Ιστορίες με τη Λιλίκα: Βιβλίο – πρόταση

Πριν λίγες ημέρες διαβάσαμε με τα κορίτσια μου το βιβλίο “Ιστορίες με τη Λιλίκα”, του συγγραφέα Gilbert Delahaye κι έχω να πω πολύ καλά λόγια! Η αρχική έκδοση του βιβλίου ήταν πριν από περίπου 60 χρόνια! Φανταστείτε λοιπόν πόσες γενιές παιδιών έχουν μεγαλώσει διαβάζοντας της ιστορίες της Λιλίκας, της μικρής ηρωίδας που πολλά παιδάκια θα ήθελαν να της μοιάσουν!

Το διαχρονικό αυτό βιβλίο περιέχει 3 χαρούμενες ιστορίες με πλούσια και χαρούμενη εικονογράφηση. Οι ιστορίες του μιλούν για την καθημερινότητα της μικρής Λιλίκας. Είναι οι ιστορίες με τις οποίες μεγάλωσαν οι γονείς μας ή οι γιαγιάδες μας, που όμως δεν έχουν και πολλά να ζηλέψουν από την σημερινή εποχή!

Τα γενέθλεια της Λιλίκας

Η πρώτη ιστορία, Τα γενέθλια της Λιλίκας”, μιλάει για την ηρωίδα μας που έχει γενέθλια (όπως λέει και ο τίτλος). Μαζί με τη μαμά της οργανώνει μια όμορφη γιορτή στον κήπο του σπιτιού της και καλεί όλους τους αγαπημένους της φίλους για να παίξουν, να τραγουδήσουν και να χορέψουν.

Οι ετοιμασίες είναι πολλές προκειμένου η Λιλίκα να περιποιηθεί τους φίλους της και να γιορτάσουν. Αλλά ευτυχώς όλα είναι έτοιμα στην ώρα τους! Τα παιδιά θα περάσουν ένα υπέροχο απόγευμα με πολύ παιχνίδι, γέλιο και χαρά. Θα ξετρελαθούν με το σκύλο της Λιλίκας, τον Παταπούφ και τα διασκεδαστικά κόλπα που κάνει!

Η Λιλίκα είναι άρρωστη

Η δεύτερη ιστορία, “Η Λιλίκα είναι άρρωστη”, αναφέρεται στο ότι το κορίτσι βγαίνει να παίξει στο χιόνι, όμως το ακατάλληλο ντύσιμό της την οδηγεί σε ένα κρυολόγημα.

Έτσι ο βήχας και ο πυρετός την κρατάνε κλεισμένη στο σπίτι και η Λιλίκα στενοχωριέται που δεν πηγαίνει σχολείο, δεν βλέπει τους φίλους της και δεν παίζει. Ανυπομονεί για την ημέρα που θα βγει έξω για να συναντήσει τους φίλους της αλλά και την αγαπημένη της θεία!

Η Λιλίκα μαθαίνει κολύμπι

Η τρίτη ιστορία, “Η Λιλίκα μαθαίνει κολύμπι”, είναι  εξίσου διασκεδαστική καθώς αναφέρεται στα παιχνίδια που κάνουν τα παιδιά μέσα στο νερό. Μιλάει για το πόσο διασκεδάζουν κολυμπώντας αλλά και όλα όσα μαθαίνουν σε σχέση με το κολύμπι.

Επίσης, έχει διδακτικό χαρακτήρα καθώς περιγράφει το πως μπορεί να μάθει κάποιος κολύμπι αλλά και το πόσο χρήσιμο είναι καθώς γυμνάζει το σώμα μας.

Ιστορίες με τη Λιλίκα

Το βιβλίο Ιστορίες με τη Λιλίκα, με την υπέροχη εικονογράφησή του μας ταξιδεύει σε μια νοσταλγική εποχή που στην ουσία δεν διαφέρει και πολύ από τη δική μας, αφού σε κάθε εποχή τα παιδιά έχουν ως πρωταρχικό στόχο το παιχνίδι, τις σκανδαλιές και τη συντροφιά των φίλων τους!

Συγγραφέας:  Delahaye Gilbert

Εκδότης: Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Μετάφραση: Γιώργος Τσουκαλάς, Δήμητρα Γ. Τσουκαλά

Εικονογράφηση: Marlier Marcel

Αριθμός Σελίδων: 72

Ηλικία: 4+

My Little World

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης και της Έλλης και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί σας μοιράζομαι στιγμές, σκέψεις, δημιουργίες! Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το blog μου. Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

6 Comments
  1. Σωτηρία μου, αυτό το βιβλίο θα το αγοράσω για μένα! Αγαπώ τη Λιλίκα από τα παιδικά μου χρόνια! Σ’ ευχαριστώ πολύ για την όμορφη πρόταση!!!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link