Φτιάχνουμε φιγούρες για κουκλοθέατρο!

Πάντα μου άρεσε το θέατρο και πριν αποκτήσω παιδιά πήγαινα σε πολλές παραστάσεις! Τα τελευταία χρόνια όμως, λόγω του ότι το θέατρο αρχίζει σχετικά νωρίς και ποιος θα κοιμίσει τα μικρά που ζητούν παραμύθια από τη μαμά και τον μπαμπά, δεν έχω δει ούτε μια παράσταση για ενήλικες!!!
Έχω δει βέβαια ένα αρκετές παιδικές (κάτι είναι κι αυτό!).
Ευτυχώς στα κοριτσάκια μου αρέσει πολύ το κουκλοθέατρο και παίζουμε συχνά!
Με τις κούκλες μας για κουκλοθέατρο παίζουμε πότε την κοκκινοσκουφίτσα, πότε τα επτά κατσικάκια, την ωραία κοιμωμένη και πάει λέγοντας! Κάθε κούκλα αλλάζει ρόλους, από πριγκίπισσα γίνεται κακιά μητριά και από νεράιδα γίνεται γοργόνα (γιατί πόσες κούκλες να έχουμε πια)!

Εδώ και καιρό όμως η μεγάλη ζουζούνα έχει εντυπωσιαστεί από τους θεούς του Ολύμπου και τα κατορθώματα τους. Έτσι, είπαμε να φτιάξουμε αυτοσχέδιες κούκλες για κουκλοθέατρο!

Τυπώσαμε τους θεούς του Ολύμπου σε χαρτί και τα κορίτσια μου τους ζωγράφισαν (στη φώτο η μικρούλα μου μουτζουρώνει και το διασκεδάζει)!
Έκοψα κάθε φιγούρα γύρω γύρω, βάλαμε κόλλα σε γλωσσοπιεστρα και τα κολλήσαμε σε κάθε φιγούρα.
Για να γίνουν πιο ανθεκτικές οι φιγούρες τις κόλλησα με διάφανη ταινία στη μια όψη.
Και έτοιμες!

Φτιάξαμε και μερικά ζωάκια για δώρα (δήθεν) προς τους θεούς!

Και το παιχνιδι ξεκίνησε!

Εσείς φυσικά μπορείτε να φτιάξετε φιγούρες από τους δικούς σας αγαπημένους ήρωες , πχ τον Μίκυ και την παρέα του, τη Πέππα το γουρουνάκι, τη μικρή γιατρό, κτλ.
Για να είμαστε σε επαφή, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ), ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).
Με αυτή την τόσο απλή κατασκευή ήθελα να πω ότι τα παιδιά χαίρονται με πολύ απλά πράγματα κι όχι με ακριβά παιχνίδια που συχνά τους τα δίνουμε για να μας αφήσουν λίγο ήσυχους! Θέλουν μόνο δημιουργική απασχόληση και αγάπη που μπορούμε να τους τα προσφέρουμε απλόχερα χωρίς να χρειάζεται να ξοδεύουμε ένα σωρό χρήματα! Εξάλλου αυτός είναι ένας τρόπος να αισθανθούν τη χαρά της δημιουργίας και να αναπτύξουν τη φαντασία τους!

Πολλά φιλιααα!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link