Βιβλίο-πρόταση: Γράμματα από τον Αι Βασίλη

Το τελευταίο, αλλά εξίσου καλό και γιορτινό βιβλίο που αποκτήσαμε φέτος είναι το “Γράμματα από τον Αι Βασίλη” της συγγραφέως Κατερίνας Ζωντανού, των εκδόσεων Μεταίχμιο και σας το προτείνω γιατί “αγγίζει ευαίσθητες χορδές”! Η ιστορία του είναι πρωτότυπη και αντιπροσωπεύει αυτό που λένε ότι την τελευταία στιγμή όλα μπορούν να συμβούν, αλλά με καλή διάθεση και κατανόηση όλα διορθώνονται και ίσως ακόμα περισσότερα!

“Η τελευταία νύχτα του χρόνου έχει φτάσει και ο Άγιος Βασίλης βρίσκεται στη μεγάλη του αποστολή. Όλα πηγαίνουν περίφημα. Όμως, πριν παραδώσει και τα τελευταία δώρα, ένα ατύχημα στον ουρανό φέρνει τα πάνω κάτω! Και τώρα; Τι γίνεται με τα παιδιά που τον περιμένουν; Τι γίνεται και με εκείνα που δεν τον περίμεναν; Τι συμβαίνει και είναι όλα χαρούμενα το πρωί; Νοιάζεται κανείς στ΄αλήθεια για το δώρο του Άγιου Βασίλη;”

Η ιστορία έχει ως εξής: είναι παραμονές πρωτοχρονιάς και ο Άγιος Βασίλης ετοιμάζεται για το μεγάλο του ταξίδι όπου θα μοιράσει τα δώρα στα παιδιά όλου του κόσμου! Τα δώρα είναι πάααρα πολλά και με τη βοήθεια του ξωτικού του, ο Άγιος Βασίλης προσπαθεί να τα βάλει σε μία τάξη ώστε να μοιραστούν σωστά και κάθε παιδάκι να λάβει το δώρο που ζήτησε. Επιτέλους ο Άγιος Βασίλης ξεκινά το μαγικό του ταξίδι προκειμένου να ευχαριστήσει τα παιδιά και να εκπληρώσει τον σκοπό του! Όμως, προς το τέλος του ταξιδιού του, όταν ο σάκος έχει γίνει πολύ ελαφρύς και ο Άγιος Βασίλης κοντεύει να ολοκληρώσει τον σκοπό του, καταλαβαίνει ότι τα πράγματα δεν έχουν γίνει έτσι ακριβώς όπως τα σχεδίασε.

Μια κλωστή έχει τραβηχτεί από τον σάκο του με αποτέλεσμα να ξηλωθεί και τα δώρα που βρίσκονταν μέσα να σκορπιστούν στον ουρανό. Ανήσυχος ψάχνει να τα βρει και βλέπει ότι πολλά από αυτά έχουν φτάσει στη γη …σπασμένα! Άλλα από αυτά όμως ίσως φτάσουν στα χέρια παιδιών που ούτε φαντάζονταν ότι μπορούν να ζητήσουν τέτοιο δώρο!  Τι να κάνει τώρα ο καλός Άγιος που μοιράζει τα δώρα στα παιδιά; Πως να τα δυσαρεστήσει; Ο Άγιος Βασίλης σκέφτεται κι αποφασίζει να γράψει από ένα γράμμα στα παιδιά που δεν θα λάβουν το δώρο τους, να τους εξηγήσει τι ακριβώς συνέβει και να τους ζητήσει να δείξουν κατανόηση, αφού εκείνος τα σκέφτηκε αλλά καμιά φορά τα πράγματα δεν έρχονται όπως τα προγραμματίζουμε. Άραγε τα παιδιά θα δυσαρεστηθούν ή θα κατανοήσουν ότι η προσπάθεια είναι πολύ σημαντική όσο και το αποτέλεσμα; Μήπως όμως είναι ακόμα σημαντικότερο να ξέρουμε ότι κάποιος μας νοιάζεται ακόμα κι αν δεν καταφέρει να μας φέρει το δώρο που θέλουμε;

Συγγραφέας: Κατερίνα Ζωντανού

Εκδότης: Εκδόσεις Μεταίχμιο

Εικονογράφος: Γεωργία Στύλου

Σελίδες: 40

Ηλικία: 4+

Μπορείτε να διαβάσετε το πρώτο κεφάλαιο του βιβλίου εδώ και να το παραγγείλετε εδώ .

Αν θέλετε ο Άγιος Βασίλης να γράψει γράμμα και στα δικά σας παιδιά μπορείτε να κάνετε κλικ εδώ!

Καλό διάβασμα και Καλή Χρονιά με υγεία και αγάπη!

Για να είμαστε σε επαφή, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ), ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).

Σας φιλώ!

My Little World

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης και της Έλλης και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί σας μοιράζομαι στιγμές, σκέψεις, δημιουργίες! Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το blog μου. Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link