to top

Παιχνίδια του αυτοκινήτου

Καλοκαιράκι για τα καλά και οι βόλτες ολοένα και πυκνώνουν! Κάποιοι τυχεροί έχουν ήδη πάει διακοπές ενώ άλλοι περιμένουν τον πολύτιμο μήνα Αύγουστο για να πάνε επιτέλους διακοπές! Σε κάθε περίπτωση, είτε πρόκειται για διακοπές, είτε για μικρές αποδράσεις, βόλτες, κτλ, περνάμε περισσότερες ώρες στο αυτοκίνητο και σκέφτηκα να σας δώσω μερικές ιδέες για να είναι η διαδρομή με τα παιδιά σας (μικρά και μεγαλούτσικα) πιο ευχάριστη!

 

πηγη

Αγαπημένο μας οικογενειακό παιχνίδι στο αυτοκίνητο είναι να φτιάχνουμε τις δίκες μας ιστορίες-παραμύθια! Δηλαδή ξεκινάει ας πούμε η μαμά και λέει  μια πρόταση. Για παράδειγμα, μια μέρα πήγαμε με το μπαμπά εκδρομή στο δάσος και εκεί συναντήσαμε… στο σημείο αυτό καλείται το παιδί η κάποιος μεγάλος να αφήσει τη φαντασία του ελεύθερη και να συνεχίσει με μια δική του φράση. Έτσι, λέγοντας από μια φράση ο καθένας δημιουργούμε μια διασκεδαστική ιστορία με μέση, αρχή και τέλος!

Δοκιμάστε το και θα εντυπωσιαστείτε από την πλούσια φαντασία των παιδιών! Επίσης, θα πάρετε μια ιδέα για το πως αντιλαμβάνονται τη φύση, το χώρο, το χρόνο και γενικότερα τον κόσμο.

πηγη
Το επόμενο παιχνίδι που παίζουμε στο αυτοκίνητο είναι η αγαπημένη λέξη των μικρών παιδιών: γιατί?
Συγκεκριμένα, κάνει κάποιος μια ερώτηση όπως για παράδειγμα, γιατί η θάλασσα είναι μπλε ή γιατί βγαίνει το ουράνιο τόξο ή γιατί ο ήλιος κρύβεται το βράδυ, κ.α. Λέμε όλοι την άποψη μας και στο τέλος ο γονιός λέει το σωστό.
Έχει πάρα πολύ πλάκα να ακούσετε τις απαντήσεις των μικρών παιδιών και θα εκπλαγείτε με τις γνώσεις που έχουν τα πιο μεγάλα παιδιά!
πηγη
Ένα ακόμα παιχνίδι μας είναι να βρίσκουμε λέξεις με διπλή έννοια. Για παράδειγμα: βάζω και βάζο, πιάνω και πιάνο, κορίνα (αντικείμενο) και Κορίνα (όνομα), καρπός δέντρου και καρπός χεριού, χείλια (προσώπου) και χίλια (αριθμός) και ένα σωρό άλλες τέτοιες λέξεις. Το παιχνίδι αυτό προσαρμόζεται ανάλογα με την ηλικία του παιδιού και αποσκοπεί κυρίως στο να ξεχωρίσουν κάποιες έννοιες.
πηγη
Τέλος, πάντα μετά από κάθε βόλτα, εκδρομή, ταξίδι λέμε την καλύτερη και χειρότερη στιγμή μας. Έτσι μαθαίνουμε καλύτερα ο ένας τον άλλο και επισημαίνουμε στα παιδιά κάποια πράγματα που εκτιμάμε πολύ σε αυτά και κάποια άλλα που δεν μας αρέσουν στη συμπεριφορά τους και προτείνουμε εναλλακτικούς τρόπους αντιμετώπισης.
Για παράδειγμα, καλύτερη στιγμή της βόλτας μας ήταν όταν παίξαμε όλοι μαζί επιτραπέζιο παιχνίδι και γελάγαμε, ενώ χειρότερη ήταν όταν ήθελες το παιχνίδι της αδερφής σου και τραβώντας το εκείνη έπεσε και χτύπησε, θα μπορούσες ίσως να της το είχες ζητήσει ευγενικά.
πηγη
Φυσικά, το πιο αγαπημένο μας παιχνίδι από όλα εξακολουθεί να είναι οι λάθος ιστορίες μας για τις οποίες σας είχα μιλήσει εδω!
Να έχετε ευχάριστες διαδρομές!

Σας φιλώ!

Για να είμαστε σε επαφή, μη ξεχάσετε να κάνετε like στη σελίδα του My Little World  ή συμπληρώστε το e-mail σας στην αρχική σελίδα του blog ή ακολουθείστε με στο instagram

Δείτε επίσης:

Ταξίδι στη Μπολόνια με τα παιδιά

Ταξίδι στη Φρανκφούρτη με τα παιδιά

-Οικογενειακές διακοπές στην Άνδρο

-Εκδρομή στη Γάνδη με τα παιδιά (Gent, Belgium)

My World

Leave a Comment

})(jQuery)