Δώρα χωρίς να συνοδεύονται από τις απαραίτητες κάρτες γίνονται? Δε γίνονται! Ελάτε λοιπόν να φτιάξουμε χειροποίητες χριστουγεννιάτικες κάρτες παρέα με τα παιδιά μας, για να γράψουμε τις ευχές μας και να συνοδεύσουν τα δώρα μας !
Τα υλικά που θα χρειαστούμε για μια κάρτα ειναι:
-αφρώδες χαρτί (σε όποιο χρώμα θέλετε)
-χαρτόνι (σε διαφορετικό χρώμα)
-κόλλα χειροτεχνίας
-ψαλίδι, κοπίδι, στυλό
-κορδέλα ή συρματάκια πίπας (2 για κάθε κάρτα)
Αρχικά σχεδίασα δυο τρίγωνα (να μοιάζουν με Χριστουγεννιάτικα δεντράκια) στο αφρώδες πράσινο χαρτί και τα κορίτσια τα έκοψαν. Πάνω σε κάθε τρίγωνο έκανα διακεκομμένες γραμμούλες (όπως στην παραπανω φωτογραφία) και με κοπίδι τις χάραξα.
Η Ελένη τύλιξε την κορδέλα γύρω από το δεντράκι περνώντας την μέσα από τις εγκοπές που είχα κάνει με το κοπίδι. Το ίδιο έκανε και η Έλλη (με τη δική μου βοήθεια) με τα συρματάκια πίπας, δηλαδή τύλιξε το συρματάκι πίπας γύρω από κάθε δεντράκι, περνώντας το μέσα από τις εγκοπές. Μετά βάλαμε κόλλα σε κάθε δεντράκι και το κολλήσαμε στο χαρτόνι που είχαμε διπλώσει στα δυο για να γίνει η κάρτα. Εδώ πρακτικά τελειώνει η χειροτεχνία μας και οι κάρτες μας είναι έτοιμες !
Όμως, τα κοριτσια ήθελαν να βάλουμε λίγη έξτρα λάμψη και αφού πέρασαν με κόλλα στικ κάποιες απο τις κάρτες, έριξαν από πάνω χρυσόσκονη (μιλάμε για πολυ χρυσόσκονη)!!! Τέλος, έτσι για τσαχπινιά κόλλησαν σε μερικές κάρτες από ένα αστέρι φτιαγμένο από συρματακι πίπας!
Πως σας φαίνονται?
Εμάς πάντως μας άρεσαν πολυ και το διασκεδάσαμε!
Κι αν θέλετε να δείτε τις περσινές Χριστουγεννιάτικες κάρτες μας, ρίξτε μια ματιά εδώ.
Συμβουλή: Τυλίξτε την άκρη της κορδέλας με λίγο σελοτειπ για να περνάει εύκολα από τις εγκοπες του αφρώδες χαρτιού.
Για να είμαστε σε επαφή, μη ξεχάσετε να κάνετε like στη σελίδα του My Little World ή συμπληρώστε το e-mail σας στην αρχική σελίδα του blog.
Ελευθερία Μπόγιογλου
Μου α΄ρέσουν γιατί έχουν αυτό το τρισδιάστατο! Κι ωραία χρώματα!
My Little World
Κι εμένα αυτό μου άρεσε πολυ Ελευθέρια μου! Σε ευχαριστώ! Πολλά φιλιαααα
Μαριάννα
Άλλη μια ωραία χριστουγεννιάτικη πρόταση που είναι και ιδανική για την ανάπτυξη κινήσεων λεπτής κινητικότητας. Ό,τι πρέπει για την μικρούλα μου. Ευχαριστούμε!
My Little World
Ακριβώς Μαριαννα μου, ειναι πολυ καλή εξάσκηση για τη λεπτή κινητικότητα των παιδιών! Σε ευχαριστώ πολύ! ?
mARIA KOUTSOMINOU
Σωτηρία μου, υπέροχες! Μ’αρέσει που οι κόρες σου σ’ακολουθούν ότι κι αν κάνεις…εμένα ο δικός μου (ο μεγάλος) ενώ στην αρχή ενθουσιάζεται , μετά από λίγο βαριέται και φεύγει…χεχεχεχε
Καλή μας συνέχεια στις χριστουγεννιάτικες κατασκευές… keep crafting!!!
My Little World
Μαρια μου σε ευχαριστω πολυ! Σε καταλαβαίνω, κι εμενα κάποιες φορες βαριούνται και για να το αποφύγω προσπαθώ να κάνουμε πράγματα που μπορούν να τα καταφέρουν και που ξέρω οτι θα τους αρέσουν χωρίς να νοιάζομαι για το τέλειο αποτέλεσμα. Καλή μας συνέχεια Μαρια μου! Φιλάκια ?
Σμαραγδάκη Ρούλα
Ακομα και οι καρτούλες σας κορίτσια .. εχουν κάτι από την προσωπικοτητα σας.. ξεχωριστές αφου ειναι απο τα χεράκια σας μπραβο.. εχτε προοδευσει απο πέρσι..να περνατε καλα οτι και να κανετε ενταξει; καλες γιορτες με πολλα χαμογελα ευχομαι… φιλακιααα
My Little World
Χίλια ευχαριστώ για τα γλυκα σου λόγια Ρουλα μου! Καλές γιορτές και σε εσένα και πολλά φιλιααααα
ΕΛΕΝΗ
Μου αρέσετε πολύ!!! το ξέρεις ναι!!!!
Κάνετε υπέροχα πράγματα!!!! και το σημαντικό ότι συμμετέχουν και τα παιδιά!!!!
My Little World
Σε ευχαριστούμε Ελένη μου! Αμοιβαία τα αισθηματα αφού κι εσείς μου αρεσετε πολύ πολυ! Φιλιααααα
Katerina Konstantinou
Πολύ μου αρέσει σαν ιδέα Σωτηρία μου! Και η έξτρα λάμψη απαραίτητη για τις γιορτές!
Antigoni Mitsiou
Πάρα πολύ όμορφες , μας έδωσες καταπληκτική ιδέα για να κάνουμε και τις δικές μας!!
My Little World
Ευχαριστώ πολύ! Με το καλό να τις φτιάξετε! Φιλιάαααα