Τρισδιάστατοι σκιέρ: Χειροτεχνία για παιδιά

trisdiastatoi_skier_mylittleworldgr

Αυτοί οι τρισδιάστατοι σκιέρ που φτιάξαμε πρόσφατα με τα κορίτσια μου είχαν μπορώ να πω μεγάλη επιτυχία! Οι μικρές μου ξετρελάθηκαν με τη χειροτεχνία αυτή κι όλη την ώρα παίζουν ότι κάνουν σκι μαζί με τα ανθρωπάκια τους! Όλα ξεκίνησαν από μια πρόσφατη εκδρομή μας στα χιόνια! Ήταν η τέλεια αφορμή για να μιλήσουμε με τα παιδιά μου για το χιόνι, τις ιδιότητές του και τα παράγωγα της λέξης χιόνι. Δηλαδή χιόνι και νιφάδα ίσον χιονονιφάδα, χιόνι και άνθρωπος ίσον χιονάνθρωπος, χιόνι και θύελλα ίσον χιονοθύελλα, χιόνι και πέδιλα ίσον χιονοπέδιλα, χιόνι και νερό ίσον χιονόνερο, κτλ.

Επίσης, μιλήσαμε για τα αθλήματα που μπορούμε να κάνουμε στο χιόνι, όπως το σκι, έλκηθρο, κτλ. Μας κέρδισαν τα τελευταία κι έτσι αποφασίσαμε να φτιάξουμε ανθρωπάκια που κάνουν σκι και μάλιστα τρισδιάστατα! Είναι μια πολύ απλή χειροτεχνία και τα κορίτσια μου την έκαναν με πολύ χαρά!

τρισδιάστατη χειροτεχνία σκιέρ

Τρισδιάστατοι σκιέρ

Υλικά

-2 γαλάζια χαρτόνια Α4

-1 λευκό χαρτόνι Α4

-1 άσπρο λαδοπαστελ (ή άσπρη κηρομπογιά)

-4 γλωσσοπίεστρα, μαρκαδόρους

-ψαλίδι και κόλλα χειροτεχνίας

Στο λευκό χαρτόνι έφτιαξα 2 ανθρωπάκια και τα κορίτσια μου τα χρωμάτισαν και τα έκοψαν.

τρισδιάστατη χειροτεχνία σκιέρ

Με το λαδοπαστέλ (ή την άσπρη κηρομπογιά) έκανα το περίγραμμα των βουνών πάνω στο γαλάζιο χαρτόνι και τα κορίτσια τα χρωμάτισαν (όπως στην παρακάτω φωτογραφία).

τρισδιάστατη χειροτεχνία σκιέρ

τρισδιάστατη χειροτεχνία σκιέρ

Βάλαμε κόλλα χειροτεχνίας στα γλωσσοπίεστρα και τα κολλήσαμε στο γαλάζιο χαρτόνι . Τέλος, τσακίσαμε τα ανθρωπάκια στο κάτω μέρος, δηλαδή στα πόδια τους και τα κολλήσαμε πάνω στα γλωσσοπίεστρα.

Περιμέναμε να στεγνώσει η κόλλα και οι σκιέρ μας ήταν έτοιμοι για “σλάλομ”!

trisdiastatoi_skier_mylittleworld.gr

Αυτοί οι τρισδιάστατοι σκιέρ έγιναν αντικείμενο πολύωρου παιχνιδιού και πραγματικά τους χαρήκαμε!

Για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ), ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).

Σας φιλώ…

My Little World

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης και της Έλλης και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί σας μοιράζομαι στιγμές, σκέψεις, δημιουργίες! Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το blog μου. Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

8 Comments
  1. Τρελαίνομαι με τη δημιουργικότητά σου και το κέφι σου βρε Σωτηρία μου! Τι όμορφα που τα φτιάξατε! Καλή χρονιά σας εύχομαι με υγεία, αγάπη, χαμόγελα και πολλές πολλές αναρτήσεις στο μπλογκοσπιτάκι σου, φιλάκια

    1. Σε ευχαριστώ πολύ Μαρία μου! Καλή χρονιά και σε εσένα με πολύ αγάπη, υγεία και χαρά σε εσένα και την όμορφη οικογένεια σου! Φιλιάααααα

  2. Καλη χρόνια με υγεία. Πολύ ομορφο που συνεχίστε τις δραστηριότητες και στο σπίτι. Νομιζω οτι έτσι θα κρατήσουν ενα ενθύμιο που θα τους θυμίζει ποσο όμορφα περασατε

    1. Ακριβώς Μαρία μου, προσπαθώ να δημιουργώ όμορφες αναμνήσεις στα παιδιά μου μέσα από παιχνίδια και δραστηριότητες! Σε ευχαριστώ πολύ! Καλή χρονιά και σε εσένα! Φιλιάαααααα

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link