Βιβλίο-πρόταση: Έλα μαζί μου!

Το βιβλίο “Έλα μαζί μου!” της συγγραφέως Έλενας Αρτζανίδου το διαβάσαμε με το που εκδόθηκε και μας άρεσε πολύ, γιατί μιλάει για την αληθινή φιλία που μπορεί να υπάρχει ανάμεσα σε ανθρώπους διαφορετικού φύλου, με διαφορετικά ενδιαφέροντα και πέρα από κάθε στερεότυπο!

Ο Άλκιμος και η Ζιζού είναι φίλοι κολλητοί. Παντού πάνε μαζί, στο σχολείο, στις βόλτες, στις δραστηριότητες. Ακόμα κι αν τους αρέσουν διαφορετικά πράγματα, καταφέρνουν πάντα να ακολουθούν ο ένας τον άλλον, να γνωρίζουν νέα χόμπι και να διασκεδάζουν. Για παράδειγμα, ο Άλκιμος παρακολουθεί τη Ζιζού να χορεύει μπαλέτο και τη θαυμάζει για τις χορευτικές της φιγούρες, αν και του φαίνεται πολύ κοριτσίστικο. Ενώ η Ζιζού τον ακολουθεί στο συνεργείο του μπαμπά του και τον βοηθάει να μαστορέψει μια μηχανή, παρόλο που δεν της αρέσει καθόλου να λερώνει τα χέρια της με μουτζούρες! Αλλά έτσι είναι οι πραγματικοί φίλοι, “μπορούν να κάνουν μαζί πράγματα που δεν τους αρέσουν και τόσο, αλλά τα δέχονται επειδή αγαπούν τον κολλητό τους”!

Το βιβλίο ανήκει στη σειρά Βατόμουρο των εκδόσεων Ψυχογιός και μπορώ να πω ότι άρεσε πολύ στα κορίτσια μου (κυρίως στην Ελένη μου), γιατί κατάλαβαν ότι όταν μια φιλία είναι δυνατή κι αληθινή δεν έχει σημασία εάν είναι ανάμεσα σε ένα αγόρι κι ένα κορίτσι, ούτε εάν δύο παιδιά είναι διαφορετικοί χαρακτήρες και προτιμούν να διασκεδάζουν με τελείως διαφορετικές δραστηριότητες. Σημασία έχει ότι αν αγαπάς τον φίλο σου, είσαι δίπλα του όταν εκείνος σε χρειάζεται, στηρίζεις τις επιλογές του, τον ακολουθείς και βρίσκεις τον τρόπο να διασκεδάσεις κι εσύ μαζί του. Άλλωστε η φιλία φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά και όπως γράφει και η συγγραφέας στην αφιέρωση του βιβλίου της “Φίλοι, φίλοι, της καρδιάς μου το φιτίλι¨!

Συγγραφέας: Έλενα Αρτζανίδου

Εκδότης: Ψυχογιός

Σειρά βιβλίου: Βατόμουρο

Σελίδες: 64

Ηλικία: 7+

Εικονογράφηση: Σάντρα Ελευθερίου

Για να δείτε περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο κάνετε κλικ εδώ και για να το παραγγείλετε κάνετε κλικ εδώ.

Καλό διάβασμα!

Για να είμαστε σε επαφή, μη ξεχάσετε να κάνετε like στη σελίδα του My Little World  ή συμπληρώστε το e-mail σας στην αρχική σελίδα του blog ή ακολουθείστε με στο instagram

My Little World

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης και της Έλλης και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί σας μοιράζομαι στιγμές, σκέψεις, δημιουργίες! Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το blog μου. Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

2 Comments
  1. Σας ευχαριστώ πολύ για την ανάρτηση σας, αλλά και το χρόνο που διαθέσατε να το διαβάσετε. Σήμερα το είδα και με συγκινήσατε.
    Ελένη και Έλλη καλό καλοκαίρι με όμορφα, αληθινά ταξίδια και τα άλλα της ψυχής!
    Έλενα Αρτζανίδου

    1. Εμείς σας ευχαριστούμε αγαπημένη μας συγγραφέα, αφού σας έχουμε γνωρίσει κι από κοντά και μόνο καλά έχουμε να πούμε! Καλό καλοκαίρι και σε εσάς!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link