Φτιάχνουμε πασχαλίτσες από καρυδότσουφλα

Φτιάξαμε πασχαλίτσες από καρυδότσουφλα γιατί λατρεύουμε τις πασχαλίτσες! Άλλωστε ποιο παιδάκι δεν αγαπάει τις πασχαλίτσες; Αυτά τα μικρά κόκκινα με μαύρες πιτσιλιές έντομα που τα έχουμε συνδέσει με το Πάσχα και είναι τόσο μα τόσο χαριτωμένα!

Πασχαλίτσες-από-καρυδότσουφλα-mylittleworldgr

Όταν συναντάμε πασχαλίτσες πάνω σε κάποιο φύλλο συνήθως δεν τις πιάνουμε από φόβο μήπως τις τραυματίσουμε. Ενώ με τις δικές μας πασχαλίτσες από καρυδότσουφλα παίζουμε όσο θέλουμε χωρίς να φοβόμαστε μήπως πάθουν τίποτα!

Πασχαλίτσες-από-καρυδότσουφλα-mylittleworldgr

Είναι μια πολύ όμορφη και διασκεδαστική χειροτεχνία που οι κόρες μου κυριολεκτικά λάτρεψαν! Πάμε να δούμε τι θα χρειαστούμε για να φτιάξουμε πασχαλίτσες από καρυδότσουφλα.

Πασχαλίτσες από καρυδότσουφλα

Υλικά

-Μερικά καρύδια ολόκληρα

-1 μαύρο χαρτόνι (αν δεν έχετε απλά ζωγραφίστε ένα με μαύρο μαρκαδόρο)

-ματάκια χειροτεχνίας

-τέμπερες σε χρώμα κόκκινο και μαύρο

-πινέλο, κόλλα και ψαλίδι

Πασχαλίτσες-από-καρυδότσουφλα-mylittleworldgr

Αφού καταφέραμε να σπάσουμε τα καρύδια μας ακριβώς σε δύο κομμάτια (πίστεψέ με θέλει λίγη μαεστρία αυτό) τα βάψαμε κατακόκκινα και τα αφήσαμε να στεγνώσουν.

Πάνω από το κόκκινο χρώμα ζωγραφίσαμε με το πινέλο μία γραμμή μαύρη καθώς και μαύρες πιτσιλιές όπως στις φωτογραφίες.

Πασχαλίτσες-από-καρυδότσουφλα-mylittleworldgr

Αφού στέγνωσε το μαύρο χρώμα, κολλήσαμε κάθε καρυδότσουφλο πάνω σε ένα κομμάτι μαύρο χαρτόνι. Μόλις στέγνωσε η κόλλα κόψαμε το χαρτόνι γύρω γύρω από το καρυδότσουφλο αφήνοντας μόνο στη μία πλευρά λίγο παραπάνω χαρτόνι για να μοιάζει με το κεφάλι της πασχαλίτσας και να κολλήσουμε τα ματάκια. Όταν στέγνωσαν και τα ματάκια οι πασχαλίτσες μας ήταν έτοιμες!

Πασχαλίτσες-από-καρυδότσουφλα-mylittleworldgr

Τους δώσαμε φυλλαράκια για να φάνε και παίξαμε αρκετή ώρα μαζί τους. Κάποιες από τις πασχαλίτσες μας τις κρατήσαμε για να τις καμαρώνουμε και να παίζουμε που και που μαζί τους. Μερικές άλλες τις χαρίσαμε σε αγαπημένους μας φίλους. Επίσης, είναι όμορφη ιδέα να στολίσετε με τις πασχαλίτσες αυτές το πασχαλινό τραπέζι ή τις συσκευασίες των δώρων σας!

Για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ), ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).

Πασχαλίτσες-από-καρυδότσουφλα-mylittleworldgr

Σας φιλώ..

Δείτε επίσης

Πασχαλινή γιρλάντα με πασχαλίτσες + Δωρεάν Εκτυπώσιμο

πασχαλινή γιρλάντα με πασχαλίτσεςΠασχαλινά κοτοπουλάκια + Δωρεάν εκτυπώσιμο

πασχαλινά κοτοπουλάκια

Πασχαλινές τσάντες δώρου λαγουδάκια + Δωρεάν εκτυπώσιμο

πασχαλινές τσάντες δώρου λαγουδάκια

My Little World

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης και της Έλλης και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί σας μοιράζομαι στιγμές, σκέψεις, δημιουργίες! Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το blog μου. Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

12 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link