Σοκολατομπουκιά σε κουτάλι – κέρασμα για το σχολείο

κέρασμα για το σχολείο

Πριν από λίγες ημέρες η Ελένη μου έγινε 7 και μου φαίνεται απίστευτο πως πέρασαν τόσο γρήγορα 7 ολόκληρα χρόνια και εκείνο το μικρό πλασματάκι που κρατήσαμε για πρώτη φορά στα χέρια μας έχει γίνει ολόκληρο κορίτσι που σκέφτεται, επιχειρηματολογεί, διεκδικεί, νοιάζεται και μας κάνει κάθε μέρα περήφανους γονείς! Είναι ένας μικρός, σημαντικός και υπέροχος άνθρωπος, που κάθε μέρα ανθίζει και πραγματικά δεν χορταίνω να την κοιτάζω, να την αγκαλιάζω και να τη φιλάω! Ήθελα λοιπόν να φτιάξω ένα κέρασμα για τους φίλους της που και θα τους άρεσε και θα τους εντυπωσίαζε! Την ιδέα αυτή την έχω δει αρκετές φορές στο pinterest και μπήκα στον πειρασμό να τη δοκιμάσω για να δω τελικά πόσο εύκολη είναι και αν πράγματι θα αρέσει στα παιδιά!

Μπορώ να πω ότι είναι αρκετά εύκολη συνταγή κι όσο για το αν άρεσε στα παιδάκια, ΤΡΕΛΑΘΗΚΑΝ με το που είδαν τα κουταλάκια!!!

Πάμε όμως να δούμε πως φτιάχνονται.

Υλικά

-Πολύχρωμα πλαστικά κουταλάκια

-Κουβερτούρα γάλακτος (υπολόγισα ότι για κάθε κουταλάκι χρειάστηκα περίπου 3 κομματάκια κουβερτούρας)

-Πολύχρωμα καραμελάκια για γαρνίρισμα

κέρασμα για το σχολείο

Λιώνουμε την κουβερτούρα γάλακτος σε μπεν μαρί και με ένα κουτάλι γεμίζουμε τα πολύχρωμα κουταλάκια μας, αν τυχόν πασαληφθεί το κάτω μέρος του κουταλιού σκουπίζουμε με χαρτοπετσέτα. Σε ένα ρηχό πιάτο έχουμε βάλει αρκετή ποσότητα από τα καραμελάκια και βουτάμε κάθε κουταλάκι μέσα στα καραμελάκια ώστε να καλυφθεί όλη η κουβερτούρα. Αφήνουμε να παγώσει καλά η σοκολάτα και αν είναι για κέρασμα στο σπίτι τότε τα βάζουμε σε ένα πιάτο ή βαθύ μπολ για σερβίρισμα. Αν είναι να τα προσφέρετε εκτός σπιτιού, όπως κάναμε εμείς, τότε μπορείτε να προμηθευτείτε διάφανα σακουλάκια (κατάλληλα για τρόφιμα) να τα βάλετε μέσα και να δέσετε με μια κορδελίτσα (δείτε φωτογραφία παρακάτω).

Για να είμαστε σε επαφή, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ), ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).

Λοιπόν πως σας φάνηκαν? Από τη δική μου εμπειρία, μπορώ να σας πω με πολύ σιγουριά ότι όλα τα παιδάκια θα ξετρελαθούν!!!

κέρασμα για το σχολείο

Σας φιλώ!

 

Δείτε επίσης

Κέικ με γιαούρτι, μέλι και λεμόνι

-Κέικ μπανάνας με καρύδα και σοκολάτα

Δροσερό ζελέ για πάρτυ

Muffins με σοκολάτα

My Little World

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης και της Έλλης και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί σας μοιράζομαι στιγμές, σκέψεις, δημιουργίες! Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το blog μου. Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

16 Comments
  1. Μα τι φοβερή ιδέα!!! Μια μικρή δόση σοκολάτας, ό,τι πρέπει! Να το χαίρεσαι το γλυκό σου κοριτσάκι (παρέα πάμε 😉 )
    Θα σε αντιγράψω στην επόμενη ευκαιρία.
    Καλό καλό τρίκαλο μήνα!!

    1. Σε ευχαριστώ πολύ! Είναι ακριβώς μια μικρή δόση σοκολάτας, έτσι για να μην κάνουμε και καταχρήσεις! Καλό, δημιουργικό και χαρούμενο μήνα και σε εσένα!

    1. Έχεις πολύ δίκιο Χριστίνα μου! Φυσικά και είναι για όλους μας αφού στην πραγματικότητα όλοι κρύβουμε ένα παιδί μέσα μας! Σε ευχαριστώ! Πολλά φιλιάαα

  2. Μπορεί να περασαν τα γενεθλια της μικρής σου Σωτηρία μου ομως δεξου εστω και καθυστερημενα τις ευχες μου για να τα εκατοστίσει να την καμρωσεις οπως αγαπας… πολύ ωραια ιδεα τα κουταλογλυκακια..χα..χα.. να περνατε πντα ομορφα ότι και να κάνετε… φιλακια και στις τρεις σας….:) <3

  3. Να την χαίρεσαι Σωτηρία μου και να σε κ΄άνει πάντα περήφανη!! Εγώ ξέρω και μεγάλα παιδιά που άνετα θα δοκίμαζαν μερικά τέτοια κουταλάκια… 😉 Πολύ όμορφη και πολύχρωμη η ιδέα!!

    1. Σε ευχαριστώ πολύ Ελεάνα μου για τις ευχές σου! Είμαι σίγουρη ότι μια σταλιά σοκολάτα είναι ότι πρέπει για μικρούς και μεγάλους! Τα φιλιά μου!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link