Παιχνίδια του αυτοκινήτου

Καλοκαιράκι για τα καλά και οι βόλτες ολοένα και πυκνώνουν! Κάποιοι τυχεροί έχουν ήδη πάει διακοπές ενώ άλλοι περιμένουν τον πολύτιμο μήνα Αύγουστο για να πάνε επιτέλους διακοπές! Σε κάθε περίπτωση, είτε πρόκειται για διακοπές, είτε για μικρές αποδράσεις, βόλτες, κτλ, περνάμε περισσότερες ώρες στο αυτοκίνητο και σκέφτηκα να σας δώσω μερικές ιδέες για να είναι η διαδρομή με τα παιδιά σας (μικρά και μεγαλούτσικα) πιο ευχάριστη!

πηγη

Αγαπημένο μας οικογενειακό παιχνίδι στο αυτοκίνητο είναι να φτιάχνουμε τις δίκες μας ιστορίες-παραμύθια! Δηλαδή ξεκινάει ας πούμε η μαμά και λέει  μια πρόταση. Για παράδειγμα, μια μέρα πήγαμε με το μπαμπά εκδρομή στο δάσος και εκεί συναντήσαμε… στο σημείο αυτό καλείται το παιδί η κάποιος μεγάλος να αφήσει τη φαντασία του ελεύθερη και να συνεχίσει με μια δική του φράση. Έτσι, λέγοντας από μια φράση ο καθένας δημιουργούμε μια διασκεδαστική ιστορία με μέση, αρχή και τέλος!

Δοκιμάστε το και θα εντυπωσιαστείτε από την πλούσια φαντασία των παιδιών! Επίσης, θα πάρετε μια ιδέα για το πως αντιλαμβάνονται τη φύση, το χώρο, το χρόνο και γενικότερα τον κόσμο.

πηγη
Το επόμενο παιχνίδι που παίζουμε στο αυτοκίνητο είναι η αγαπημένη λέξη των μικρών παιδιών: γιατί?
Συγκεκριμένα, κάνει κάποιος μια ερώτηση όπως για παράδειγμα, γιατί η θάλασσα είναι μπλε ή γιατί βγαίνει το ουράνιο τόξο ή γιατί ο ήλιος κρύβεται το βράδυ, κ.α. Λέμε όλοι την άποψη μας και στο τέλος ο γονιός λέει το σωστό.
Έχει πάρα πολύ πλάκα να ακούσετε τις απαντήσεις των μικρών παιδιών και θα εκπλαγείτε με τις γνώσεις που έχουν τα πιο μεγάλα παιδιά!
πηγη
Ένα ακόμα παιχνίδι μας είναι να βρίσκουμε λέξεις με διπλή έννοια. Για παράδειγμα: βάζω και βάζο, πιάνω και πιάνο, κορίνα (αντικείμενο) και Κορίνα (όνομα), καρπός δέντρου και καρπός χεριού, χείλια (προσώπου) και χίλια (αριθμός) και ένα σωρό άλλες τέτοιες λέξεις. Το παιχνίδι αυτό προσαρμόζεται ανάλογα με την ηλικία του παιδιού και αποσκοπεί κυρίως στο να ξεχωρίσουν κάποιες έννοιες.
πηγη
Τέλος, πάντα μετά από κάθε βόλτα, εκδρομή, ταξίδι λέμε την καλύτερη και χειρότερη στιγμή μας. Έτσι μαθαίνουμε καλύτερα ο ένας τον άλλο και επισημαίνουμε στα παιδιά κάποια πράγματα που εκτιμάμε πολύ σε αυτά και κάποια άλλα που δεν μας αρέσουν στη συμπεριφορά τους και προτείνουμε εναλλακτικούς τρόπους αντιμετώπισης.
Για παράδειγμα, καλύτερη στιγμή της βόλτας μας ήταν όταν παίξαμε όλοι μαζί επιτραπέζιο παιχνίδι και γελάγαμε, ενώ χειρότερη ήταν όταν ήθελες το παιχνίδι της αδερφής σου και τραβώντας το εκείνη έπεσε και χτύπησε, θα μπορούσες ίσως να της το είχες ζητήσει ευγενικά.
πηγη
Φυσικά, το πιο αγαπημένο μας παιχνίδι από όλα εξακολουθεί να είναι οι λάθος ιστορίες μας για τις οποίες σας είχα μιλήσει εδω!
Να έχετε ευχάριστες διαδρομές!

Για να είμαστε σε επαφή, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ), ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).

Σας φιλώ!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link