Βιβλίο-πρόταση: Ζαχρά και Νικόλας, οι ιστορίες τους

Το βιβλίο “Ζαχρά και Νικόλας, οι ιστορίες τους” των Εκδόσεων Παπαδόπουλος αγγίζει το προσφυγικό θέμα με έναν διαφορετικό τρόπο. Μέσα από την καταπληκτική του εικονογράφηση, μας παρουσιάζει τους δύο ήρωες, τη Ζαχρά και τον Νικόλα και δείχνει πως βιώνουν τον πόλεμο και την ειρήνη.

Τα λόγια του βιβλίου δεν είναι πολλά, οι εικόνες του όμως εκτός από το ότι είναι υπέροχες, ζωντανές και πολύχρωμες, μιλάνε από μόνες τους!

Η Ζαχρά και ο Νικόλας είναι δύο παιδιά που έχουν την ίδια ηλικία, τις ίδιες ανάγκες, τις ίδιες αναζητήσεις και τις ίδιες επιθυμίες. Μόνο που η Ζαχρά ζει σε μια χώρα που γίνεται πόλεμος, το σχολείο της βομβαρδίζεται κι αναγκάζεται με την οικογένειά της να γίνει πρόσφυγας. Από την άλλη ο Νικόλας ζει μια ζωή ήρεμη, κανονική και ειρηνική.

Οι κόσμοι τους είναι τόσο διαφορετικοί και ταυτόχρονα έχουν τόσα πολλά κοινά στοιχεία. Αυτό αποτυπώνεται πολύ όμορφα στο βιβλίο αφού στη μία σελίδα εικονίζεται η ζωή της Ζαχρά και στην αμέσως διπλανή η ζωή του Νικόλα. Στη μια σελίδα αποτυπώνεται η ασχήμια του πολέμου, ενώ στην άλλη σελίδα η ασφάλεια και η ομορφιά της ειρήνης.

Και τα δύο παιδιά ετοιμάζονται για το σχολείο τους, βρίσκονται στην τάξη με τους συμμαθητές τους, τρώνε το φαγητό τους μαζί με την οικογένειά τους, τα καληνυχτίζει η μαμά τους, ταξιδεύουν, φοβούνται τα εμβόλια, πηγαίνουν σχολείο.

Κάθε παιδί βιώνει τη δική του πραγματικότητα, όμως τα λόγια τους και οι συνήθειές τους μοιάζουν πολύ. Κι αν οι δρόμοι τους είναι παράλληλοι κάποια στιγμή θα συναντηθούν αφού η Ζαχρά θα γίνει προσφυγόπουλο και τελικά θα καταλήξει στο σχολείο του Νικόλα!

Συγγραφέας: Πανίδου Σοφία

Εκδότης: Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Εικονογράφηση: Cabassa Mariona

Σελίδες: 32

Ηλικία: 4+

Μπορείτε να διαβάσετε το πρώτο κεφάλαιο του βιβλίου εδώ και να το παραγγείλετε εδώ.

Καλό διάβασμα!

Για να είμαστε σε επαφή, μη ξεχάσετε να κάνετε like στη σελίδα του My Little World  ή συμπληρώστε το e-mail σας στην αρχική σελίδα του blog ή ακολουθείστε με στο instagram

-Βιβλίο-πρόταση: Το Διάστημα, με 3D εικόνες

My Little World

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης και της Έλλης και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί σας μοιράζομαι στιγμές, σκέψεις, δημιουργίες! Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το blog μου. Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link