Βιβλίο-πρόταση: Ο χορός της Χαράς

Η Χαρά είναι ένα κορίτσι αλλιώτικο από τα άλλα. Όλα τα κορίτσια της ηλικίας της είναι χαριτωμένα και κομψά, με μαλλιά καλοχτενισμένα και γεμάτα πολύχρωμα κοκαλάκια και τσιμπιδάκια, φοράνε όμορφα φορέματα και οι κινήσεις τους είναι απαλές κι αέρινες, αγαπούν το μπαλέτο και φαντάζονται τον εαυτό τους να χορεύουν ως μπαλαρίνες σε μια μεγάλη σκηνή. Η Χαρά δεν τους μοιάζει καθόλου, μισεί το μπαλέτο, αγαπάει το ποδόσφαιρο, απεχθάνεται το ροζ χρώμα και της αρέσει να παίζει με τις λάσπες, να βρίσκει σκουλήκια στο χώμα, να κάνει ρόδες και κατακόρυφο.

Τα μαλλιά της είναι συνεχώς ατημέλητα, το σώμα της κάπως χοντροκομμένο και συνήθως φοράει  μαύρο κολάν με κόκκινα All Star παπούτσια. Είναι τόσο μα τόσο διαφορετική από τις φίλες της! Το χειρότερο όμως είναι ότι η μαμά της δεν αποδέχεται ότι η Χαρά είναι αλλιώτικη από τα συνηθισμένα κοριτσάκια. “Φόρα κορίτσι μου ένα φορεματάκι” της λέει, “χτένισε και πιάσε όμορφα τα μαλλιά σου”.

Όταν ο φίλος της ο Ορέστης κοιτάζει με θαυμασμό τη συμμαθήτριά τους, τη Χρύσα, που είναι λεπτή, όμορφη και χορεύει και στροφιλίζεται σαν μια μικρή μπαλαρίνα, η Χαρά αποφασίζει να γραφτεί σε σχολή μπαλέτου για να μάθει κι αυτή να χορεύει έτσι όμορφα και να τη θαυμάζει ο φίλος της. Όμως το μάθημα μπαλέτου είναι μια καταστροφή, η Χαρά δεν μπορεί να κάνει τίποτα σωστά, η δασκάλα μπαλέτου συνεχώς της κάνει παρατηρήσεις και οι συμμαθήτριές της γελούν μαζί της.

Το σημαντικότερο όμως είναι ότι η Χαρά συνειδητοποιεί ότι δεν της ταιριάζει αυτός ο χορός και προσπαθεί πολύ για να αποδεχτεί τη διαφορετικότητά της σε μια κοινωνία όπου τα κοινωνικά πρότυπα επηρεάζουν και καθορίζουν τη ζωή της. Γι΄αυτό αποφασίζει να κάνει αυτό που της αρέσει, να είναι ο εαυτός της, να αποδεχτεί την Χαρά και να χορέψει τον δικό της μοναδικό χορό!

Το βιβλίο “Ο χορός της Χαράς” μιλάει για το γεγονός ότι δεν είναι όλα τα παιδιά ίδια, αλλά όλα έχουν την ανάγκη να αισθάνονται ότι έχουν φίλους και ανήκουν σε μια ομάδα. Η διαφορετικότητα είναι δύσκολο να γίνει αποδεκτή ιδιαίτερα όταν αντιτίθεται στα κοινωνικά πρότυπα που προτάσσει η εποχή μας και μάλιστα όταν αφορά σε νεαρές ηλικίες. Όλα όμως ξεκινούν από το οικογενειακό περιβάλλον, όταν αυτό κατανοεί τη διαφορετικότητα ενός παιδιού, το στηρίζει ψυχολογικά και το αποδέχεται, τότε αυτή η διαφορετικότητα μπορεί να γίνει πλεονέκτημα κι όχι μειονέκτημα και φυσικά να οδηγήσει στην ανατροφή ευτυχισμένων παιδιών.

Συγγραφέας: Κατερίνα Ανωγιαννάκη

Εκδότης: Εκδόσεις Μεταίχμιο

Εικονογράφος: Πετρούλα Κρίγκου

Σελίδες: 96

Ηλικία: 8+

Σειρά βιβλίου: Ιστορίες που ζεις δυνατά

Μπορείτε να ξεφυλλίσετε τις πρώτες σελίδες του βιβλίου  εδώ και να το παραγγείλετε εδώ.

Καλό διάβασμα!

Για να είμαστε σε επαφή, μη ξεχάσετε να κάνετε like στη σελίδα του My Little World  ή συμπληρώστε το e-mail σας στην αρχική σελίδα του blog ή ακολουθείστε με στο instagram

My Little World

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης και της Έλλης και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί σας μοιράζομαι στιγμές, σκέψεις, δημιουργίες! Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το blog μου. Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link