Χριστουγεννιάτικα δεντράκια από αυγοθήκες

Χριστουγεννιάτικα-δεντράκια-από-αυγοθήκες

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και εμείς χαιρόμαστε να κάνουμε γιορτινές χειροτεχνίες, όπως αυτά τα Χριστουγεννιάτικα δεντράκια από αυγοθήκες. Για την ακρίβεια, στο σπίτια μας, προσπαθούμε να αξιοποιούμε κάθε διαθέσιμο υλικό. Έτσι, λυπήθηκα να πετάξουμε αυτές τις αυγοθήκες ή να τις βάλουμε στην ανακύκλωση κι αποφασίσαμε να τις αξιοποιήσουμε. Είναι μια πολύ όμορφη χειροτεχνία που βοηθάει τα μικρά χεράκια να αποκτούν ή να εξασκούν τις δεξιότητες τους. Επίσης, τέτοιες χειροτεχνίες ζεσταίνουν την καρδιά μας και ομορφαίνουν το χώρο μας.

craft-with-egg-carton-Χριστουγεννιάτικα-δεντράκια-από-αβγοθήκες

Τα υλικά που χρειαστήκαμε για δυο Χριστουγεννιάτικα δεντράκια από αυγοθήκες είναι:

-1 χαρτονένια αυγοθήκη που την κόψαμε σε 2 τρίγωνα

-1 ρολό από χαρτί υγείας

-πράσινο και καφέ χρώμα

-1 ανοιχτόχρωμο χαρτόνι, ψαλίδι και κόλλα στικ,

-πινέλα και χρυσόσκονη

egg-cartons-craft-Χριστουγεννιάτικα-δεντράκια-από-αβγοθήκες

Αρχικά η Ελένη και η Έλλη έβαψαν τα δεντράκια πράσινα. Εγώ έκοψα το ρολό από το χαρτί υγείας σε δυο κομμάτια και κάθε κορίτσι έβαψε το δικό του και τα αφήσαμε να στεγνώσουν.

christmas-tree-Χριστουγεννιάτικα-δεντράκια-από-αβγοθήκες

Μετά, κόψαμε δυο αστέρια από το χαρτόνι (τα σχεδιάσαμε με μια φορμα-αστέρι για μπισκότα), τα κορίτσια έβαλαν κόλλα στικ στο αστέρι και πασπάλισαν με αρκετή χρυσόσκονη! Η χρυσόσκονη μπορώ να πω ότι μαγεύει τα παιδιά και προσφέρει μια έξτρα λάμψη την περίοδο των εορτών!

craft-with-kids-Χριστουγεννιάτικα-δεντράκια-από-αβγοθήκες

Αφού στέγνωσαν τα δεντράκια, οι βάσεις τους και τα αστέρια, έκανα σε κάθε βάση δυο εγκοπές και στερέωσα τα δεντράκια (όπως στη φωτογραφία παραπάνω) ενώ τα αστέρια τα κολλήσαμε στην κορυφή κάθε δέντρου. Τόσο απλά κι εύκολα ετοιμάσαμε τα Χριστουγεννιάτικα δεντράκια από αυγοθήκες που έγιναν υπέροχα!

Χριστουγεννιάτικα-δεντράκια-από-αυγοθήκες

Αυτά τα Χριστουγεννιάτικα δεντράκια από αυγοθήκες μας κάνουν παρέα με μερικά Αη-Βασιλάκια από φελλό που είχα φτιάξει και στόλισαν όμορφα μια γωνιά του σπιτιού μας!

Δείτε εδώ όλες τις Χριστουγεννιάτικες χειροτεχνίες μας!

Για να είμαστε σε επαφή, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ). Ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).

Σας φιλώ…

My Little World

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης και της Έλλης και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί σας μοιράζομαι στιγμές, σκέψεις, δημιουργίες! Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το blog μου. Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

6 Comments
  1. Πολύ όμορφη κατασκευούλα!!!Έξυπνη και εύκολη!!!Καλά Χριστούγεννα Σωτηρία μου, με υγεία και όλα τα καλά εύχομαι!!!!Πολλά φιλιάααααα…!!!

  2. Πόσο όμορφες Σωτηρία μου όλες οι κατασκευές σας φέτος και το γεγονός ότι τις έκανες τις περισσότερες μαζί με τις μικρούλες σου τις κάνουν πολύτιμες. Καλά Χριστούγεννα κορίτσι μου να χαίρεσαι την οικογένεια σου!

    1. Σε ευχαριστώ πολυ Χριστίνα μου! Καλές γιορτές και σε εσένα, να περάσεις τέλεια και να χαίρεσαι την όμορφη οικογένεια σου! Φιλιααααα ?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link