Χένσελ και Γκρέτελ: θέατρο – πρόταση

Το θέατρο είναι αγαπημένη μας οικογενειακή συνήθεια και φέτος ευτυχώς έχουμε καταφέρει να δούμε αρκετές παιδικές θεατρικές παραστάσεις. Λόγω έλλειψης χρόνου δεν έχω προλάβει να σας μιλήσω για κάθε μία ξεχωριστά, όμως η πιο πρόσφατη παράσταση που είδαμε μου άρεσε τόσο πολύ που ήθελα οπωσδήποτε να σας πω πολλά! Πρόκειται για την μουσικοθεατρική παράσταση Χένσελ και Γκρέτελ, σε κείμενο και σκηνοθεσία της Κάρμεν Ρουγγέρη που είδαμε την περασμένη Κυριακή στο θέατρο Κιβωτός. Είναι μια υπέροχη παράσταση, με μελωδική κλασική μουσική, με ηθοποιούς που τραγουδούν κι ερμηνεύουν εξαιρετικά, με ευφάνταστα, πολύχρωμα κοστούμια και υπέροχα σκηνικά!

Ο Χένσελ και η Γκρέτελ είναι δύο ζωηρά αδέρφια που ζούνε βαθιά μέσα στο δάσος σ΄ένα φτωχικό, αλλά χαριτωμένο σπιτάκι, μαζί με τη καλή, αλλά λίγο γκρινιάρα, μητέρα τους και τον πατέρα τους. Η οικογένειά τους είναι τόσο φτωχή που πολλές φορές το μόνο που έχουν να φάνε είναι λίγο γάλα. Ευτυχώς τα παιδιά παίζουν πολύ κι έτσι ξεχνούν κάπως την πείνα τους. Μια μέρα εκεί που παίζουν, χύνουν το γάλα που είχε φυλάξει η μαμά τους για να τους φτιάξει λίγο ρυζόγαλο. Όταν επιστρέφει η μητέρα τους και βλέπει πως πάει το γάλα θυμώνει πολύ, κλαίει και τους φωνάζει: Χαθείτε από τα μάτια μου, δεν θέλω να σας βλέπω!

Τα παιδιά στενοχωριούνται πολύ και για να καλοπιάσουν τη μητέρα τους αποφασίζουν να φύγουν κρυφά από το σπίτι και να πάνε στο δάσος να μαζέψουν φράουλες. Καθώς μαζεύουν φράουλες συναντούν ένα σωρό παραμυθένια πλάσματα του δάσους όπως λουλούδια που χορεύουν, πουλιά που τραγουδούν, ένα λαγό που κάνει βόλτα αλλά κι έναν νάνο τον οποίο κοροιδεύουν και τον κάνουν να θυμώσει. Τότε εκείνος τους φωνάζει “Θα δείτε τι θα πάθετε” κι εξαφανίζεται! Εν τω μεταξύ η νεράιδα της νύχτας κάνει την εμφάνισή της αφού η ώρα έχει περάσει και τα παιδιά χάνουν το δρόμο για το σπίτι τους.

Ευτυχώς τρεις καλές νεράιδες τα προστάτευαν όλο το βράδυ καθώς κοιμούνται στο δάσος ώσπου να έρθει η Δροσούλα, η νεράιδα της μέρας! Μόλις τα παιδιά ξυπνούν βλέπουν μπροστά τους ένα σπίτι φτιαγμένο από μπισκότα και καραμέλες, με φράχτη από μπισκοτένια παιδάκια και κήπο γεμάτο λιχουδιές! Ο Χένσελ και η Γκρέτελ ενθουσιάζονται κι αμέσως αρχίζουν να κόβουν κομμάτια από το καραμελένιο σπίτι και να τρώνε, ώσπου ξαφνικά ακούγεται μια φωνή: “Κρίτσι, κρίτσι, κρίτσι, ποιος τραγανάει το σπίτι;” Τότε εμφανίζεται μπροστά τους μια κακιά μάγισσα που στην αρχή τα καλοπιάνει μέχρι να καταφέρει να τα βάλει μέσα στο καραμελένιο σπίτι και να τα κρατήσει εκεί. Άραγε θα καταφέρουν να της ξεφύγουν;

Η παράσταση είναι πολύ διασκεδαστική, με πολλά τραγούδια και χορογραφίες, με υπέροχες μελωδίες, κι ενώ μιλάει για καλές νεράιδες και για μια κακιά μάγισσα δεν είναι καθόλου τρομαχτική ακόμα και για τα πιο μικρά παιδιά. Οι λεπτομέρειες των ευφάνταστων κοστουμιών, οι έξυπνοι αλλά και διδακτικοί διάλογοι, σε συνάρτηση με τα υπέροχα σκηνικά μας ταξίδεψαν σε κόσμους ονειρεμένους. Μπορώ να πω ότι είναι η πιο παραμυθένια παράσταση που είδαμε φέτος!

Η παράσταση θα παίζεται μέχρι τα τέλη Απριλίου 2018 κι αν σας θέλετε κι εσείς να ταξιδέψετε σε παραμυθένιους κόσμους, μη τη χάσετε!

Πληροφορίες

Θέατρο: Κιβωτός, οδός Πειραιώς 115, Γκάζι, τηλ 2103417000

Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Κάθε Κυριακή στις 11.15 και στις 15.00

Διάρκεια παράστασης: 2 ώρες με διάλειμμα

Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος €12

Παίζουν οι ηθοποιοί (αλφαβητικά): Αθηνά Δημητρακοπούλου, Ιωάννης Κοντέλλης, Εστέλλα Κοπάνου, Κωνσταντίνα Λιναρδάτου, Ιουστίνα Μάτσιασεκ,  Ίρις-Φιόνα Νικολάου, Νικόλας Παπακωνσταντίνου

Στο τέλος της παράστασης οι ηθοποιοί μας παρέσυραν μικρούς και μεγάλους να σηκωθούμε όρθιοι στο θέατρο, να ακολουθήσουμε την χορογραφία τους και να τραγουδήσουμε μαζί τους. Φυσικά δεν παραλείψαμε να βγάλουμε φωτογραφίες με τους ηθοποιούς και την κακιά μάγισσα (που από κοντά μόνο κακιά δεν ήταν)!

Για να είμαστε σε επαφή, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ), ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).

Σας φιλώ!

My Little World

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης και της Έλλης και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί σας μοιράζομαι στιγμές, σκέψεις, δημιουργίες! Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το blog μου. Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link