Φτιάχνουμε καπέλα αποφοίτησης

kapela_apofoitisis_mylittleworldgr

Φτιάχνουμε καπέλα αποφοίτησης για να γιορτάζουμε το τέλος της σχολικής χρονιάς! Φέτος μπορώ να πω ότι κύλησε σαν το νεράκι η σχολική χρονιά. Η κόρη μου Ελένη τελείωσε την Ά δημοτικού, μια τάξη που τη θεωρώ ορόσημο για την καλή αρχή στα μαθησιακά χρόνια του παιδιού. Παρόλους τους φόβους και τις αγωνίες μου, η αρχή του μεγάλου σχολείου ήταν αρκετά καλή για εμάς.

Το κοριτσάκι μου άνθισε σαν το λουλουδάκι αυτή τη χρονιά! Κατάφερε και κατέκτησε ένα σωρό πράγματα όπως γραφή, ανάγνωση, πρόσθεση, αφαίρεση, κ.α. Έκανε νέες φιλίες κι ενδυνάμωσε τις παλιές.  Προσαρμόστηκε και εξελίχθηκε μέσα στον μικρόκοσμο του σχολικού περιβάλλοντος, που στα μάτια της φαντάζει ολόκληρος ο κόσμος! Επίσης ωρίμασε κατιτίς και με έκανε για μια ακόμα φορά περήφανη μαμά!

Εννοείται ότι όλα τα παραπάνω ισχύουν και για τη μικρότερη κόρη μου την Έλλη. Κι εκείνη πήγε για πρώτη φορά στον παιδικό σταθμό φέτος και αγάπησε το σχολείο της, τη δασκάλα της, τους συμμαθητές της. Κατάφερε να προσαρμοστεί ομαλά, να κάνει φίλους και να μάθει ένα σωρό πράγματα. Καμιά φορά απορώ πως χωράνε όλα αυτά στο μικρό κεφαλάκι της! Έτσι τελείωσε κι αυτή το προ-προ-νήπιο και είχε κάθε λόγο να γιορτάσει!!!!

Καπέλα αποφοίτησης χειροτεχνία

Φτιάχνουμε καπέλα αποφοίτησης: Υλικά

Για να το γιορτάσουμε λοιπόν πιο επίσημα φτιάξαμε καπέλα αποφοίτησης! Ένα κίτρινο με γαλάζια φούντα για την Ελένη κι ένα γαλάζιο με κίτρινη φούντα για την Έλλη. Είναι από τις πιο εύκολες και γρήγορες κατασκευές και ταυτόχρονα από αυτές που δίνουν πολύ χαρά στα παιδιά κι ας μην το περιμένεις!

Το ωραίο είναι ότι φορώντας τα καπέλα τους χοροπηδούσαν στο κρεβάτι και “κολλούσαν” τα χέρια τους στον αέρα.  Φώναζαν και γελούσαν, πετούσαν τα καπέλα τους ψηλά και πραγματικά με εξέπληξαν με το πόσο ωραία πέρασαν με αυτά τα δύο καπέλα!

Πάμε να δούμε πόσο εύκολα φτιάχνονται και τι υλικά θα χρειαστούμε για ένα καπέλο.

-1 με 2 χαρτόνια στο χρώμα που μας αρέσει

-1 χαρτί στο ίδιο χρώμα

-1 λεπτή κορδέλα

-κόλλα χειροτεχνίας, ψαλίδι

-συρραπτικό, σελοτέιπ

Καπέλα αποφοίτησης χειροτεχνία

Κόβουμε από το χαρτόνι μας δύο λωρίδες 5cm περίπου και τις ενώνουμε με το συρραπτικό. Έτσι φτιάχνουμε ένα στεφάνι που εφαρμόζει στο κεφάλι του παιδιού.

Από το ίδιο χαρτόνι κόβουμε ένα τετράγωνο τόσο μεγάλο ώστε να υπερκαλύπτει το στεφάνι. Στη μέση του τετραγώνου κάνουμε μια τρύπα και περνάμε ένα κομμάτι κορδέλα, κάνουμε έναν κόμπο και την κολλάμε με σελοτέιπ από τη μια πλευρά για να σταθεροποιηθεί.

Καπέλα αποφοίτησης χειροτεχνία

Κόβουμε από το χαρτί ίδιου χρώματος μία λωρίδα περίπου 5cm και την ψαλιδίζουμε κατά μήκος ώστε να έχει “δοντάκια” (όπως στην εικόνα). Μετά τυλίγουμε σε ρολό έτσι ώστε να δημιουργηθεί μία φούντα. Την κολλάμε στην άκρη της κορδέλας με σελοτέιπ. Τέλος βάζουμε κόλλα χειροτεχνία και κολλάμε το στεφάνι πάνω στο τετράγωνο. Περιμένουμε να στεγνώσει και έτοιμο το καπέλο μας!

====================================================================

Αν σας άρεσε το άρθρο αυτό μοιραστείτε το κι ακολουθήστε μας:
Instagram
Tik Tok
Facebook
Newsletter

====================================================================

 

ftiaxnoume-kapela-apofoitisis_mylittleworldgr

Καλό και ξεκούραστο καλοκαίρι σας εύχομαι!

Σας φιλώ…

Δείτε επίσης

Κορνίζα με πέτρες και ξυλαράκια – Δώρο για τη δασκάλα

doro_gia_ti_daskala_mylittleworldgr

 

.

Αποχαιρετιστήριο γράμμα για τη δασκάλα /-ο & Δωρεάν εκτυπώσιμο.

gramma_gia_ti_daskala_free_printable_mylittleworldgr

.

Χειροποίητη κάρτα για τη Δασκάλα: λουλούδι σε γλάστρα

My Little World

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης και της Έλλης και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί σας μοιράζομαι στιγμές, σκέψεις, δημιουργίες! Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το blog μου. Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

4 Comments
  1. Η χαρά της μαμάς που βλέπει το μικρό της να τελειώνει την πρώτη και συμαντικότερη τάξη στην ζωή του δεν περιγραφεται Σωτηρία μου.. είναι τόσο πολλα που μαθένουν τα μικρά στην τάξη αυτή!! … καποτε διαβασα για ένα μεγάλο συγγραφέα δεν θυμαμαι το όνομα του.. .. όταν τον ρώτησαν πως έμαθε τόσα πολλα πράγματα στην ζωή του…απάντησε…τα περισσοτερα τα έμαθα στο νηπιαγωγείο και στην πρωτη τάξη του δημοτικού..!!
    Καλή πρόοδο ευχομαι φιλη μου στα κορίτσια σουνα είναι παντα χαρούμενα και ευτυχισμενα .. και εσύ μια ακ’όμα ποιο ευτυχισμένη μαμά… να περνατε όμορφα.. καλα καλοκαιράκι … φιλακιααααα σε όλες σας…

    1. Σμαραγδένια μου χίλια ευχαριστώ! Κι εγώ θεωρώ οτι η πρώτη δημοτικού ειναι ορόσημο για τη σχολική τους πορεία! Καλό καλοκαίρι να έχουμε! Να περνάς όμορφα!

    1. Πολύ ωραία ιδέα και τα καπελάκια του ναύτη! Χμ, ίσως κάνουμε τέτοια καπελάκια την επόμενη φορά. Σε ευχαριστώ!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link