Βιβλίο-πρόταση: Χάτσικο-Ο σκύλος που περίμενε

Θυμάστε την ταινία με τον “Χάτσικο, η ιστορία ενός σκύλου”? Την είχα πρωτοδεί πριν από πολλά χρόνια και καθώς είμαι φιλόζωη και μου αρέσουν τα σκυλιά, είχα συγκινηθεί πολύ! Όταν λοιπόν είδα ότι οι εκδόσεις Παπαδόπουλος έχουν εκδώσει το συγκεκριμένο βιβλίο στα ελληνικά και μάλιστα για παιδιά με τον τίτλο “Χάτσικο, ο σκύλος που περίμενε” ήθελα πολύ να το διαβάσω και μπορώ να πω ότι το βρήκα εξαιρετικό!

Η ιστορία του βιβλίου διαδραματίζεται στο Τόκιο και ο κεντρικός της ήρωας είναι ο Καθηγητής Χιντεσαμπουρό Ουένο, ο οποίος ζει μια ήρεμη ζωή με τη γυναίκα του και την κόρη τους. Όταν η κόρη του αγοράζει έναν σκύλο ράτσας ακίτα, ο καθηγητής δεν φαίνεται και πολύ ενθουσιασμένος, ούτε έχει τη διάθεση να ασχοληθεί μαζί του. Ωστόσο, ο καθηγητής μέρα με τη μέρα φαίνεται να αρχίζει να συμπαθεί τον σκύλο – που του δίνει το όνομα Χάτσικο- και μεταξύ τους αναπτύσσεται βαθιά φιλία, πίστη κι αφοσίωση που θα κάνουν τον καθηγητή να παρακάμψει την αυστηρότητα της καθημερινότητάς του και να ανακαλύψει την ομορφιά των μικρών πραγμάτων στη ζωή.

Ο Χάτσικο, κάθε πρωί συνοδεύει τον καθηγητή μέχρι το σταθμό, όπου εκείνος παίρνει το τρένο για να πάει στο Πανεπιστήμιο του Τόκιο που διδάσκει κι επιστρέφει κάθε απόγευμα στις πεντέμιση για να βρει εκεί τον σκύλο του να τον περιμένει με υπομονή κι αφοσίωση. Όταν κάποια μέρα ο καθηγητής, κατά τη διάρκεια μιας διάλεξης του παθαίνει εγκεφαλική αιμορραγία και τελικά πεθαίνει, ο Χάτσικο, που είναι πιστός στο αφεντικό του, συνεχίζει να τον περιμένει καθημερινά στον σταθμό του τρένου όπου επέστρεφε κι αυτό συνεχίζεται από το 1924 έως το 1935, δηλαδή για περίπου 10 χρόνια. Ο Χάτσικο επιδεικνύει παραδειγματική πίστη κι αφοσίωση στο αφεντικό του και γι΄αυτό οι κάτοικοι της περιοχής Σιμπούγια αποφασίζουν την ανέγερση ενός αγάλματος με τη μορφή του Χάτσικο, του σκύλου που περίμενε…

Το εξαιρετικό αυτό βιβλίο, που τιμήθηκε με το βραβείο παιδικού μυθιστορήματος Josep M.Folch i Torres 2014, είναι βασισμένο σε αληθινή ιστορία και τα ονόματα που αναγράφονται είναι πραγματικά. Είναι ένα πολύ τρυφερό βιβλίο, καλογραμμένο, με απλά λόγια, όμορφες περιγραφές κι έντονα συναισθήματα, που δείχνει την υπέροχη σχέση που μπορεί να αναπτυχθεί ανάμεσα σε έναν άνθρωπο κι έναν σκύλο, μια σχέση αγνής αγάπης κι αληθινής φιλίας. Αν και  απευθύνεται σε παιδιά άνω των 10 ετών, θέλοντας να μυήσω σιγά σιγά τη μεγάλη μου κόρη, Ελένη, στον κόσμο του παιδικού μυθιστορήματος, της το διάβασα και χάρηκα που της άρεσε πολύ η ιστορία του Χάτσικο και το τρυφερό δέσιμο που απέκτησε με το αφεντικό του, που συγκινήθηκε και μου είπε ότι θα ήθελε να έχει κι εκείνη έναν τέτοιο σκύλο!

Συγγραφέας: Prats Lluis

Εκδότης: Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Εικονογράφηση: Celej Zuzanna

Μετάφραση: Κλεοπάτρα Ελαιοτριβιάδη

Σελίδες: 160

Ηλικία: 10+

Μπορείτε να διαβάσετε το πρώτο κεφάλαιο του βιβλίου εδώ  και να το παραγγείλετε εδώ.

Καλό διάβασμα!

Για να είμαστε σε επαφή, μη ξεχάσετε να κάνετε like στη σελίδα του My Little World  ή συμπληρώστε το e-mail σας στην αρχική σελίδα του blog ή ακολουθείστε με στο instagram

My Little World

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης και της Έλλης και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί σας μοιράζομαι στιγμές, σκέψεις, δημιουργίες! Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το blog μου. Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link