5 παιχνίδια που αποκτήσαμε φέτος στις γιορτές και ενθουσιαστήκαμε

5 παιχνίδια που αποκτήσαμε φέτος

Κάθε χρόνο στις γιορτές τα καινούργια παιχνίδια που αποκτούν οι κόρες μου θα έλεγα ότι είναι πολλά καθώς έχουμε αρκετούς θείους και θείες, γιαγιάδες και παππού, αλλά και φίλους που πάντα μας φέρνουν όμορφα παιχνίδια. Ομολογώ ότι υπάρχει κορεσμός από παιχνίδια στο σπίτι μας (αν υπολογίσουμε κι όλες τις χειροτεχνίες που κάνουμε σε λίγο δεν θα χωράμε!), αλλά από την άλλη πλευρά ποια είναι η χαρά των παιδιών? Μα φυσικά το παιχνίδι! Έτσι κάθε παιχνίδι είναι καλοδεχούμενο και ειδικά όταν έχει να προσφέρει στα παιδιά κάτι παραπάνω, τότε ενθουσιαζόμαστε όλοι ακόμα περισσότερο.

Τα παιχνίδια που θα σας δείξω τα αποκτήσαμε όλα την περίοδο των εορτών και ομολογώ ότι τα έχω ξεχωρίσει κάθε ένα για διαφορετικούς λόγους και γι αυτό σας τα παρουσιάζω. Να σημειώσω ότι η ανάρτηση δεν είναι διαφημιστική, είναι καθαρά η προσωπική μου άποψη  και το προσωπικό μου γούστο (και των κοριτσιών μου βεβαίως) για παιχνίδια που θεωρώ ότι αξίζουν να αναφερθούν.

Το πρώτο παιχνίδι είναι το Create a story cards,  ένα παιχνίδι με 36 εικονογραφημένες κάρτες, από καλής ποιότητας χαρτί (ελαφρώς πλαστικοποιημένο) που βρίσκονται μέσα σε ένα κουτί από σκληρό χαρτόνι. Οι κάρτες πάνω έχουν όμορφες και τρυφερές εικόνες για να δημιουργήσουμε τις δικές μας ιστορίες. Δηλαδή κάθε ένας από εμάς παίρνει από μία κάρτα και ξεκινάει μια ιστορία, με κάθε επόμενη κάρτα η ιστορία συνεχίζεται. Η μικρούλα μου (ετών 4,5 έχει ενθουσιαστεί πολύ με τις κάρτες αυτές και φτιάχνει ιστορίες ακόμη και μόνη της (έχει λυθεί η γλώσσα της και δεν σταματάει με τίποτα)! Το ωραίο είναι ότι κάθε φορά η ιστορία είναι διαφορετική, αφού τα κορίτσια αφήνουν τη φαντασία τους ελεύθερη! Το δικό μας παιχνίδι με κάρτες έχει ως γενικό θέμα back to school, όμως η σειρά περιλαμβάνει κι άλλα θέματα. Θα το βρείτε σε επιλεγμένα (συνοικιακά κυρίως) καταστήματα παιχνιδιών/βιβλιοπωλεία ή μπορείτε να το παραγγείλετε από το διαδίκτυο.

Παιχνίδι: Create a story cards (back to school)

Εταιρεία: eeboo

Ηλικία: 3+

Επόμενο παιχνίδι είναι το Speed cups για 2 άτομα, όπου κάθε παίχτης παίρνει 5 χρωματιστά κύπελλα και προσπαθεί γρήγορα να τα τακτοποιήσει με τη σειρά που φαίνεται στις κάρτες. Ο πρώτος που το καταφέρνει κερδίζει. Είναι παιχνίδι που ενισχύει την αντίληψη του χώρου και των αναλογιών καθώς και την αντίληψη λογικών σχέσεων ανάμεσα σε αντικείμενα και σχήματα. Η Ελένη και η Έλλη καταφέρνουν με άνεση να το παίζουν, μόνο που η Ελένη (λόγω ηλικίας) είναι πιο γρήγορη. Εμείς αποκτήσαμε το μικρό μέγεθος, υπάρχει όμως και σε μεγαλύτερο για 4 παίχτες. Θα το βρείτε σε μεγάλα παιχνιδομαγαζιά ή στο διαδίκτυο.

