Χριστουγεννιάτικη χειροτεχνία: Παλαμο-δεντράκι

χριστουγεννιάτικη χειροτεχνία για παιδιά

Εσείς ποια χριστουγεννιάτικη χειροτεχνία αγαπάτε να κάνετε με τα παιδιά σας; Τον τελευταίο καιρό αισθάνομαι κάτι σαν νοσταλγία που τα κορίτσια μου μεγαλώνουν τόσο γρήγορα. Από τη μια χαίρομαι γιατί τώρα πια που μεγάλωσαν, όλα είναι πιο εύκολα,  καταλαβαίνει ο ένας τον άλλον και συζητάμε πιο πολύ. Από την άλλη εδώ και 2 χρόνια που πήγε η Ελένη στο δημοτικό σχολείο, περνάνε τόσο γρήγορα οι μέρες και οι μήνες που σχεδόν ποτέ δεν προλαβαίνουμε να κάνουμε όλα όσα θέλουμε!

Ωστόσο, αυτή την περίοδο αγαπάμε πολύ να κάνουμε χριστουγεννιάτικες χειροτεχνίες. Κι επειδή με έχει πιάσει νοσταλγία, σκέφτηκα να κάνουμε μια χριστουγεννιάτικη χειροτεχνία με το περίγραμμα της παλάμης όλης της οικογένειάς μας. Δηλαδή, ένα Χριστουγεννιάτικο παλαμοδεντράκι, που σκοπεύω να κρατήσω για να το βλέπω μετά από χρόνια και να αναπολώ τις στιγμές αυτές. Ήθελα να έχουμε μια ανάμνηση από όλη την οικογένεια και να “κλείσω” σε αυτή τη χριστουγεννιάτικη χειροτεχνία όλα εκείνα που συναισθάνομαι τώρα. Δηλαδή, ότι είμαστε όλοι για έναν και ένας για όλους!

χριστουγεννιάτικη χειροτεχνία για παιδιά

Τα υλικά που χρειαστήκαμε για να φτιάξουμε αυτή τη χριστουγεννιάτικη χειροτεχνία είναι:

-2 χαρτόνια Α4 σε χρώμα πράσινο ανοιχτό

-2 χαρτόνια Α4 σε πράσινο σκούρο

-1 κίτρινο κι 1 καφέ χαρτόνι

-1 κοκκινο χαρτόνι Α3 (ή 2 σε μέγεθος Α4)

-μολύβι, ψαλίδι, κόλλα στικ

Σχεδιάσαμε εναλλάξ στα πράσινα χαρτόνια το περίγραμμα της παλάμης μας ξεκινώντας από το μέλος της οικογένειάς μας με τις μεγαλύτερες παλάμες. Δηλαδή στο σκούρο πράσινο χαρτόνι σχεδιάσαμε τις παλάμες του μπαμπά και της Ελένης. Ενώ στο ανοιχτό πράσινο σχεδιάσαμε τις παλάμες της μαμάς και της Έλλης. Έπειτα τις κόψαμε.

χριστουγεννιάτικη χειροτεχνία για παιδιά

Στο κόκκινο χαρτόνι Α3 κολλήσαμε τις παλάμες με σειρά μεγέθους όπως φαίνεται στη φωτογραφία. Στην κορυφή κολλήσαμε ένα αστέρι που κόψαμε από το κίτρινο χαρτόνι. Τέλος, στη βάση  κολλήσαμε ένα ορθογώνιο καφέ χαρτόνι, για να μοιάζει με κορμό δέντρου.

χριστουγεννιάτικη χειροτεχνία για παιδιά

Αυτή λοιπόν είναι η αγαπημένη μας χριστουγεννιάτικη χειροτεχνία για το 2017!

χριστουγεννιάτικη χειροτεχνία

Εσείς φτιάχνετε διάφορα αναμνηστικά από τα τρυφερά χρόνια των παιδιών σας;

Δείτε εδώ όλες τις Χριστουγεννιάτικες χειροτεχνίες μας!

Για να είμαστε σε επαφή, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ). Ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).

Σας φιλώ…

My Little World

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης και της Έλλης και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί σας μοιράζομαι στιγμές, σκέψεις, δημιουργίες! Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το blog μου. Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

9 Comments
  1. λοιπόν…. το τόλμησα….!
    δεν ΄έγινε τόσο εντυπωσιακό όπως το δικό σας, αλλά ως γνωστόν είμαι μάνα αγοριών… έκανα παρέα μικρή με αλήτες (που γίνανε κουμπάροι μου) … άρα η καλλιτεχνική μου φλέβα δε καλιεργήθκε ποτέ!….

    1. Επειδή το είδα θα πω ότι έγινε τέλειο και πρωτότυπο! Ευτυχώς που έκανες κουμπάρα με καλλιτεχνική φλέβα και σώζεται η κατάσταση, χαχα! Φιλιάααα

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link