Κάνουμε Fingerprint activities

Καλημερα και καλο μηνα! Ο Νοεμβρης μπηκε δυναμικα και το κρύο έχει γίνει έντονο! Φορεσαμε πουλοβερακια, στρωσαμε χαλια, μέχρι και καλοριφέρ αναψαμε! Και μετα χουχουλιασαμε στον καναπε με μια κουπα ζεστο καφε!
Δευτερα σήμερα και σας έχω μια πρωτότυπη δραστηριότητα! Έχετε σκεφτεί ποτέ να ζωγραφίσετε με

τα δαχτυλικά σας αποτυπώματα? Αυτό δοκιμάσαμε τις προάλλες και τα κορίτσια μου ενθουσιάστηκαν! Είναι πολύ απλή διαδικασία και πολύ ευχαριστη για τα παιδιά!

Παίρνουμε ένα σφουγγάρι και το κόβουμε σε κομμάτια τα οποία βρέχουμε με λίγο νερό και απλώνουμε πάνω το χρώμα δαχτυλομπογιάς που θέλουμε.
Έπειτα, δίνουμε στο παιδί μας σελίδες με απλά σχέδια που έχουμε κάνει εμείς ή που έχουμε εκτυπώσει από το διαδύκτιο και του εξηγούμε τι να κάνει.
Εγώ τους έφτιαξα από ένα ψάρι,

ένα μπολ για καραμέλες και δύο cup cakes,

βάζο για λουλούδια και γλαστρούλες, κώνους παγωτού για να βάλουν τις μπαλίτσες, τον κορμό της πεταλούδας για να φτιάξουν τα φτερά.

Και το παιχνίδι ξεκίνησε! Εδώ η μεγάλη ζουζούνα έφτιαξε τη σελίδα με τα λουλούδια, τα παγωτά και τις πεταλούδες.

Και η μικρή ζουζούνα έβαλε τα δυνατά της!

Μετά έβαλαν λέπια στο ψαράκι τους!


Και τέλος έφτιαξαν τις καραμελίτσες και διακόσμησαν τα cup cakes!

Αφού έκαναν το αποτύπωμα με το δαχτυλάκι τους η μεγάλη ζουζούνα ζωγράφισε μόνη της “το περιτύλιγμα” στις καραμέλες, ενώ της μικρής μου της το ζωγράφισα εγώ.

Ορίστε και το αποτέλεσμα της μικρής κόρης μου (έκανε καλή προσπάθεια ομολογώ για την ηλικία της).

Και της μεγάλης ζουζούνας

Οι καραμέλες και τα cup cakes  της μικρής μου

αλλά και της μεγάλης μου

Και τέλος το ψάρι με τα λέπια της Έλλης μου

και της Ελένης μου!

Ήταν μια πρωτότυπη δραστηριότητα που απαιτεί συντονισμό της κίνησης και της σκέψης, αλλά και κατανόησης πιο αφηρημένων εννοιών αφού τα παιδιά καλούνται να ζωγραφίσουν κάτι που δεν βλέπουν ολοκληρωμένο αλλά χρησιμοποιούν τη φαντασία τους για να το ολοκληρώσουν τα ίδια. (Λυπάμαι που δυστυχώς οι φωτογραφίες δεν είναι τόσο καλές αφού τραβήχτηκαν βραδάκι και δεν αναδεικνύουν το αποτέλεσμα).

Για να είμαστε σε επαφή, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ), ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).

Πως σας φάνηκε; Θα το δοκιμάζατε με τα δικά σας πιτσιρίκια;

Σας φιλώ!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link