Βιβλίο-πρόταση: Τα μυστήρια της Πένι Πέπερ

Η σειρά παιδικών βιβλίων Τα μυστήρια της Πένι Πέπερ, των εκδόσεων Μεταίχμιο, μιλάει για ένα 10χρονο κορίτσι που βλέπει παντού μυστήρια και υπόπτους κι έχει σαν όνειρο να γίνει ντετέκτιβ και να αποκτήσει ένα σκυλάκι που θα τη βοηθάει στην επίλυση των υποθέσεών της. Η συγγραφέας του βιβλίου, Ουλρίκε Ράιλανς, θα βρίσκεται σε λίγες ημέρες στην Αθήνα σε μια εκδήλωση, με ελεύθερη είσοδο, που θα γίνει στο Μικρό Παλλάς, το Σάββατο 10 Μαρτίου στις 12.00 το μεσημέρι. Εκεί οι μικροί φίλοι της Πένι Πέπερ θα μάθουν τα πιο κρυφά μυστικά της ηρωίδας τους, θα γίνουν κι εκείνοι μικροί ντετέκτιβ και θα μάθουν να παίρνουν δακτυλικά αποτυπώματα (θα είμαστε κι εμείς εκεί, γιουουούπιιιιι)!

Με αφορμή την παραπάνω εκδήλωση, σκέφτηκα να σας δείξω τα δύο πρώτα βιβλία της σειράς Τα μυστήρια της Πένι Πέπερ, των εκδόσεων Μεταίχμιο. Το πρώτο βιβλίο έχει τίτλο: Τα μυστήρια της Πένι Πέπερ: Κανένα πρόβλημα και η υπόθεσή του έχει ως εξής:

Η Πένι είναι δέκα χρονών κι έχει δύο καλές φίλες, την Ίντα και τη Μαρί, καθώς και μια μεγάλη επιθυμία να γίνει ντετέκτιβ, αφού παντού βλέπει μυστήρια και υπόπτους.  Η συμμαθήτριά της Φλώρα (η παλιοκατσίκα) την καλεί στο παρτυ της αλλά η Πένι δεν θέλει καθόλου να πάει αφού είναι σίγουρη ότι θα είναι απίστευτα βαρετό. Δυστυχώς όμως δεν καταφέρνει να αποφύγει το πάρτυ της Φλώρας που είναι ακόμη πιο βαρετό απ΄όσο φανταζόταν! Η Πένι μαζί με τις αγαπημένες της φίλες, Ίντα και Μαρί, αποφασίζουν να φύγουν από το πάρτυ όταν ξαφνικά η Φλώρα αρχίζει να φωνάζει ότι ο Τζάστιν, το γλυκούτσικο σκυλάκι της, εξαφανίστηκε! Επιπλέον, η Φλώρα κατηγορεί την Πένι ότι εκείνη έκλεψε το σκύλο της (επειδή τη ζηλεύει) αλλά κοιτάζοντας καλύτερα στο καλαθάκι του Τζάστιν βρίσκουν ένα απειλητικό σημείωμα! Τότε η Πένι αποφασίζει  να πάρει την υπόθεση στα χέρια της, να λύσει το μυστήριο, να βρει τον γλυκούλι Τζάστιν κι έτσι να εκπληρώσει τη μεγάλη επιθυμία της να γίνει ντετέκτιβ.

Το δεύτερο βιβλίο της σειράς έχει τίτλο: Τα μυστήρια της Πένι Πέπερ: Συναγερμός στο λούνα παρκ και η υπόθεσή του είναι εξίσου διασκεδαστική!

Η Πένι και οι φίλες της (Ίντα, Μαρί και Φλώρα-που τώρα είναι καλές φίλες) αποφασίζουν να πάνε στο καλύτερο μέρος που υπάρχει στον κόσμο, δηλαδή στο Λούνα Πάρκ για να διασκεδάσουν. Τα κορίτσια κάνουν τις βόλτες τους και περνάνε τέλεια τρώγοντας μαλλί της γριάς και παρατηρώντας τον κόσμο γύρω τους. Ξαφνικά γίνεται κάτι τρομερό, η Πένι χάνει το πορτοφόλι της με όλα τα λεφτά της γιαγιάς της μέσα! Και σαν να μην έφτανε αυτό, το κινητό τηλέφωνο της φίλης της Φλώρας εξαφανίζεται. Επιπλέον, ο κύριος Κλούμπε χάνει το ρολόι του, η γυναίκα του το πορτοφόλι της, ο αστυνομικός χάνει το μονόπετρο της κοπέλας του, οι χαζές συμμαθήτριες από την άλλη τάξη χάνουν κι αυτές το κινητό και τα λεφτά τους, ακόμα κι ο εμετιάρης Κόνραντ χάνει το πορτοφόλι του, αλλά κι άλλοι πολλοί. Η Πένι, που είναι σπουδαία ντετέκτιβ, μαζί με τις φίλες της αποφασίζουν να εξιχνιάσουν το μυστήριο των κλοπών. Ευτυχώς έχουν μαζί τους και τον Τζάστιν, το απίθανο λαγωνικό, που πολύ γρήγορα θα ανακαλύψει κάποιο ίχνος!

Και τα δύο βιβλία με τη φιλόδοξη ντετέκτιβ Πένι Πέπερ και την παρέα της είναι ευκολοδιάβαστα, με κείμενο που κυλάει γρήγορα σαν το νεράκι, έχουν αστεία εικονογράφηση και είναι αρκετά διασκεδαστικά.

Συγγραφέας: Rylance Ulrike

Εκδότης: Εκδόσεις Μεταίχμιο

Εικονογράφος: Lisa Hansch

Σελίδες: 160 (το βιβλίο Κανένα πρόβλημα) και 169 (το βιβλίο Συναγερμός στο λούνα παρκ)

Ηλικία: 9+

Σειρά βιβλίου: Τα μυστήρια της Πένι Πέπερ

Μετάφραση: Δαρεία Τζαννετάκη

Μπορείτε να ξεφυλλίσετε τις πρώτες σελίδες του βιβλίου “Κανένα πρόβλημα” εδώ και του βιβλίου “Συναγερμός στο λούνα παρκ” εδώ  και να τα παραγγείλετε εδώ.

Εμείς θα είμαστε στην εκδήλωση αυτή και θα χαρώ να σας συναντήσω όλους από κοντά!

Καλό διάβασμα!

Για να είμαστε σε επαφή, μη ξεχάσετε να κάνετε like στη σελίδα του My Little World  ή συμπληρώστε το e-mail σας στην αρχική σελίδα του blog ή ακολουθείστε με στο instagram

My Little World

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης και της Έλλης και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί σας μοιράζομαι στιγμές, σκέψεις, δημιουργίες! Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το blog μου. Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link