Είσαι ένα θαύμα: Βιβλίο-πρόταση:

Σήμερα θέλω να σας δείξω ένα καινούργιο βιβλίο που μιλάει για ανθρώπους διαφορετικούς, ανθρώπους όχι τόσο συνηθισμένους που όταν τους συναντούν τα παιδιά μας ή ακόμα κι εμείς που είμαστε μεγάλοι τους κοιτάζουμε περίεργα.

“Ξέρω πως δεν μπορώ να αλλάξω το πρόσωπό μου.
ΑΛΛΑ ίσως, ίσως…οι άνθρωποι μπορούν
να αλλάξουν τον τρόπο που βλέπουν.”

Το βιβλίο “Είσαι ένα θαύμα” της συγγραφέως R.J.Palacio των εκδόσεων Παπαδόπουλος το επέλεξα διότι αναφέρεται στον τρόπο που βλέπουμε τα πράγματα και φυσικά στο πως μεταφέρουμε τον τρόπο αυτό στους γύρω μας.

Με αφορμή το γεγονός ότι σε δραστηριότητα που παρακολουθεί η Ελένη, η μεγάλη μου κόρη, υπάρχει ένα παιδάκι εμφανισιακά διαφορετικό από τα άλλα και συχνά με ρωτάει γιατί ο Ν. είναι έτσι, ήθελα να βρω τον κατάλληλο τρόπο να της εξηγήσω ότι κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός, με μοναδικές ικανότητες, ταλέντα και ιδιαιτερότητες, ανεξάρτητα από την εμφάνισή του. Αρκεί να μπορέσουμε να το δούμε. Έτσι, το βιβλίο αυτό ήρθε στα χέρια μου την κατάλληλη στιγμή!

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Ο Όγκι, ο ήρωας του βιβλίου, είναι ένα 10χρονο αγόρι με διαφορετική εμφάνιση από τα άλλα παιδιά, όχι γιατί το επέλεξε, αλλά γιατί έτσι γεννήθηκε. Η μητέρα του, βλέπει σε αυτόν ένα μικρό θαύμα και πράγματι είναι, αφού κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός.

Αν και έχει τις ίδιες συνήθειες με τα άλλα παιδιά και παίζει τα ίδια παιχνίδια, εκείνα δεν τον βλέπουν έτσι και λένε άσχημα πράγματα για αυτόν πίσω από την πλάτη του, γεγονός που τον στενοχωρεί πολύ.

Όταν ο Όγκι είναι στενοχωρημένος φοράει το κράνος του και μαζί με τη σκυλίτσα του τη Ντέιζι ταξιδεύουν στον Γαλαξία και τότε βλέπει τα πράγματα διαφορετικά και είναι πολύ χαρούμενος.

Θα ήθελε οι άνθρωποι γύρω του να έχουν περισσότερη καλοσύνη και ευγένεια και να μπορούν να βλέπουν το μεγαλείο της ψυχής του χωρίς να εμποδίζονται από την εμφάνισή του, να μπορούν δηλαδή να δουν το θαύμα που κρύβει μέσα του.

Οι εντυπώσεις μας

Το βιβλίο αυτό μας έδωσε την ευκαιρία να μιλήσουμε για το γεγονός ότι κάποιοι άνθρωποι είναι εμφανισιακά διαφορετικοί από τους άλλους. Όμως αν μπορέσουμε να “δούμε” πίσω από την εξωτερική τους εμφάνιση τότε θα καταλάβουμε ότι είναι όπως εμείς. Εξάλλου τους αρέσουν τα ίδια πράγματα, έχουν τις ίδιες συνήθειες, αισθάνονται όπως εμείς και έχουν εξίσου πολλές ικανότητες και ταλέντα.

Τα μηνύματα που περνάει το σύντομο αλλά περιεκτικό κείμενο του βιβλίου είναι πολύ δυνατά. Μιλάει για αποδοχή της διαφορετικότητας, για ευγένεια και καλοσύνη.

Πρόκειται για βιβλίο που αποτελεί εκδοτικό φαινόμενο καθώς έχει μεταφραστεί σε 47 γλώσσες και βρίσκεται σταθερά στην κορυφή της λίστας με τα best sellers των New York Times. Σύντομα μάλιστα, αναμένεται η μεταφορά του στη μεγάλη οθόνη με γνωστούς πρωταγωνιστές. Είναι ένα βιβλίο αξίζει να βρίσκεται σε κάθε παιδική βιβλιοθήκη.

Είσαι ένα θαύμα

Συγγραφέας: R.J.Palacio

Εκδότης: Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Αριθ. Σελίδων: 40

Ηλικία: 4+

Δείτε επίσης

My Little World

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης και της Έλλης και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί σας μοιράζομαι στιγμές, σκέψεις, δημιουργίες! Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το blog μου. Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

12 Comments
  1. Πολύ ενδιαφέρον βιβλίο Σωτηρία μου! Θεωρώ, ότι η αποδοχή της διαφορετικότητας είναι το πιο σημαντικό δίδαγμα που οφείλουμε να δώσουμε στα παιδιά μας!!Πολλά φιλιά…

    1. Έχεις πολύ δίκιο,είναι σπουδαίο δίδαγμα για τα παιδιά να μάθουν τα αποδέχονται το διαφορετικό χωρίς να το κατακρίνουν και να παραβλέπουν όλα τα άλλα καλά στοιχεία που βρίσκονται από πίσω! Καλημέρα…

    1. Σε ευχαριστώ πολύ Ευγενία. Είναι πολύ σημαντικό τα παιδιά να γνωρίζουν και να μπορούν να δουν πίσω από τη διαφορετικότητα. Καλημέρα…

  2. Σωτηρία μου…μονο μέσα απο παραμύθια με τοσο ομορφα διατυπωμενο λόγο .. γι αυτό και τοσο αναγνωρισμενος ο συγγραφεα … μπορεις να δώσεις στα παιδια να καταλαβουν την διαφοτικότητα και βεβαια με την βοηθεια της μαμας οπως εκανες εσύ φιλη μου..!!!να μαθουν τα παιδια να βλεπουν και κατι αλλο απο το συνηθισμενο και αυτονοητο..και να το αγαπουν.. αυτο ειναι το συμαντικοτερο… η ευγενεια .. και η καλοσυνη είναι δύο απο τις οραιώτερες αξιες που πρέι να μαθει ενα παιδι..Πολύ ωραιο το θεμα σου.. να περνας ομορφα με τις κούκλες σου φιλη μου ότι και ν ακανετε.. φιλακιααα!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link