Μούσλι: πως θα το φτιάξετε μόνοι σας

μούσλι-πως-να-το-φτιάξετε-μόνοι-σας

Το πρωί τρώγε σαν βασιλιάς, το μεσημέρι σαν άρχοντας και το βράδυ σαν ζητιάνος λένε και έχουν πολύ δίκιο! Το πρωινό και ειδικά το ποιοτικό πρωινό, είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας γιατί μετά από 6-8 ώρες ύπνου και νηστείας ο οργανισμός έχει ανάγκη από ενέργεια και θρεπτικά συστατικά για να λειτουργήσει σωστά και να αποδώσει στο μέγιστο δυνατό.

Το δικό μου πρωινό γεύμα συμπεριλαμβάνει μούσλι με θρεπτικά και ποιοτικά συστατικά που το φτιάχνω μόνη μου και το συνοδεύω με γάλα ή γιαούρτι.

Έτσι συνήθως επιλέγω να φτιάξω ένα μείγμα που περιέχει δημητριακά ολικής αλέσεως, βρώμη ή κινόα, φαγόπυρο, λιναρόσπορο, ποπ αμάρυνθου, κολοκυθόσπορους ή ηλιόσπορους και σουσάμι.

Προσθέτω κράνμπερις, σταφίδες και άσπρα μούρα στις ποσότητες που θεωρώ ιδανικές,

PicMonkey Collage a

Αλλά και ξηρούς καρπούς όπως καρύδια, φουντούκια, αμύγδαλα ή κάσιους που τους σπάω σε μικρά κομμάτια, καθώς και ψιλοκομμένα αποξηραμένα δαμάσκηνα, σύκα και βερίκοκα (για την καλή λειτουργία του εντέρου). Φυσικά μπορείτε να προσθέσετε φρέσκα φρούτα όπως μήλο, μπανάνα, ανανά, κ.α. που είναι ακόμα πιο υγιεινά.

 PicMonkey Collage aa

Όλα αυτά μπαίνουν σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύονται και είναι διαθέσιμα για όλη την οικογένεια (ναι, προσπαθώ να δίνω και στα παιδιά μου το δικό μας μούσλι είτε με γάλα είτε με γιαούρτι και μέλι).

Όλα τα παραπάνω ικανοποιούν τους δικούς μου γευστικούς κάλυκες και βοηθούν τον οργανισμό μου να έχει την ενέργεια που χρειάζομαι για να αντεπεξέλθω στις αυξημένες απαιτήσεις της καθημερινότητάς μου. Φυσικά εσείς μπορείτε να προσθέσετε οτιδήποτε άλλο σας αρέσει και θεωρείτε θρεπτικό για τον οργανισμό σας.

Οι λάτρεις της σοκολάτας μπορείτε να προσθέσετε λίγη τριμμένη κουβερτούρα για έξτρα γεύση!

Εσείς πως προτιμάτε το πρωινό σας γεύμα?

Για να είμαστε σε επαφή, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ)  ή ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).

Σας φιλώ!

Δείτε επίσης

Δροσερό ζελέ για πάρτυ

Κριτσίνια με λαχανικά για μικρά και μεγάλα παιδιά

Χειροποίητη σοκολάτα

Κέικ μπανάνας με σοκολάτα και καρύδα

6 Comments
  1. Ακριβώς έτσι το προτιμάω το πρωινό μου γεύμα. Με άπαχο γιαουρτάκι και musli 🙂 Η “συνταγή” σου οδεύει προς υλοποίηση ά-μ-ε-σ-α. Φαγόπυρο και λιναρόσπορο δεν έχω, αλλά θα προμηθευτώ και θα το φτιάξω. Καλημέρα 🙂

    1. Να το δοκιμάσεις Κική μου γιατί είναι πολύ σημαντικό να ξέρουμε τι τρώμε και να το προσαρμόζουμε στις προτιμήσεις μας! Φιλιαααα

  2. Φανταστικό Σωτηρία μου και πολυ καλύτερο από τα συσκευασμένα!Εγώ κούκλα λόγο εξετάσεων χάθηκα λίγο και δεν πήρα και χαμπάρι τις αλλαγές στο μπλοκ σου!Το έκανες σούπερ!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link