Φθινοπωρινή χειροτεχνία: η Μηλιά μας

Fthinoporini_xeirotexnia_i_milia_mas_mylittleworldgr

Φθινοπωρινή χειροτεχνία: η Μηλιά μας. Στο δημοτικό σχολείο που πηγαίνει η Ελένη μου, η δασκάλα της κάνει στα παιδιά θεματικές εβδομάδες με τα φρούτα εποχής. Έτσι τα βοηθάει να εξοικειωθούν και να δοκιμάσουν όλα τα φρούτα και ταυτόχρονα να μάθουν όσο περισσότερα πράγματα μπορούν γύρω από κάθε φρούτο και τα παράγωγά του. Τα παιδιά μαθαίνουν το πως παράγεται κάθε φρούτο, τι βιταμίνες έχει, τι καλό κάνει στον οργανισμό μας και φυσικά τι φτιάχνουμε με κάθε φρούτο.

Οι γονείς από την πλευρά τους καλούνται, αν θέλουν, εκείνη την εβδομάδα να δίνουν κολατσιό στο παιδί που σχετίζεται με το συγκεκριμένο φρούτο. Επισης, όποιο παιδάκι μπορεί πηγαίνει στο σχολείο, αν θέλει, κάτι που σχετίζεται με το φρούτο αυτό.

Έτσι, την εβδομάδα που διανύουμε το φρούτο μας ήταν το μήλο. Η Ελένη στο κολατσιό της κάποιες μέρες είχε μήλο ή μηλόπιτα ή δημητριακά με αποξηραμένο μήλο ή strudel, κ.α. Επίσης,  φτιάξαμε μία μηλιά με φύλλα δέντρου και χαρτόνια για να στολίσει την τάξη της!

Φθινοπωρινή χειροτεχνία: η Μηλιά μας

Είναι πολύ εύκολη και όμορφη χειροτεχνία και γίνεται με πολύ απλά υλικά. Συγκεκριμένα για να φτιάξουμε τη χειροτεχνία με τη μηλιά μας χρειαστήκαμε:

Φύλλα από δέντρο

-Χαρτόνι γκρι ανοιχτό ή άσπρο, μέγεθος Α3 (ή 2 ίδια χαρτόνια μεγέθους Α4 που θα τα κολλήσετε μεταξύ τους, αυτό κάναμε εμείς)

-Χαρτόνι καφέ, μέγεθος Α4

-Χαρτί κόκκινο

-Ψαλίδι, κόλλα υγρή χειροτεχνίας, κόλλα στικ, μολύβι

Το γκρι χαρτόνι θα είναι η βάση που θα φτιάξουμε τη μηλιά μας. Για κορμό του δέντρου έκανα το περίγραμμα του χεριού της Ελένης πάνω στο καφέ χαρτόνι, το κόψαμε και το κολλήσαμε πάνω στο γκρι χαρτόνι. Στη συνέχεια κολλήσαμε ένα ένα τα φύλλα (σε σχήμα δέντρου) με την υγρή κόλλα χειροτεχνίας και τα αφήσαμε να στεγνώσουν. Για πιο όμορφο αποτέλεσμα, βάλαμε μερικά βαριά βιβλία πάνω στη χειροτεχνία μας για να “πατικωθούν” τα φύλλα (προσοχή να μη κολλήσουν). Όταν στέγνωσαν τα φύλλα, κόψαμε μικρά μήλα από το κόκκινο χαρτί και τα κολλήσαμε πάνω στη μηλιά μας.

Η Ελένη έγραψε με τα ωραία γραμματάκια της “Η Μηλιά μας” ζωγράφισε κι ένα μηλαράκι κι έτσι ολοκληρώσαμε τη χειροτεχνία μας. Την επόμενη μέρα την πήγε με πολύ χαρά στο σχολείο της και η δασκάλα της την έβαλε στην τάξη τους.


Για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ), ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).


Σας φιλώ…

Δείτε επίσης

  • metetame_kai_zografizoume_ta_fulla_mylittleworldgr

Φθινοπωρινό mobile με υλικά της φύσης και πηλό

autumn_mobile_mylittleworldgr

My Little World

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης και της Έλλης και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί σας μοιράζομαι στιγμές, σκέψεις, δημιουργίες! Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το blog μου. Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

10 Comments
  1. Τρελαίνομαι, Σωτηρία μου. Όλη η κατασκευή είναι υπέροχη. Ειδικά ο κορμός όμως με το περίγραμμα του χεριού είναι κάτι που πρώτη φορά βλέπω! Εκπληκτικό! Μπράβο, κοπέλα μου. Ευχαριστούμε για την έμπνευση.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link