to top

Μπάρες δημητριακών χειροποίητες με βρώμη, σοκολάτα και σταφίδες

Είναι καιρός που προσπαθώ να φτιάξω μόνη μου σπιτικές μπάρες δημητριακών για όλη την οικογένεια αλλά όσες συνταγές και να έχω δοκιμάσει πότε δεν άρεσαν στην Ελένη και στην Έλλη (γιατί είχαν πολλά σπόρια όπως μου είπαν, ξέρετε λιναρόσπορο, κολοκυθόσπορο, goji berry, κτλ), πότε είχαν πολλά υλικά, πότε δεν άρεσαν στον Mr D και τέλος πάντων δεν μπορούσα να βρω μια συνταγή υγιεινή, εύκολη, και γρήγορη που να ικανοποιεί όλα τα γούστα της οικογένειας και να μην απαιτεί πολύ κόπο!

Μετά από πολλές δοκιμές για να φτιάξω τις “ιδανικές” μπάρες δημητριακών, άλλοτε αποτυχημένες κι άλλοτε επιτυχημένες (κατ΄εμέ πάντα επιτυχημένες αφού μου αρέσουν όλα τα σπόρια που λένε τα κορίτσια μου) κατέληξα στον παρακάτω συνδυασμό υλικών, δηλαδή σε μια συνταγή που είναι υγιεινή, εύκολη κι όπως μου είπαν τα κορίτσια μου και ο Mr.D “μμμ νόστιμη, μμμ πεντανόστιμη, μμμ θέλω κι άλλη”!

Πάμε να δούμε τι υλικά χρησιμοποίησα!

260 γρ. νιφάδες βρώμης

80 γρ. σταφίδες

120 γρ. βούτυρο

80 γρ νιφάδες κουβερτούρας

4 κουταλιές μέλι

1/2 κουταλάκι κανέλα

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τις νιφάδες βρώμης, τις σταφίδες και τις νιφάδες κουβερτούρας. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο με το μέλι σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Προσθέτω το μείγμα μέλι-βούτυρο στο αρχικό μπολ και ανακατεύω καλά. Σε ένα ταψάκι μικρό (εγώ χρησιμοποίησα ένα ταψάκι με διάσταση 20χ20 εκ.) στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί και ρίχνουμε το μείγμα μέσα. Πατάμε καλά με ένα κουτάλι για να στρωθεί ομοιόμορφα στο ταψί και ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 15 λεπτά, στους 180 βαθμούς στην επιλογή του φούρνου “ψήσιμο πάνω/κάτω”. Βγάζουμε το ταψάκι από τον φούρνο το αφήνουμε να κρυώσει καλά και μετά το βάζουμε στο ψυγείο. Αφού παγώσει κόβουμε τις σε μικρά τετράγωνα ή σε ότι μέγεθος θέλουμε.

Βάζουμε όλα τα κομμάτια σε ένα γυάλινο μπολ καπάκι και διατηρούμε στο ψυγείο 5-6 μέρες (αποκλείεται να μείνουν τόσες ημέρες, θα φαγωθούν άμεσα, σας το υπογράφω)!

Μας άρεσαν τόσο πολύ οι συγκεκριμένες μπάρες που τις φάγαμε αμέσως! Νομίζω ότι θα τις φτιάχνω συχνά και ως κολατσιό για το σχολείο αφού θεωρώ ότι είναι υγιεινές και χορταστικές!

Tip: Μην αφήσετε τις μπάρες πολλή ώρα εκτός ψυγείου όσο ακόμα έχει ζέστη γιατί θα μαλακώσουν και θα τρίβονται, μπορείτε να τις καταναλώσετε απευθείας από το ψυγείο ή αφού τις έχετε αφήσει για λίγη ώρα εκτός τις δροσερές ημέρες.

Aν θέλετε να είμαστε σε επαφή, μη ξεχάσετε να κάνετε like στη σελίδα του My Little World ή συμπληρώστε το e-mail σας στην αρχική σελίδα του blog.

Δείτε επίσης

 

Sotiria

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης (6,5 ετών) και της Έλλης (4 ετών) και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί θα μοιραζόμαστε στιγμές χαράς και δημιουργίας! Τα σχόλιά σας με κάνουν καλύτερη! Σας φιλώ...

  • Lisa F

    These look so delicious!! I’m always looking for healthy recipes!! Thank you for sharing!! Have a great weekend!! Big hugs 🙂

    Lisa
    >A Mermaid’s Crafts

    September 8, 2017 at 9:16 pm Reply
  • Φαίη

    Θα τις φτιάξω σίγουρα..μου αρέσει πολύ η βρώμη και το γεγονός ότι δεν έχει ζάχαρη αλλά μέλι τις κάνει ιδανικό πρωινό ή κολατσιό για τα παιδιά…και όχι μόνο…Είμαι σίγουρη ότι θα μας αρέσουν οικογενειακώς!!!!!!Φιλάκια!

    September 8, 2017 at 10:29 pm Reply
  • Ellie

    Έχω ακριβώς το ίδιο θέμα με τις μπάρες! Έχω δοκιμάσει ενα σωτο συνταγές και καταλήγω να τις τρώω μονη μου γιατι δεν αρέσουν στους υπόλοιπους. Θα δοκιμάσω και τη δίκη σου συνταγη κι ελπίζω αυτή τη φορα να αρέσει. Fingers crossed!!

    September 9, 2017 at 8:18 am Reply
  • Fotini sideri

    Να ρωτησω κατι; στους ποσους βαθμους ψηνουμε τις μπαρες αυτες;

    September 9, 2017 at 3:56 pm Reply
  • Mia

    Φαίνονται υπέροχες, Σωτηρία μου. Θα τις δοκιμάσω!!! Πολλά φιλιά, φίλη μου.

    September 9, 2017 at 9:48 pm Reply
  • Athanasia ♡ Creations with fantasy

    Μιαμ μιαμ μιαμ…. φαίνονται τόσο ωραία!

    September 9, 2017 at 10:43 pm Reply
  • mama-Irini

    Ωωω…. αποθηκεύονται για άμεση αξιοποίηση!!! Σε έχω ξαναεμπιστευτει στα εύκολα και γρήγορα και νόστιμα και δε με έχεις απογοητεύσει πότε!
    Σε γλυκοφιλω και εύχομαι μια σούπερ νέα σχολική χρονιά 💋💋💋

    September 11, 2017 at 12:50 am Reply
  • Christina Makri

    Εγώ έτσι κι αλλιώς τις τρώω όλες… και με σπόρια και χωρίς σπόρια! 🙂 Η προσθήκη σοκολάτας σαν ιδέα μου άρεσε πολύ και σίγουρα θα την δομικάσω… είμαι σοκολατολάτρης βλέπεις χαχαχχαχαχα Καλή εβδομάδα Σωτηρία μου κι ευχαριστούμε για την συνταγή!

    September 11, 2017 at 4:05 pm Reply
  • Κατερίνα Κωνσταντίνου

    Που να βρεις και εσύ άκρη με τα γευστικά γούστα όλων αλλά μια χαρά τα κατάφερες! Ότι πρέπει για να ξεκινήσει γλυκά και υγιεινά το σχολείο για της κορούλες σου!

    September 12, 2017 at 9:00 pm Reply
  • zina

    Γευστικότατες και άκρως υγιεινες!

    September 13, 2017 at 11:40 am Reply

Leave a Comment

})(jQuery)