Βιβλίο-πρόταση: Ο Άγιος Βασίλης και το έλκηθρο με τα κουδουνάκια

Το βιβλίο “Ο Άγιος Βασίλης και το έλκηθρο με τα κουδουνάκια” των εκδόσεων Διόπτρα, είναι το πιο πρόσφατο Χριστουγεννιάτικο βιβλίο που αποκτήσαμε και μας άρεσε πολύ! Πρόκειται για ένα χαρούμενο και τρυφερό βιβλίο, “χορταστικό” θα έλεγε κάποιος, με πολύ όμορφη εικονογράφηση, που περιλαμβάνει τρεις Χριστουγεννιάτικες ιστορίες με πρωταγωνιστές τα ζωάκια του δάσους και σημαντικά μηνύματα για τα παιδιά.

Η πρώτη ιστορία είναι “Ο Άγιος Βασίλης και το έλκηθρο με τα κουδουνάκια”, από τον ομώνυμο τίτλο, όπου ο Άγιος Βασίλης διασχίζει το δάσος πάνω στο έλκηθρο με τα εκατό κουδουνάκια που ακούγονται παντού! Αν και είναι ήδη Χριστούγεννα, έχει καθυστερήσει να μοιράσει τα δώρα στα παιδιά, γι΄αυτό βιάζεται πολύ! Τα ζωάκια του δάσους ακούγοντας τα κουδουνάκια από το έλκηθρο του Άγιου Βασίλη τον σταματούν και του ζητούν να τα πάρει μαζί του πάνω στο γεμάτα δώρα έλκηθρο του. Όμως έτσι ο Άγιος Βασίλης καθυστερεί ακόμα περισσότερο να μοιράσει τα δώρα! Άραγε θα προλάβει να μοιράσει τα δώρα στην ώρα τους?

Η δεύτερη ιστορία είναι “Τα Χριστούγεννα του αρκούδου Τόμπι”. Είναι Χριστούγεννα, τα πάντα έχουν σκεπαστεί από χιόνι, κάνει κρύο τσουχτερό κι ο Τόμπι αισθάνεται πολύ μόνος στο σπίτι του. Όταν τον επισκέπτεται ο φίλος του ο Κρικικρά, το κοράκι, αποφασίζουν μαζί να καλέσουν όλα τα ζώα του δάσους σε μια χριστουγεννιάτικη γιορτή. Μόνο τον λύκο δεν καλούνε γιατί κανένα ζωάκι δεν τον θέλει, επειδή τον φοβούνται. Όμως ο λύκος στεναχωριέται που είναι μόνος του ενώ τα υπόλοιπα ζωάκια τρώνε, πίνουν και τραγουδάνε όλα μαζί! Κρίμα δεν είναι να είναι ο καημένος μόνος του?

Η τρίτη ιστορία λέγεται“Ένα ξεχωριστό χριστουγεννιάτικο δώρο”, όπου ένα μικρό αγριογούρουνο πεινάει πολύ και ψάχνει μέσα στο χιονισμένο δάσος για φαγητό. Καθώς ψάχνει μέσα στο χιόνι βρίσκει ένα καλαμπόκι με ζουμερούς κι αστραφτερούς σπόρους. Θέλει πολύ να το φάει καθώς το στομάχι του γουργουρίζει όμως ένα ποντικάκι εμφανίζεται δίπλα του πολύ πεινασμένο κι αυτό και το αγριογούρουνο που το λυπάται του δίνει το καλαμπόκι του. Το ποντικάκι με τη σειρά του θα το χαρίσει σε ένα σκιουράκι κι εκείνο σε άλλο ζωάκι. Κάθε ζωάκι θα ανακαλύψει ότι με αυτή την πράξη του, δηλαδή με το να μοιράζεται δίνει πολύ χαρά στους γύρω του.

Και οι τρεις ιστορίες είναι πολύ τρυφερές κι ευχάριστες, μέσα στο κλίμα των εορτών και ο συνδυασμός Χριστούγεννα, Άγιος Βασίλης και ζωάκια αρέσει πολύ στα παιδιά και φυσικά ξετρέλανε τα κορίτσια μου (είμαστε και φιλόζωοι τι να κάνουμε)!

Συγγραφέας: Reichenstetter Friederun, Hebrock Andrea

Εκδότης: Εκδόσεις Διόπτρα

Εικονογράφος: Γιώτα Λαγουδάκου

Σελίδες: 80

Ηλικία: 3+

Μπορείτε να δείτε πληροφορίες για το βιβλίο από το site των εκδόσεων Διόπτρα εδώ και να το παραγγείλετε εδώ.

Καλό διάβασμα!

Για να είμαστε σε επαφή, μη ξεχάσετε να κάνετε like στη σελίδα του My Little World  ή συμπληρώστε το e-mail σας στην αρχική σελίδα του blog.

My Little World

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης και της Έλλης και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί σας μοιράζομαι στιγμές, σκέψεις, δημιουργίες! Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το blog μου. Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link