Πως να φτιάξεις αποκριάτικη στολή Πυτζαμο-ήρωες (Owlette) + Δωρεάν Εκτυπώσιμο

Owlette_costume_pjmasks_mylittleworldgr

Η αποκριάτικη στολή μας Πυτζαμο-ήρωες ολοκληρώθηκε και έγινε υπέροχη! Αφού σας έδειξα εδώ πως θα εκτυπώσετε και θα φτιάξετε τη μάσκα της Owlette από τους πυτζαμο-ήρωες (Pj masks), σειρά έχει να σας δείξω πως θα φτιάξετε και την μπέρτα της Owlette. Σίγουρα θα ξετρελάνετε τα παιδάκια σας, όπως έχουν ξετρελαθεί οι δικές μου κόρες που φοράνε συνέχεια τη στολή της Owlette, τρέχουν μέσα στο σπίτι, κάνουν ότι πετάνε και σκαρώνουν τις δικές τους πυτζαμο-ιστορίες! Επίσης, σας έφτιαξα πατρόν για το σήμα στη μπλούζα της Owlette που μπορείτε να το εκτυπώσετε δωρεάν και μετά να το ράψετε σε ένα απλό κόκκινο μπλουζάκι όπως έκανα κι εγώ.

Αποκριάτικη-στολή-πυτζαμο-ήρωες-Owlette

Αποκριάτικη στολή Πυτζαμο-ήρωες (Owlette): Υλικά

-τσόχα κόκκινη

-τσόχα ροζ

-ψαλίδι

-πιστόλι σιλικόνης

Διαδικασία

Αρχικά μέτρησα το ύψος των κοριτσιών μου από τους ώμους μέχρι τον αστράγαλο (περίπου). Επίσης, μέτρησα το μήκος των χεριών τους (για το άνοιγμα της μπέρτας) από καρπό σε καρπό (τα χέρια τους τεντωμένα στο ύψος του ώμου). Για παράδειγμα η μπέρτα της μικρής μου κόρης (ετών 5) έχει ύψος 85 εκ. και πλάτος 1,20 εκ.

Επειδή οι διαστάσεις που ήθελα δεν μου έβγαιναν στην τσόχα που είχα, ένωσα δύο κομμάτια τσόχας με τη ραπτομηχανή και τα δίπλωσα στα δύο. Πατρόν συγκεκριμένο δεν είχα, οπότε έκοψα το σχέδιο της μπέρτας με το μάτι, όπως φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία. Δηλαδή το ύφασμα είναι διπλό και ξεκινώντας από το κάτω μέρος σχεδίασα τις άκρες της μπέρτας και τις έκοψα.

Στη συνέχεια η μπέρτα απλώθηκε πάνω στο τραπέζι της τραπεζαρίας και άρχισε ο πειραματισμός για το εσωτερικό της. Με την κιμωλία ραπτικής έκανα τα διάφορα σχέδια που έχει η στολή της Owlette μέχρι που είχα το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Τότε έκοψα τη ροζ τσόχα σε κομμάτια σύμφωνα με το σχέδιο που είχα κάνει στη μέσα μεριά της μπέρτας. Μετά κόλλησα κάθε κομμάτι με το πιστόλι σιλικόνης.

Αντί για κορδόνι που δένει στο λαιμό, έκανα δύο σκισίματα λίγο πιο κάτω από τον ώμο σε κάθε πλευρά της μπέρτας και τα κορίτσια περνούν τα χέρια τους από εκεί και φοράνε την μπέρτα σαν γιλέκο. Νομίζω ότι η μπέρτα της Owlette είναι πιο πρακτική έτσι (δες φωτογραφία παρακάτω).

Σήμα μπλούζας Πυτζαμο-ήρωες (Owlette)

Όσον αφορά στο σήμα της μπλούζας, σας ετοίμασα ένα δωρεάν εκτυπώσιμο πατρόν που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Αφού κόψετε το σήμα Owlette μπορείτε να το ράψετε/κολλήσετε σε ένα μονόχρωμο κόκκινο μπλουζάκι.

Εκτυπώστε το πατρόν:


.

Το αποτέλεσμα της μπέρτας είναι πολύ εντυπωσιακό και νομίζω άξιζε την προσπάθεια! Τα κορίτσια μου έχουν χαρεί πολύ με την αποκριάτικη στολή Πυτζαμο-ήρωες (Owlette) που τους έφτιαξα, τις φοράνε συνέχεια μέσα στο σπίτι και “πετάνε” παίζοντας πυτζαμο-ιστορίεεεεεεες!

αποκριάτικη_στολή_Owlette_πυτζαμοήρωες_free_printable-mylittleworldgr

.

Λοιπόν, πως σας φαίνονται;

Για να είμαστε σε επαφή, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ), ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).

Σας φιλώ…

Δείτε επίσης

24 diy αποκριάτικες στολές για παιδιά (κλικ εδώ)

αποκριάτικες-παιδικές-στολές-να-φτιάξεις-μόνος-σου-mylittlewordgr

.

Φτιάχνουμε κλόουν από χάρτινα πιάτα (κλικ εδώ)

κλόουν-από-χάρτινα-πιάτα-χειροτεχνία

.

Πινιάτα κλόουν για τις απόκριες: πώς θα τη φτιάξετε (κλικ εδώ)

φτιάχνω-πινιάτα-κλόουν

My Little World

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης και της Έλλης και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί σας μοιράζομαι στιγμές, σκέψεις, δημιουργίες! Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το blog μου. Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

8 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link