Βιβλίο-πρόταση: Που πήγε ο παππούς;

Στο βιβλίο “Που πήγε ο παππούς;” των Εκδόσεων Παπαδόπουλος, το πρώτο πράγμα που με τράβηξε στο εξώφυλλό του είναι τα έντονα και ποικίλα χρώματά του. Διαβάζοντάς το με τα κορίτσια μου, μπορώ να πω ότι το ξεχώρισα και είναι από τα πιο γλυκά βιβλία που έχουμε διαβάσει, καθώς αγγίζει το δύσκολο θέμα της απώλειας ενός αγαπημένου προσώπου με τόσο τρυφερό, συγκινητικό κι αισιόδοξο τρόπο.

“-Γιαγιά, μήπως ο παππούς είναι στον ήλιο;

-Ε βέβαια είναι στον ήλιο. Δεν βλέπεις πως λάμπει και πως σε ζεσταίνει με τις αχτίδες του;

-Όταν όμως ο ήλιος κρύβεται;

-Τότε μένει στο σκοτάδι και σε σκεπάζει απαλά. Σε τυλίγει ολόκληρο και σε νανουρίζει για να κοιμηθείς ήσυχα και ζεστά χωρίς να φοβάσαι τίποτα.”

Το μικρό αγοράκι έχει χάσει τον παππού του κι όπως φαίνεται του λείπει πολύ. Αν και ξέρει ότι είναι στον ουρανό, ψάχνει τον παππού του σε ένα σωρό πράγματα που βλέπει γύρω του κι αναρωτιέται “μήπως έγινε σύννεφο, μήπως έγινε βροχή ή μήπως έγινε θάλασσα που σε χαϊδεύει όταν κολυμπάς, σ΄αγκαλιάζει και σε σηκώνει ψηλά.¨ Ο παππούς είναι παντού γύρω από τον εγγονό και κάθε τι του θυμίζει τις όμορφες στιγμές που περνούσαν μαζί. Οι απαντήσεις της γιαγιάς του είναι τόσο τρυφερές και καθησυχαστικές που ακουμπούν σαν βάλσαμο στην ψυχή του μικρού παιδιού, το ηρεμούν και το γαληνεύουν. Άλλωστε τα αγαπημένα μας πρόσωπα, ακόμα κι αν δεν είναι κοντά μας, βρίσκονται πάντα μέσα μας, στην καρδιά και στην ψυχή μας!

Η εικονογράφηση του βιβλίου είναι πραγματικά όμορφη, χαρούμενη, ολοζώντανη και δένει υπέροχα με το αίσθημα αισιοδοξίας κι ανακούφισης που αφήνει το βιβλίο.

Συγγραφέας: Στέλλα Μιχαηλίδου

Εκδότης: Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Εικονογράφος: Cabassa Mariona

Σελίδες: 32

Ηλικία: 4+

Μπορείτε να διαβάσετε το πρώτο κεφάλαιο του βιβλίου εδώ και να το παραγγείλετε εδώ.

Καλό διάβασμα!

Για να είμαστε σε επαφή, μη ξεχάσετε να κάνετε like στη σελίδα του My Little World  ή συμπληρώστε το e-mail σας στην αρχική σελίδα του blog ή ακολουθείστε με στο instagram

My Little World

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης και της Έλλης και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί σας μοιράζομαι στιγμές, σκέψεις, δημιουργίες! Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το blog μου. Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

6 Comments
  1. Πολύ μεγάλη πρόκληση το να εξηγήσεις στα παιδιά την απώλεια. Δείχνει πολύ κατάλληλη η προσέγγιση αυτού του παραμυθιού!Και πολύ χαρούμενη εικονογράφηση, παραπέμπει σε κάτι όμορφο, παρά σε κάτι άσχημο. Μπράβο που το πρότεινες!

    1. Σε ευχαριστώ. Έχεις δίκιο είναι μεγάλη πρόκληση κι αρκετά δύσκολο ειδικά εάν αισθάνεσαι ο ίδιος λυπημένος. Το συγκεκριμένο βιβλίο πάντως σου αφήνει μια πολύ γλυκιά γεύση! Φιλιάαα

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link