμοριστικές, σε κάθε περίπτωση πάντως προσφέρουν στο παιδί γνώση και το βοηθούν να περάσει από την απορία στην ανακάλυψη!

Διαβάζοντάς το παρέα με τα κορίτσια μου μπορώ να πω ότι έμαθαν αρκετά πράγματα (κι εγώ μαζί τους) και ταυτόχρονα γέλασαν πολύ!

ΕκδότηςΜίνωας

Συγγραφέας: Κορκος Άλεν, Μπεζελ Κριστίν

Εικονογράφηση: Λίανς Μπρούνο

Μετάφραση: Γαβριηλίδου Πετρούλα

Σειρά: Τα βιβλία των γιατί

Σελίδες: 92

Καλό διάβασμα!

Για να είμαστε σε επαφή, μη ξεχάσετε να κάνετε like στη σελίδα του My Little World  ή συμπληρώστε το e-mail σας στην αρχική σελίδα του blog ή ακολουθείστε με στο instagram

My Little World

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης και της Έλλης και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί σας μοιράζομαι στιγμές, σκέψεις, δημιουργίες! Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το blog μου. Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link