Παιχνίδι: Speed cups (για 2 παίχτες)

Εταιρεία: Κάισσα

Ηλικία: 6+

                  Η νεώτερη έκδοση του παιχνιδιού

Το επόμενο παιχνίδι μας είναι το master mind που μας το χάρισαν τα ξαδέρφια των κοριτσιών μου (που είναι πλέον μεγαλύτερα) και γι΄αυτό το έχουμε σε παλαιότερη έκδοση. Ένας παίχτης σχηματίζει κρυφά έναν κωδικό με τα χρωματιστά πιόνια και ο άλλος παίχτης καλείται να τον ανακαλύψει! Είναι παιχνίδι λογικής που ακονίζει το παιδικό μυαλό και ταυτόχρονα διασκεδάζει. Αρέσει πολύ στην Ελένη μου αλλά και στην Έλλη, που όμως χρειάζεται να μεγαλώσει λίγο ακόμη για να το καταφέρει μόνη της. Το συγκεκριμένο είναι για 2 παίχτες, όμως υπάρχει πιο νέα έκδοση που μπορούν να παίξουν μέχρι 5 παιδιά. Αντίστοιχο παιχνίδι είναι και το clever mind που είναι κι αυτό για 2 παίχτες. Θα το βρείτε σε μεγάλα παιχνιδομαγαζιά ή στο διαδίκτυο.

Παιχνίδι: Master mind

Εταιρεία: Hasbro

Ηλικία: 8+

Η Έλλη (και λίγο η Ελένη) έπαιξε αρκετά με το μαγνητικό βιβλίο με πριγκίπισσες της εταιρείας Janod που γενικώς έχει πολύ προσεγμένα και ποιοτικά παιχνίδια. Το παιχνίδι αυτό, που έχει τη μορφή βιβλίου, είναι από άκαμπτο, γερό χαρτόνι και περιέχει 8 κάρτες-δείγματα με την πριγκίπισσα και 48 μαγνήτες με στοιχεία για να ντύσει την πριγκίπισσα, όπως φόρεμα, φούστα κορώνα, παπούτσια, τα οποία σε ορισμένα σημεία γυαλίζουν σαν να έχουν glitter! Είναι πολύ ωραίο παιχνίδι για την ηλικία αυτή και μπορώ να πω ότι η Έλλη απασχολήθηκε πολύ, επίσης έφτιαξε και τους δικούς της συνδυασμούς ντυσίματος. Αντίστοιχο υπάρχει και για αγοράκια. Θα το βρείτε σε επιλεγμένα καταστήματα ή στο διαδίκτυο.

Παιχνίδι: Μαγνητικό βιβλίο πριγκίπισσες

Εταιρεία: Janod

Ηλικία: 3-8 ετών

Το Cluedo junior, η υπόθεση της χαμένης τούρτας, είναι ένα επιτραπέζιο παιχνίδι μυστηρίου για μικρά παιδιά που μας άρεσε πολύ και το ευχαριστηθήκαμε οικογενειακώς. Ακολουθώντας τις οδηγίες του παιχνιδιού, κάθε παίχτης καλείται να γίνει ντετέκτιβ, να λύσει το μυστήριο της τούρτας και να ανακαλύψει ποιος έφαγε το γλυκό, τι ώρα ήταν και τι ήπιε μαζί με το γλυκό. Είναι ένα σχετικά εύκολο παιχνίδι, από αυτά που μπορούν να παίξουν οι δυο τους, μόνες τους. Θα το βρείτε κι αυτό σε μεγάλα παιχνιδομαγαζιά ή στο διαδίκτυο.

