4 μυστικά ομορφιάς για λαμπερό πρόσωπο

4_mustika_omorfias_gia_lampero_prosopo_mylittleworldgr

4 μυστικά ομορφιάς για λαμπερό πρόσωπο! Κάθε φορά που αλλάζουμε εποχή και κυρίως μετά το καλοκαίρι και μετά το χειμώνα αισθάνομαι την αναγκη να περιποιηθώ περισσότερο το πρόσωπό μου. Νιώθω ότι είναι ευκαιρία να αναζωογονήσω το πρόσωπό μου και να του δώσω τη λάμψη που χρειάζεται. Το κρύο του χειμώνα συχνά προκαλεί ερυθρότητα αλλά και ξηρότητα που για να εξαφανιστούν χρειάζεται να περιποιηθούμε το πρόσωπό μας με τον κατάλληλο τρόπο αλλά και τα κατάλληλα προϊόντα. Αντίστοιχα, μετά το καλοκαίρι το πρόσωπό μας έχει ανάγκη από έξτρα ενυδάτωση και φροντίδα και ειδικά αν έχουμε εκτεθεί πολύ στον ήλιο.

Έτσι, για να βοηθήσω το πρόσωπό μου να διατηρηθεί φρέσκο, λαμπερό και ενυδατωμένο ακολουθώ μερικά συγκεκριμένα βήματα. Πάμε λοιπόν να μοιραστώ μαζί σου τα δικά μου μυστικά ομορφιάς για λαμπερό πρόσωπο και θα περιμένω να μάθω και τα δικά σου μυστικά!

4 μυστικά ομορφιάς για λαμπερό πρόσωπο

Tip 1: Καθαρίζω το δέρμα μου σωστά. Αυτό σημαίνει ότι καθαρίζω το πρόσωπό μου το πρωί που ξυπνάω για να διώξω τυχόν τοξίνες και λιπαρότητα που έχουν συσσωρευτεί πάνω του κατά τη διάρκεια της νύχτας. Το καθαρίζω όμως και το βράδυ πριν κοιμηθώ για να απομακρύνω τη σκόνη, τον ιδρώτα και το μέικ-απ. Χρησιμοποιώ ειδικό προϊόν για να ξεβάψω τα μάτια μου. Επειδή το δέρμα γύρω από τα μάτια είναι πιο λεπτό και ευαίσθητο. Ενώ για το υπόλοιπο πρόσωπο χρησιμοποιώ καθαριστικό κρεμώδες ή γαλακτώδες ή σε μορφή αφρού ή τζελ ανάλογα με το τι μου ταιριάζει καλύτερα. Για την ακρίβεια, το χειμώνα που έχει περισσότερο κρύο προτιμώ τα πιο πλούσια και κρεμώδη καθαριστικά καθαριστικά προσώπου ενώ το καλοκαίρι επιλέγω πιο ελαφριά προϊόντα.

4_mustika_omorfias_gia_lampero_prosopo_mylittleworldgr

Tip 2: Χρησιμοποιώ κρέμα ημέρας και κρέμα νύχτας για να δώσω την απαραίτητη θρέψη στο δέρμα μου.

  • Οι κρέμες ημέρας:

περιέχουν συστατικά που ενυδατώνουν και προστατεύουν το πρόσωπό μου από τους εξωτερικούς παράγοντες, όπως η ρύπανση, κ.α.

  • Οι κρέμες νύχτας:

περιέχουν συστατικά που θρέφουν και ενυδατώνουν το δέρμα και το βοηθούν να ξεκουραστεί.

Προσέχω μόνο τα προϊόντα που επιλέγω να είναι κατάλληλα για τον τύπο της επιδερμίδας μου.

Μυστικά ομορφιάς για λαμπερό πρόσωπο

Tip 3: Κάνω πίλινγκ προσώπου 1-2 φορές την εβδομάδα. Έτσι διώχνω τη θαμπάδα λόγω των νεκρών κυττάρων που συσσωρεύονται στο δέρμα μου. Με την τακτική απολέπιση το πρόσωπό μου αποκτά τη χαμένη λάμψη και δείχνει φρέσκο και αναζωογονημένο. Μετά από κάθε απολέπιση απλώνω στο πρόσωπό μου μια μάσκα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά. Καλό είναι να κάνουμε απολέπιση και σε όλο το σώμα μας με κάποιο scrub της επιλογής μας.

4_mustika_omorfias_gia_lampero_prosopo_mylittleworldgr

Tip 4: Βάζω πάντα αντηλιακό προσώπου κάθε φορά που βγαίνω έξω ακόμα και το χειμώνα. Μπορεί η ηλιοφάνεια κατά τη διάρκεια του χειμώνα να είναι περιορισμένη, ωστόσο το ευαίσθητο δέρμα μου (που είναι και ανοιχτόχρωμο) εξακολουθεί να έχει ανάγκη προστασίας από την ακτινοβολία ακόμα και τις ημέρες με συννεφιά.

Επίσης, ο ήλιος της άνοιξης θεωρείται αρκετά  βλαβερός αφού το δέρμα εκτίθεται απότομα σε μεγαλύτερη ηλιοφάνεια. Για αυτό βάζω αντηλιακό παντού και πάντα!


Για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ), ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).


Με αυτές τις απλές συμβουλές καθημερινής φροντίδας του προσώπου μου, προσπαθώ να διατηρώ το δέρμα μου φρέσκο και δροσερό!

Εσύ τι κάνεις για να έχεις φρέσκο και λαμπερό πρόσωπο;

Σας φιλώ…

 Δείτε επίσης

Ευκολες ασκήσεις στο σπίτι για πολυάσχολες μαμάδες

askiseis_sto_spiti_gia_poluasxoles_mamades_mylittleworldgr

.

Μαμά φοβάμαι το σκοτάδι: Πως το αντιμετωπίζω

Μαμά φοβάμαι το σκοτάδι

.

Επιλόχεια κατάθλιψη ή αλλιώς η μάχη με το θηρίο

epiloheia_katathlipsi_mylittleworldgr

Πηγή φώτο: pixabay.com

My Little World

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης και της Έλλης και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί σας μοιράζομαι στιγμές, σκέψεις, δημιουργίες! Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το blog μου. Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

2 Comments
  1. Ήδη ξεκίνησα αντηλιακό μιας και γεμίζω φακίδες από την άνοιξη κιόλας! Πολύ μου αρέσει η ιδέα να χρησιμοποιούμε διαφορετικό προϊόν καθαρισμού για χειμώνα καλοκαίρι! Θα το εφαρμόσω!

    1. Κι εγώ έχω ευαίσθητο δέρμα και γι΄αυρό φοράω όλο τον χρόνο. Το καλοκαίρι με τη ζέστη και την υγρασία χρησιμοποιώ πάντα πιο ελαφριά προϊόντα καθαρισμού γιατί αισθάνομαι καλύτερα με αυτά! Πολλά φιλιάααααα

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link