Φτιάχνω πύραυλο με ρολά από χαρτί υγείας

puravlos_apo_rola_hartia_ygeias_mylittleworldgr

Φτιάξαμε ένα φανταστικό πύραυλο με ρολά από χαρτί υγείας και τα κορίτσια μου ενθουσιάστηκαν κι έπαιξαν πολύ μαζί του! Παίζουν τα κορίτσια με πυραύλους; Βεβαίως και παίζουν και μάλιστα το απολαμβάνουν πολύ! Ίσως ο πύραυλος να σας φαίνεται πιο αγορίστικο παιχνίδι! Εμένα πάλι όχι. Είναι που δεν μου αρέσει να βάζω ταμπέλες και να λέω ότι τα κορίτσια παίζουν μόνο με κούκλες και τα αγόρια μόνο με αυτοκινητάκια! Μου φαίνεται, πως να το πω, κάπως στενόμυαλη σκέψη αυτή.

Γενικά, αφήνω τα κορίτσια μου να παίζουν με όποιο παιχνίδι θέλουν και δεν κάνω διάκριση ανάμεσα σε αγορίστικα και κοριτσίστικα παιχνίδια! Και να σας πω την αλήθεια η Ελένη και η Έλλη απολαμβάνουν πάρα πολύ να παίζουν με τα λεγόμενα “αγορίστικα” παιχνίδια όχι επειδή είναι αγοροκόριτσα, αλλά επειδή είναι απλά παιδιά, γεμάτα περιέργεια να δοκιμάσουν και να εξερευνήσουν τα πάντα γύρω τους!

Έτσι όταν τους είπα να φτιάξουμε πύραυλο με ρολά από χαρτί κουζίνας και χαρτί υγείας τρελάθηκαν από τη χαρά τους!

Το να φτιάξεις πύραυλο με ρολό κουζίνας και ρολά από χαρτί υγείας είναι ίσως η πιο εύκολη, γρήγορη και ανακυκλώσιμη χειροτεχνία που έχουμε κάνει! Νομίζω ότι είναι τόσο εύκολη κατασκευή που ακόμα και κάποιος αρχάριος μπορεί να την κάνει!

Φτιάχνω πύραυλο με ρολά από χαρτί υγείας

Υλικά

1 ρολό από χαρτί κουζίνας

3 ρολά από χαρτί υγείας

αλουμινόχαρτο, 1 χαρτόνι κίτρινο (ή άλλο χρώμα)

ψαλίδι, κόλλα, συρραπτικό, σελοτέιπ

αυτοκόλλητα για διακόσμηση (προαιρετικά)

Κόψαμε κομμάτια από το αλουμινόχαρτο και τυλίξαμε με αυτά όλα τα ρολά. Μπορείτε να βάλετε και λίγο σελοτέιπ στο τελείωμα του αλουμινόχαρτου για να είναι πιο σταθερό. Σε κάθε ρολό υγείας έκανα δύο εγκοπές αντιδιαμετρικά (σχεδόν) όπως φαίνεται στη μεσαία φωτογραφία παραπάνω. Σε αυτές τις εγκοπές σφήνωσα και τα τρία ρολά στο κάτω μέρος του μεγάλου ρολού για να είναι η βάση του πυραύλου.

Φτιάχνω πύραυλο με ρολά από χαρτί υγείας

Από το χαρτόνι κόψαμε ένα ημικύκλιο (περίπου 12-14 cm διάμετρος), το τύλιξα σαν κώνο και το έπιασα με συρραπτικό για να είναι η κορυφή του πυραύλου. Κόλλησα την κορυφή του πυραύλου πάνω στο ρολό χαρτιού κουζίνας και έτοιμος ο πύραυλος! Αφού στέγνωσε καλά η κορυφή του πυραύλου, τα κορίτσια κόλλησαν και μερικά αυτοκόλλητα για να είναι λέει πιο γουστόζικος!!!!

================================================================

Για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ), ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).

================================================================

πύραυλος χειροτεχνία

Ύστερα “ανεβήκαμε¨ στον πύραυλό μας και απογειωθήκαμε στο διάστημα! Έτσι βρήκα και την ευκαιρία να μιλήσουμε για τους πλανήτες, για τον πρώτο άνθρωπο που ταξίδεψε στο διάστημα, για τη γη, τον ήλιο και τη σελήνη, για το ηλιακό μας σύστημα, ακόμα και για τους εξωγήινους!

Επίσης, ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία να μιλήσω στα κορίτσια για το σκοτάδι που το φοβάται η μικρή μου. Τους εξήγησα λοιπόν ότι όταν κρύβεται ο ήλιος, σε εμάς είναι νύχτα και πάμε για ύπνο΄, όμως στην άλλη μεριά του πλανήτη είναι μέρα και κάποια άλλα παιδάκια πηγαίνουν στο σχολείο. Έτσι δεν χρειάζεται να φοβόμαστε το σκοτάδι γιατί απλά σημαίνει ότι η γη γυρίζει και θα ξανάρθει το φως της ημέρας!

Σας φιλώ…

 

Δείτε επίσης

Το Ηλιακό Σύστημα με “αστρική” σκόνη

from ΛΑΜΠΟΓΛΟΥ ΜΕΤΑΞΙΑ to everyone: 3:26 PM Βιβλίο Γλώσσας, Τετράδιο Εργασιών,β' τεύχος, σελ. 10 to Evita Daskalaki (privately): 3:29 PM Γεια Εβίτα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! from Φάνης τζουμακας to everyone: 3:29 PM γεια from ΈΛΛΗ ΔΡΟΣΗ to everyone: 3:30 PM Γεια!!!!!!!!!!!!!!!!!! to ΛΑΜΠΟΓΛΟΥ ΜΕΤΑΞΙΑ (privately): 3:44 PM ρήμα to ΛΑΜΠΟΓΛΟΥ ΜΕΤΑΞΙΑ (privately): 3:51 PM Εξακολουθιτικός , Συνοπ5τικός , Συντελασμένος to ΛΑΜΠΟΓΛΟΥ ΜΕΤΑΞΙΑ (privately): 3:57 PM έχω τιτιβίσει

Το Ηλιακό μας Σύστημα 3D- πως θα το φτιάξουμε

ηλιακό-σύστημα

-Φτιάχνουμε τον Έλμερ τρισδιάστατο

Ελμερ - messy play

Βρώσιμα χρώματα ζωγραφικής: Πως φτιάχνονται

βρώσιμα χρώματα ζωγραφικής messy play

Σπιτική πλαστελίνη: η πιο εύκολη συνταγή

σπιτική_πλαστελίνη

My Little World

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης και της Έλλης και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί σας μοιράζομαι στιγμές, σκέψεις, δημιουργίες! Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το blog μου. Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

4 Comments
    1. Ευχαριστούμε! Νομίζω δεν έχουν σημασία τα παιχνίδια αλλα ο τρόπος που παίζουν τα παιδια! Καλά κάνετε κι έχετε κουζινικα (αν θυμάμαι καλά ο μπαμπάς σας ειναι σεφ, σωστά?). Τα κορίτσια μου θέλουν πιστα αυτοκινητων και εννοείται οτι θα τους πάρω! Φιλάκια

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link