“Η πόλη που έδιωξε τον πόλεμο”: Βιβλίο-πρόταση

“Η πόλη που έδιωξε τον πόλεμο”! Τι να πρωτοπώ γι΄αυτό το βιβλίο που αγγίζει ένα δύσκολο θέμα όπως ο πόλεμος και το περιγράφει τόσο καλά και  τόσο κατανοητά! Πετυχαίνει ακριβώς το σκοπό του, δηλαδή περνάει το μήνυμα ότι κανείς δεν θέλει τον πόλεμο!

Υπόθεση βιβλίου

Μιλάει για μια πόλη μαγική που οι δρόμοι της αλλάζουν από μόνοι τους πορεία. Το νερό στο συντριβάνι χορεύει στους ρυθμούς της μουσικής, τα δέντρα διηγούνται ιστορίες και παραμύθια, τα αγάλματα ξεκαρδίζονται στα γέλια και το ταχυδρομείο γράφει μόνο του τα γράμματα όπως εκείνο θέλει!

Κι όταν έρχεται ο πόλεμος για να καταλάβει αυτή τη πόλη, που όλους τους χωράει, θα τα βρει σκούρα. Γιατί όσο κι αν προσπαθήσει να της επιβληθεί, εκείνη όχι μόνο δεν θα υπακούσει αλλά θα καταφέρει με τον τρόπο της να τον απομακρύνει και να τον διώξει!

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:

Δρόμοι και πλατείες, ντροπαλά αγάλματα, παραμυθόδεντρα και σιντριβάνια που χορεύουν. Αυτή η πόλη τα έχει όλα και τους χωράει όλους… εκτός από αυτόν… τον Πόλεμο. Ακολουθήστε μας σε μια ξενάγηση στην πόλη που έδιωξε τον Πόλεμο, στην πόλη που πρέπει να χτίσουμε κάποτε όλοι μέσα στο κεφάλι μας…”

Βραβεία

Πρόκειται για ένα εξαιρετικό (κατά τη γνώμη μου)  πολυβραβευμένο παιδικό βιβλίο που έχει διακριθεί με το:

-Κρατικό Βραβείο για Εικονογραφημένο Βιβλίο

-Βραβείο Εικονογράφησης ΕΒΓΕ

-Βραβείο Λογοτεχνικού Περιοδικού ΔΙΑΒΑΖΩ-Εικονογραφημένο Βιβλίο

Επίσης, το βιβλίο αυτό έγινε και θεατρική παράσταση από την Παραμυθοχώρα (ακόμα προλαβαίνετε να δείτε τις τελευταίες παραστάσεις, πληροφορίες εδώ) και οι περιπέτειες του ζωντάνεψαν μουσικά από τον γνωστό και αγαπημένο τραγουδοποιό Φοίβο Δεληβοριά.


Για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ)  ή ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).


Η πόλη που έδιωξε τον πόλεμο

Συγγραφέας: Παπαθεοδούλου Αντώνης

ΕκδόσειςΠΑΤΑΚΗ

Σελίδες: 48

Ηλικία: από 5 ετών

Μπορείτε να το παραγγείλετε από εδώ:


Σας φιλώ…

Δείτε επίσης

My Little World

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης και της Έλλης και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί σας μοιράζομαι στιγμές, σκέψεις, δημιουργίες! Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το blog μου. Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link