Φτιάχνουμε φθινοπωρινά στέμματα

fthinoporina_stemmata_mylittleworldgr

Φτιάχνουμε φθινοπωρινά στέμματα! Επιτέλους ήρθε το φθινόπωρο, μια εποχή που αγαπώ πολύ και για διάφορους λόγους! Κάθε αλλαγή είναι για εμάς αφορμή για καινούργια παιχνίδια και χειροτεχνίες. Έτσι, είπαμε με τα κορίτσια μου να μαζέψουμε φθινοπωρινούς θησαυρούς=φύλλα που πέφτουν από τα δέντρα και να φτιάξουμε με αυτά φθινοπωρινά στέμματα!

Έχω παρατηρήσει ότι στα παιδιά αρέσουν πολύ οι κατασκευές/χειροτεχνίες που περιλαμβάνουν και φυσικά υλικά όπως: φύλλα, ξυλαράκια, πετρούλες, κουκουνάρια, βελανίδια, κ.τ.λ. Οπότε μια βόλτα που κάναμε το περασμένο Σαββατοκύριακο ήταν η τέλεια ευκαιρία για να πάρουμε μαζί μας λίγα φύλλα.  Τα φύλλα αυτά τα κάναμε στέμματα κι έτσι η Ελένη και η Έλλη  έγιναν οι πριγκίπισσες του φθινοπώρου (εντάξει, από φαντασία πάμε καλά)!

Είναι μια χειροτεχνία του 5λεπτου και με πολύ λίγα και απλά υλικά. Ωστόσο, η χαρά που πήραν τα κορίτσια ήταν μεγάλη και το παιχνίδι που έκαναν διήρκεσε πολύ περισσότερο!

Φτιάχνουμε φθινοπωρινά στέμματα

Υλικά

-2 φύλλα μεγαλούτσικα κατά προτίμηση όχι πολύ ξερά (εμείς πήραμε από πλατάνι)

-2 χαρτόνια χρωματιστά

-υγρή κόλλα χειροτεχνίας

-ψαλίδι, συρραπτικό

Από κάθε χαρτόνι κόψαμε δύο λωρίδες που τις κάναμε στεφάνι για το κεφάλι και τις “πιάσαμε” με το συρραπτικό. Κόψαμε το κοτσάνι και το κάτω μέρος από τα φύλλα. Με την κόλλα χειροτεχνίας τα κολλήσαμε εσωτερικά στο στεφάνι από χαρτόνι. Όταν στέγνωσαν, γράψαμε σε κάθε στέμμα το όνομα κάθε κοριτσιού, τα φόρεσαν και το παιχνίδι ξεκίνησε! Έφτιαξαν ολόκληρη ιστορία με νεράιδες του φθινοπώρου, νεραϊδοχωριά και νεραϊδοπεριπέτειες!!!

Η χειροτεχνία αυτή κυριολεκτικά πυροδότησε τη φαντασία τους και έπαιξαν πάρα πολύ ώρα! Μπορεί το στέμμα τους να μην διατηρηθεί για πολλές μέρες όμως το συγκεκριμένο απόγευμα τα κορίτσια ευχαριστήθηκαν νεραϊδο-ιστορίες!!!


Για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ), ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).


Συμβουλή: Εάν κάνετε παιδικό πάρτυ αυτή την περίοδο είναι μια όμορφη ιδέα για να απασχολήσετε τα παιδιά φτιάχνοντας στέμματα για τα κορίτσια (νεράιδες ή βασίλισσες) αλλά και για τα αγόρια (πρίγκιπες ή βασιλιάδες).

Σας φιλώ…

Φθινοπωρινό mobile με υλικά της φύσης και πηλό

autumn_mobile_mylittleworldgr

Φθινοπωρινά δεντράκια με σύρμα χειροτεχνίας

fthinoporina_dentrakia_mylittleworldgr

Φθινοπωρινή χειροτεχνία: η Μηλιά μας

Fthinoporini_xeirotexnia_i_milia_mas_mylittleworldgr
My Little World

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης και της Έλλης και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί σας μοιράζομαι στιγμές, σκέψεις, δημιουργίες! Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το blog μου. Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

7 Comments
  1. Σωτηρία μου, λιγοστός ο χρόνος μου το τελευταίο διάστημα, είχα καιρό να περάσω από τον κόσμο σου!
    Κακώς! Γιατί είχα ξεχάσει πόσο χαίρομαι όταν βλέπω δημιουργικές και γεμάτες φαντασία και όρεξη μαμάδες!
    Είσαι μια ελπίδα μέσα στα άσχημα που βλέπω γύρω μου -και πίστεψέ με, είμαι πολύ απογοητευμένη με όσα συναντώ , κι αναφέρομαι πάντα στους νέους γονείς!
    Πάντα έτσι!
    Μπράβο σου!
    (Τα βαζάκια στην προηγούμενη ανάρτηση υπέροχα!)
    Πολλά φιλιά ♥

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link