Βιβλίο-πρόταση και Διαγωνισμός: “Ρόζι Ριβίαρ, Η Μηχανικός”

Το βιβλίο “Ρόζι Ριβίαρ, Η Μηχανικός” των εκδόσεων Ψυχογιός, ανήκει στην κατηγορία βιβλίων STEM, δηλαδή των βιβλίων που μιλούν για τις επιστήμες, την τεχνολογία, τη μηχανική και τα μαθηματικά (Science, Technology, Engineering and Mathematics).

Πρόκειται για μια έξυπνη ιστορία που μιλάει για την επιμονή και την προσήλωση που χρειάζεται να έχουμε προκειμένου να πετύχουμε τα όνειρα και τους στόχους μας. Ακόμα κι αν πολλές φορές απογοητευτούμε, εφόσον πιστεύουμε στον εαυτό μας και εργαζόμαστε συστηματικά, ένα είναι σίγουρο: ότι μπορούμε να γίνουμε αυτό που μας αξίζει και μας κάνει ευτυχισμένους!

Η Ροζί Ριβίαρ είναι ένα ντροπαλό κορίτσι που ονειρεύεται να γίνει σπουδαία μηχανικός. Της αρέσει να ανακαλύπτει θησαυρούς, ακόμα κι αν τους βρίσκει στα σκουπίδια, και να κατασκευάζει διάφορα γκάτζετ, τρελά μαραφέτια και να κάνει τις δικές της εφευρέσεις. Για παράδειγμα, έφτιαξε για τον αγαπημένο της θείο Φρεντ, που εργάζεται στον ζωολογικό κήπο, ένα καπέλο με σπρέι από τυρί αλμυρό που διώχνει τους πύθωνες! Όταν ο θείος Φρεντ το είδε ξεκαρδίστηκε στα γέλια και η Ρόζι απογοητεύτηκε αφάνταστα!

Όμως η Ρόζι δεν το έβαλε κάτω κι όταν ήρθε η θεία Ρόουζ να μείνει μαζί τους στο μυαλό της γεννήθηκε ένα σχέδιο τρανό, να φτιάξει δηλαδή μια εφεύρεση φανταστική που θα πετάει στον ουρανό.  Έτσι δούλεψε ασταμάτητα μέχρι που πέτυχε το στόχο της και η εφεύρεσή της ήταν έτοιμη!

Η Ρόζι δέθηκε στο πιλοτήριο που είχε φτιάξει, πάτησε τον διακόπτη, αιωρήθηκε για μια στιγμή, περιστράφηκε γύρω γύρω, αλλά μετά έπεσε και η εφεύρεσή της καταστράφηκε. Ύστερα, ακόμα πιο απογοητευμένη σκέφτηκε ότι δεν θα καταφέρει ποτέ να γίνει σπουδαία μηχανικός.

Η θεία Ρόουζ όμως την ενθάρρυνε, τη βοήθησε, δούλεψε μαζί της και όταν κατάφεραν το στόχο τους χάρισε στη Ρόζι το κόκκινο με άσπρα πουά μαντήλι που φορούσε στο κεφάλι της. Τώρα πια στο σχολείο της Ρόζι όλοι οι φίλοι της φτιάχνουν γκάτζετ και  μαραφέτια όλη μέρα και είναι πολύ περήφανοι για τη Ρόζι τη μηχανικό!

Εκδότης: Εκδόσεις Ψυχογιός

Συγγραφέας: Αντρια Μπέιτι

Σειρά: Εικονογραφημένα παιδικά βιβλία

Θεματική κατηγορία: STEM

Μετάφραση: Αργυρώ Πιπινή

Εικονογράφηση: Ντέιβιντ Ρόμπερτς

Σελίδες: 32

Ηλικία: 3+

Για να δείτε περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο κάνετε κλικ εδώ και για να το παραγγείλετε κάνετε κλικ εδώ.

Σε συνεργασία με τις εκδόσεις Ψυχογιός προσφέρουμε ένα αντίτυπο του βιβλίου “Ρόζι Ριβιάρ, Η Μηχανικός” της συγγραφέως Άντρια Μπέιτι! Ευχαριστώ θερμά τις εκδόσεις Ψυχογιός για τη δωροθεσία!

