Απασχόληση των παιδιών στο αυτοκίνητο

Πόσες φορες ξεκίνατε να πάτε βόλτα με το αυτοκίνητο και τα παιδιά βαριουνται και όσο είστε εν κινησει αρχίζει η γκρινια?
Ας απαντήσω πρωτα εγώ! Τα παιδιά μου (κυρίως η μεγάλη) θεωρεί το αυτοκίνητο χαμένο χρονο παιχνιδιου και προτιμάει να πάμε με τα πόδια! Φυσικά αυτό γίνεται όταν πηγαίνουμε στη γειτονιά μας, αλλά όταν πρόκειται να πάμε κάπου αλλου μετα τα 10 -15 λεπτα μεσα στο αυτοκίνητο ξεκινάει η βαρεμαρα και έπεται η γκρίνια!

Ευτυχώς έχουμε βρει τα παιχνίδια με λογια στο αυτοκίνητο που κανουν την διαδρομή μας ευχάριστη!

Πηγη

Το αγαπημένο μας παιχνιδι είναι οι λάθος ιστοριες!

Δηλαδή ένας απο τους μεγάλους λέει μια σύντομη ιστορία που περιεχει μια λάθος πληροφορία και το παιδι προσπαθει να βρει αυτό το λάθος! Για παραδειγμα λέει ο μπαμπάς οτι μια μέρα μαζί με τη μαμά πήρανε το τρένο και πήγανε διακοπές στο νησί που το λένε Κρήτη και πέρασαν πολυ ωραία! Πιο είναι το λάθος? Στα νησια δεν πηγαίνουμε με το τρένο, αλλά με το πλοιο φυσικά!

Άλλο παράδειγμα, μια μέρα η μαμα πήγε στο κρεοπωλείο και αγόρασε τρεις ψαρουκλες, τις εψησε, τις φαγαμε και ηταν πεντανοστιμες! Ποιο είναι το λάθος! Μα πουλάει ο κρεοπώλης ψάρια???
Τρίτο παράδειγμα, χτες το βράδυ ο ήλιος ήταν τόσο δυνατός που αν δεν είχα γυαλιά ήλιου δεν θα έβλεπα ουτε τη μύτη μου απο το πολυ φως! Ποιο είναι το λάθος?

Μα βγαίνει ο ήλιος το βράδυ? Και τοτε ποτε βγαίνει το φεγγάρι?

Πηγη

Γενικώς προσπαθουμε οι ιστορίες μας να είναι ευχάριστες, αστείες και να έχουν διδακτικό χαρακτηρα.

Όσο πιο μικρο είναι ενα παιδάκι τόσο πιο απλές είναι οι ιστορίες μας, ενω όσο πιο μεγαλο είναι τόσο πιο δύσκολες ή περίπλοκες ιστορίες λεμε.
Πραγματικα οι λάθος ιστορίες λειτουργουν πολυ καλά σε εμας και μας βοηθούν να έχουμε μια ευχάριστη διαδρομή!

Πηγη

Σε επόμενη ανάρτηση θα σας πω κι άλλα λεκτικά παιχνίδια που παίζουμε στο αυτοκίνητο!

Πολλά φιλια και καλες κι ευχαριστες διαδρομές!

Φιλιααα!

Για να είμαστε σε επαφή, μη ξεχάσετε να κάνετε like στη σελίδα του My Little World  ή συμπληρώστε το e-mail σας στην αρχική σελίδα του blog ή ακολουθείστε με στο instagram

Δείτε επίσης:

-Ταξίδι στη Μπολόνια με τα παιδιά

Ταξίδι στη Φρανκφούρτη με τα παιδιά

Ένα απόγευμα στη Μπριζ (Brugge-Belgium)

Summer time in Tzia 

Παιχνίδια του αυτοκινήτου

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link