Ζωγραφίζουμε με σφραγίδες απο πατατες

Τι πιο ωραίο από το να περνάς το απόγευμα σου με χρώματα και σχέδια! Να βάζεις στα χέρια σου δαχτυλομπογιες και να χρωματίζεις εικόνες, να φτιάχνεις μικρά “έργα τέχνης” (που λέει ο λόγος)!!!
Οκ, περιγράφω το ιδανικό απόγευμα της μεγάλης μου ζουζουνας που λατρεύει να βουτάει τα δαχτυλάκια της στις χρωμομπογιες και να γεμίζει τα χαρτιά της με λογής λογής σχέδια!

Έτσι, για να έχουμε ένα διαφορετικό χρωματιστο απόγευμα σκέφτηκα να φτιάξω σφραγίδες από πατάτες! Πώς?

Πήρα δυο πατάτες , τις έπλυνα καλά, τις σκούπισα, τις έκοψα στη μέση και πίεσα πάνω σε κάθε κομμάτι από ένα κουπ πατ. Εκοψα γυρώ γύρω με το μαχαίρι το κομματι που περίσσευε και έτοιμες οι νέες μας σφραγίδες!!!
Είχα ήδη ετοιμάσει μερικά σχέδια σε χαρτιά (λουλουδάκια, αυγουλακια, καρδουλες, πεταλούδες). Σε ένα πλαστικό πιατάκι έβαλα χρώματα και ξεκινήσαμε!

Στην αρχή η ζουζουνα μου βουτούσε τη σφραγίδα στο πιάτο με τα χρώματα αλλά έτσι έμενε μεγάλη ποσότητα χρώματος στη σφραγίδα και δεν ήταν εύχρηστη. Έτσι καταλήξαμε να βουτάει το δάχτυλο της στα χρώματα και να αλοίφει την επιφάνεια της σφραγίδας.

Διακοσμήσαμε τα λουλουδάκια…

Τις καρδούλες…

Τα αυγουλάκια…

Τις πεταλούδες…

Γεμίσαμε όλα μας τα χαρτιά με σχέδια και χρώματα…

Έτσι καλωσορίσαμε την άνοιξη στο σπίτι μας!
Καλό μήνα σε όλους μας!

Για να είμαστε σε επαφή, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ), ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).

Tip: Αφού τελειώσει το παιχνίδι μπορούμε να ξεπλύνουμε τα χρώματα και να φυλάξουμε τις πατατο-σφραγίδες μας στην κατάψυξη. Διατηρούνται ώστε να τις χρησιμοποιήσουμε ακόμα μια φορά.

Σας φιλώ…

No Comments Yet
  1. Υπέροχη ιδέα Σωτηρία μου, το κατά ευχαριστήθηκε η μικρή βλέπω…η πατάτα δεν θα χαλάσει αν μπει στην κατάψυξη, εννοώ δεν θα βγάζει νερά μετά? καλημέρα

  2. Ναι ναι Μαρία μου το καταχαρηκε! Ή πατάτα δεν έβγαλε μπορώ να πω ότι εβγαλε νερά αλλα ήταν πιο μαλακή. Μετά τη δευτερη χρηση δεν την ξαναεβαλα στην καταψυξη. Φιλιαααααα

  3. Μα τι ωραια που τα φτιάξατε!!!! Φλερτάρω καιρό με την ιδέα της σφραγίδας απο πατάτα αλλα τώρα με έπεισες θα το κάνουμε σίγουρα κι εμείς και σύντομα!!!!

  4. Πολύ χαίρομαι! Είναι ωραίος τρόπος δημιουργικής απασχόλησης και να παιδιά μαθαίνουν τους εναλλακτικούς τρόπους χρήσης κάποιων υλικών! Να το κάνετε και να διασκεδάσετε πολύ! Φιλιααα

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link