Παιχνίδι: Cluedo junior, η υπόθεση της χαμένης τούρτας

Εταιρεία: Hasbro

Ηλικία: 5+

Το τελευταίο παιχνίδι είναι αυτό που προσωπικά έχω αγαπήσει περισσότερο! Πρόκειται για το Ubongo, ένα παιχνίδι γρήγορο κι ευχάριστο για όλη την οικογένεια. Κάθε παίκτης προσπαθεί να ολοκληρώσει το σχήμα που απεικονίζεται στον πίνακά του με τα πλακίδια του όσο πιο γρήγορα γίνεται (πιστέψτε με θέλει λίγο σκέψη). Μόλις κάποιος τα καταφέρει, μετακινεί το πιόνι του στο ταμπλό και παίρνει δύο πετράδια. Όποιος μαζέψει τα περισσότερα πετράδια σε ένα χρώμα είναι ο νικητής. Είναι παιχνίδι που ενεργοποιεί τη σκέψη, τη λογική και το συσχετισμό σχημάτων και χρωμάτων, προκειμένου να βρεις ποιος είναι ο σωστός τρόπος για να τοποθετήσεις τα κομμάτια σου. Εμείς αλλάζουμε λίγο τους κανόνες και τους προσαρμόζουμε στην οικογένειά μας ώστε ακόμα και η Έλλη που είναι η μικρότερη να μπορεί να ακολουθήσει το παιχνίδι. Θα το βρείτε σε επιλεγμένα καταστήματα ή στο διαδίκτυο.

Παιχνίδι: Ubongo

Εταιρεία: Κάισσα

Ηλικία: 8+

Χαίρομαι πολύ που τα κορίτσια μου έχουν μεγαλώσει και μπορούμε πια να παίξουμε περισσότερα παιχνίδια και κυρίως επιτραπέζια, γιατί πιστεύω ότι τα επιτραπέζια παιχνίδια είναι πολύ σημαντικά για την ανάπτυξη των παιδιών καθώς ενισχύουν την ομαδικότητα, αναπτύσσουν τη φαντασία, προωθούν τη λογική σκέψη, την ευρηματικότητα, τη μεθοδικότητα και φυσικά φέρνουν όλη την οικογένεια πιο κοντά.

Καλά παιχνιδίσματα!

Για να είμαστε σε επαφή, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ), ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).

My Little World

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης και της Έλλης και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί σας μοιράζομαι στιγμές, σκέψεις, δημιουργίες! Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το blog μου. Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

4 Comments
  1. Υπέροχα όλα! Και εμείς λατρεύουμε τα επιτραπέζια με ενθουσίασε το πρώτο, αυτό με τα κύπελλα, το cluedo και αυτό που μοιάζει με tetris! Θα τα έχω υπόψιν, ευχαριστούμε που τα μοιράστηκες! Φιλιά πολλά

  2. Πολύ ωραία παιχνίδια όλα! Το πρώτο με τις ιστορίες η Λυδία το έχει φτιάξει μόνη της!Αγοράσαμε δεκάδες κενές καρτέλες και ζωγράφισε διαφορετικές εικόνες στην καθεμία και τυχαία μοιράζονται 5-6 στον καθένα και προσπαθείς να βγάλεις μια ιστορία…Ένοιωσε πολύ σπουδαία που έφτιαξε το δικό της επιτραπέζιο!!Πάντως μετά τα 8 έτη οι επιλογές για επιτραπέζια είναι ανεξάντλητες…Φιλάκια!!!!

    1. Τελεια ιδέα Φαιη μου! Μπράβο στο κοριτσάκι σου που έφτιαξε τις δικες της κάρτες και το δικό της παιχνίδι! Κρατάω την ιδέα! Φιλακιαααα

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link