Ψεύτικο χιόνι: πως να το φτιάξετε με 2 υλικά

pseftiko_hioni_me_duo_ulika_mylittleworldgr

Το ψεύτικο χιόνι το φτιάξαμε τις προηγούμενες ημέρες που δεν είχε χιονίσει στη γειτονιά μας! Τα προγνωστικά όλο έλεγαν ότι θα χιονίσει, αλλά χιόνι πουθενά. Τι να κάνουμε κι εμείς, αρκεστήκαμε σε μια αγαπημένη μας δραστηριότητα για μικρά χεράκια, δηλαδή στο ψεύτικο χιόνι. Είναι μια πολύ ωραία δραστηριότητα για παιδιά, που αρέσει πολύ στις κόρες μου. Στα θετικά του ψεύτικου χιονιού είναι ότι δεν κάνει ιδιαίτερη ατσαλιά, δεν λερώνει, φτιάχνεται πολύ εύκολα και δεν παγώνουν τα χέρια!

pseftiko_hioni_me_duo_ulika_mylittleworldgr

Ψεύτικο χιόνι με 2 υλικά

Για να το φτιάξουμε χρειαστήκαμε μόνο δύο υλικά: μαγειρική σόδα και αφρό ξυρίσματος

Πήραμε μια λεκάνη και μέσα βάλαμε μια γενναία ποσότητα μαγειρικής σόδας. Προσθέσαμε σιγά σιγά αφρό ξυρίσματος, τόσο ώστε να μας ικανοποιεί η υφή του χιουνιού, και τα κορίτσια μου άρχισαν να ανακατεύουν. Έτσι το παιχνίδι ξεκίνησε!

φτιάχνω-ψεύτικο-χιόνι

Το χιόνι μας ήταν έτοιμο! Μέχρι και χιονάνθρωπο φτιάξαμε! Έναν μικρούλι χιονάνθρωπο από ψεύτικο χιόνι που τον στολίσαμε με διάφορα υλικά χειροτεχνίας και παιχνίδια.

pseftiko_hioni_me_duo_ulika_mylittleworldgr

Καπέλο από τα κουζινικά μας, ξυλάκια χειροτεχνίας για χέρια, σύρμα χειροτεχνίας για κασκόλ, κουμπάκια για μάτια, καρότο από τα playmobil για μύτη στόλισαν τον χιονάνθρωπο μας! Μετά, η Ελένη και η Έλλη έβαλαν και διάφορα ζωάκια στο παιχνίδι για να έχει παρέα ο χιονάνθρωπός μας. Τέλος, πασπάλισαν το ψεύτικο χιόνι με χριστουγεννιάτικο κομφετί και το παιχνίδι έγινε υπερπαραγωγή!

Δοκιμάστε το με τα πιτσιρίκια σας και θα με θυμηθείτε!

pseftiko_hioni_me_duo_ulika_mylittleworldgr

Συμβουλή:

Καλύτερα να αγοράσετε σόδα μαγειρικής χύμα κι όχι σε συσκευασία γιατί είναι πολύ πιο φθηνή. Εγώ αγόρασα περίπου 3 κιλά από ένα μπαχαράδικο με κόστος περίπου 3,5 ευρώ. Με τα 3 κιλά μαγειρικής σόδας, φτιάξαμε 2 φορές ψεύτικο χιόνι.

Για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ), ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).

Σας φιλώ…

My Little World

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης και της Έλλης και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί σας μοιράζομαι στιγμές, σκέψεις, δημιουργίες! Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το blog μου. Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link