to top

Κέικ αλμυρό με καπνιστή γαλοπούλα και ρεγκάτο

Τι κολατσιό θα μου βάλεις μαμά??? Είναι μια ερώτηση που ακούω (όπως οι περισσότερες μαμάδες φαντάζομαι) αρκετά συχνά, κυρίως από όταν ξεκίνησε το σχολείο και οι απογευματινές δραστηριότητες και γι΄αυτό προσπαθώ στον λιγοστό ελεύθερο χρόνο μου να φτιάχνω σπιτικές λιχουδιές για τα παιδιά, είτε γλυκές είτε αλμυρές, εύκολες, με σχετικά λίγα υλικά και όσο πιο υγιεινές γίνεται. Μία τέτοια συνταγή είναι και η σημερινή, το αλμυρό κέικ με καπνιστή γαλοπούλα και ρεγκάτο, που αποτελεί ιδανικό και χορταστικό κολατσιό για το σχολείο ή τις απογευματινές εξορμήσεις αφού μεταφέρεται εύκολα, τρώγεται σε θερμοκρασία περιβάλλοντος και αρέσει σε όλη την οικογένεια! Πάμε να δούμε τη συνταγή.

Υλικά για μια μεσαία φόρμα

250γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

100 γρ τριμμένο ρεγκάτο (ή όποιο τυρί προτιμάτε)

3-4 φέτες καπνιστή γαλοπούλα

1 αβγό

100γρ γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά

70 γρ. βούτυρο λιωμένο

50γρ. γάλα

1/2 κουταλάκι αλάτι

1/2 κουταλάκι πάπρικα

πιπέρι στη μύτη του κουταλιού

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αβγό, το γιαούρτι, το γάλα και το λιωμένο βούτυρο. Χτυπάμε με το μίξερ για να ομογενοποιηθούν τα υλικά και προσθέτουμε το τριμμένο τυρί και τη γαλοπούλα κομμένη σε μικρά κομμάτια. Ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα και στη συνέχεια το αλεύρι σιγά σιγά έχοντας το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα. Δουλεύουμε το μείγμα (που τώρα είναι αρκετά σφιχτό) με το μίξερ ή το χέρι μέχρι να ομογενοποιηθεί. Βάζουμε τη ζύμη σε φόρμα (αντικολλητική ή στρωμένη με λαδόκολλα) και ψήνουμε για 50-60 λεπτά στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο ή μέχρι το μαχαίρι να βγαίνει καθαρό. Αφήνουμε να κρυώσει καλά το κέικ και μετά το ξεφορμάρουμε.

Tip: Μπορείτε να προσθέσετε πράσινη ή κόκκινη ψιλοκομμένη πιπεριά καθώς και να αντικαταστήσετε το ρεγκάτο με τυρί μίλνερ ή οποιοδήποτε άλλο κίτρινο τυρί σας αρέσει.

Aν θέλετε να είμαστε σε επαφή, μη ξεχάσετε να κάνετε like στη σελίδα του My Little World ή συμπληρώστε το e-mail σας στην αρχική σελίδα του blog.

Δείτε επίσης

Sotiria

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης (7 ετών) και της Έλλης (4,5 ετών) και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί σας μοιράζομαι στιγμές, σκέψεις, δημιουργίες! Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το blog μου και για το σχόλιό σας!

  • Daniela

    Thanks most sincerely for this so lovely recipe and the beautiful comment you left on ~ My little old world ~, indeed, forgive my delay, but I had to be absent from the web since at the end of Summer I’m far too busy with my work ( I manage a Short Lets ).

    Wishing you all my best,
    I’m sending hugs & love to you,
    with utmost gratitude

    XOX Daniela

    September 30, 2017 at 11:37 am Reply
  • Ευγενία

    Τα αλμυρά κέικ είναι η μεγάλη αδυναμία μου, Σωτηρία, οπότε η συνταγή σου καταχωρείται για να εκτελεστεί αμεσότατα!! Φιλάκια πολλά!

    September 30, 2017 at 4:29 pm Reply
  • Eleana Apst.

    Μου άρεσε η ιδέα του αλμυρού κεικ με ρεγκάτο (ωραίο αλμυρό τυρί) και γαλοπούλα!! Βολεύει ειδικά κάτι πρωινά που βιάζεσαι να φύγεις.. Βουτάς ένα κομμάτι και τέλειωσε η υπόθεση!! 🙂 Φαίνεται εύκολο και νόστιμο!!

    October 2, 2017 at 9:29 am Reply
  • zina

    λατρευουμε τα αλμυρά κέικ και είναι ότι πρέπει για κολατσιό στο γραφείο και στο σχολείο! ευχαριστώ για τη συνταγη 🙂

    October 2, 2017 at 3:30 pm Reply
  • Κατερίνα Κωνσταντίνου

    Μου αρέσουν πολύ τα αλμυρά κέικ και έχω πολύ καιρό να φτιάξω! Πολύ καλός ο συνδυασμός και θα το δοκιμάσω!

    October 2, 2017 at 9:18 pm Reply
  • Christina Makri

    Βρε τι ωραίο κεικ που είναι αυτό…. για κάτι λιγουρίτσες στο γραφείο μιας και εγώ δεν έχω μικρά παιδιά! Ευχαριστούμε για την συνταγή Σωτηρία μου & καλό μήνα!

    October 3, 2017 at 2:02 pm Reply
  • Δώρα

    Τέλειο φαίνεται! Θα το δοκιμάσουμε!!!

    October 4, 2017 at 10:43 pm Reply

Leave a Comment

})(jQuery)