Αν θέλεις να πάρεις μέρος στο giveaway για 1 αντίτυπο του βιβλίου μέσω Facebook ακολούθησε τους όρους συμμετοχής, κλικ εδώ.

Γενικοί όροι διαγωνισμού.

-Η διάρκεια του διαγωνισμού είναι μέχρι και 01/07/2018.

-Όσες συμμετοχές δεν έχουν ακολουθήσει σωστά όλους τους όρους, ακυρώνονται.

-Ο διαγωνισμός ισχύει μόνο για κατοίκους Ελλάδας άνω των 18 ετών.

-Από την κλήρωση θα αναδειχθεί ένας τυχερός μέσω Facebook.

-Ο τυχερός θα ειδοποιηθεί με νέο σχόλιο στη φωτογραφία του διαγωνισμού στο Facebook και θα πρέπει να κατοχυρώσει το δώρο του εντός 2 ημερών, αλλιώς η κλήρωση θα επαναληφθεί. Όλη η επικοινωνία μαζί του θα γίνεται μόνο γραπτώς κι όχι με οποιονδήποτε άλλο τρόπο, πχ τηλεφωνικώς.

-Αν τυχερός κατοικεί στον νομό Αττικής, θα παραλάβει το δώρο του από το βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Ψυχογιός (Μπενάκη 13-15, Αθήνα) ενώ αν κατοικεί στην επαρχία, θα του αποσταλεί δωρεάν από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

-Το δώρο δεν ανταλλάσσεται με χρήματα ή άλλα είδη.

-Μετά τη λήξη του διαγωνισμού το blog My Little World δε φέρει καμία άλλη ευθύνη πέρα από τη διοργάνωση του διαγωνισμού.

-Σύμφωνα με το νέο κανονισμό GDPR περί προστασίας προσωπικών δεδομένων, τα στοιχεία των τυχερών θα λαμβάνονται πάντα με τη σύμφωνη γνώμη τους και θα κοινοποιούνται αποκλειστικά και μόνο στον δωροθέτη με σκοπό την αποστολή/παραλαβή του δώρου τους. Σε καμία περίπτωση δεν θα κοινοποιούνται σε τρίτους, ούτε θα χρησιμοποιούνται για άλλον σκοπό πέραν της επικοινωνίας με τον δωροθέτη, ενώ μετά το πέρας του διαγωνισμού τα δεδομένα αυτά θα διαγράφονται.

-Οι προωθήσεις στο Facebook πρέπει να περιλαμβάνουν τα εξής: α. Δήλωση απαλλαγής ευθύνης του Facebook, συμπληρωμένη από κάθε συμμετέχοντα. β. Δήλωση ότι η προώθηση δεν χορηγείται, δεν υποστηρίζεται και δεν διεξάγεται από το Facebook, ούτε συνδέεται με αυτό με οποιονδήποτε τρόπο. Η συμμετοχή στο διαγωνισμό προϋποθέτει ανεπιφύλακτη αποδοχή όλων των όρων του διαγωνισμού.

Καλή επιτυχία και καλό διάβασμα!

Έτσι για την ιστορία, η Ρόζι του παραμυθιού μας είναι εμπνευσμένη από τη Ρόζι Ρίβετερ, τη φανταστική ηρωίδα με το κόκκινο με άσπρα πουά μαντίλι στο κεφάλι που κατά τη διάρκεια του Β΄ παγκοσμίου πολέμου έσφιγγε τη γροθιά της κι έλεγε “Μπορούμε” (we can do it). Αυτή η ηρωίδα αντιπροσώπευε και ενθάρρυνε όλες τις γυναίκες στις ΗΠΑ που δούλευαν σκληρά για να εξασφαλίσουν την τροφή και τον εξοπλισμό που χρειαζόταν για τη διεξαγωγή του πολέμου.

Για να είμαστε σε επαφή, μη ξεχάσετε να κάνετε like στη σελίδα του My Little World  ή συμπληρώστε το e-mail σας στην αρχική σελίδα του blog ή ακολουθείστε με στο instagram

My Little World

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης και της Έλλης και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί σας μοιράζομαι στιγμές, σκέψεις, δημιουργίες! Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το blog μου. Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link