Φτιάχνουμε χαρταετό!

ftiaxnoume_hartaeto_apo_glossopiestra_mylittleworldgr

Τις τελευταίες ημέρες τις αποκριάς τις περιμένουμε πως και πως γιατί σημαίνουν πως έφτασε η ώρα να πετάξουμε τον χαρταετό μας (όχι ότι δεν πετάμε χαρταετό σε κάθε ευκαιρία)! Επειδή όμως ο καιρός σήμερα δεν επέτρεψε να πετάξουμε τον κανονικό χαρταετό που φτιάξαμε μιας και είχε ψιλόβροχο και καθόλου αέρα, φτιάξαμε χαρταετούς με χρωματιστά γλωσσοπίεστρα και παίξαμε με αυτούς τρέχοντας σε όλο το σπίτι κάνοντας ότι πετάνε (ναι έτρεξα κι εγώ μαζί, χιχι)!

Φτιάχνουμε χαρταετό

Η χειροτεχνία χαρταετού από χαρτόνι με γλωσσοπίεστρα είναι τόσο εύκολη και με τόσο απλά υλικά που ακόμα και κάποιος που δεν ασχολείται με χειροτεχνίες μπορεί να τα καταφέρει!

Υλικά

-1 έγχρωμο χαρτόνι

-4 πολύχρωμα γλωσσοπίεστρα

-2 ματάκια

-1 πομ πομ,

-μερικές πολύχρωμες λωρίδες γκοφρέ χαρτί

-ψαλίδι και κόλλα χειροτεχνίας

Πάνω στο χαρτόνι κολλήσαμε τα γλωσσοπίεστρα σε σχήμα ρόμβου, μέσα στον ρόμβο κολλήσαμε τα ματάκια και τη μυτούλα, τα κορίτσια ζωγράφισαν χαμόγελο στη φατσούλα του χαρταετού. Στη συνέχεια έκοψα το χαρτόνι γύρω γύρω από τα γλωσσοπίεστρα και κολλήσαμε στην πίσω μεριά τις λωρίδες γκοφρέ χαρτί για να μοιάζουν με την ουρά του χαρταετού.

Κι αφού στέγνωσαν καλά οι χαρταετοί μας το παιχνίδι ξεκίνησε! Τους κρατούσαν μπροστά στο πρόσωπό τους και έκαναν ότι είναι οι ίδιες χαρταετοί και μιλούσαν! Μετά γελούσαν και φυσικά τρέχανε μέσα στο σπίτι κάνοντας ότι πετάνε! Μπήκα κι εγώ στο παιχνίδι κι έγινα ένας χαρούμενος χαρταετός που πετάει και ταξιδεύει ψηλά στον ουρανό, χαχαχα!

Σας εύχομαι καλά κούλουμα και καλή καθαρά Δευτέρα!

============================================================================

Για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ), ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).

============================================================================

Σας φιλώ…

Δείτε επίσης

Δαχτυλοζωάκια κουνέλι και κοτόπουλο από αφρώδες χαρτί

Φτιάχνουμε πασχαλίτσες από καρυδότσουφλα

Πασχαλινές κάρτες με κουνέλια

Πασχαλινό στεφάνι με αυγά

My Little World

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης και της Έλλης και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί σας μοιράζομαι στιγμές, σκέψεις, δημιουργίες! Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το blog μου. Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

7 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link